Анализиран тип на денот

• Креатор на темата Креатор на темата Riddler
  • Време на започнување Време на започнување
Mirandes - Sabadell 1 2.45

The problem for Sabadell for tonight’s game is that they will miss ten players. Defender Goni (10 games), defender Olmo, defender Espasandin (16 games, 1 goal), sub defender Tono (1 game), midfielder Davila (32 games, 4 goals), midfielder Fito (14 games), main gоalkeeper Nauzet (34 games), sub defender Samu (7 games), midfielder Abraham Paz (30 games, 3 goals) and midfielder Ciercoles (23 games).

20:45 Leicester - Watford 1 (2.00)

Ovo mi je fix dana! Još dva kola su ostala do kraja prvenstva, a Leicester se trenutno nalazi na 7. mjestu sa samo jednim bodom manje od Boltona koji se nalazi na poslednjem mjestu koje vodi u playoff.Jednostavno Leicester mora dati sve od sebe da ovdje dođe do pobjede, toliko su ulagali u tim prethodnih sezona i siguran sam da im je cilj plasman u Premier ligu.Naravno, danas neće imati nimalo lak zadatak s obzirom da im u goste dolazi trećeplasirani Watford, ali mislim da gosti nisu toliko motivisani.Hull im bježi 4 boda i teško da to mogu stići u ova dva preostala kola.Koliko je samo u lošoj formi bio Leicester prije nekih mjesec dana, ali evo ipak imaju priliku da ispune svoj cilj sa početka sezone.Osim što igraju pred domaćom publikom, danas im ide u prilog to što će gosti biti oslabljeni.Naime, Watfordu danas neće nastupiti 6 igrača, a to su Eustace (mf 5/0), Hall (df 21/1), Nosworthy (df 19/0), Neuton (df 8/0), Hoban (df 19/2) i Thompson (df 2/0).Leicester će biti u punom sastavu bez ijednog izostanka, motiva im sigurno ne manjka, stoga mislim da mogu večeras sva tri boda ostaviti na svom King Power Stadiumu.Srećno!

Millwall - Nottingham 2

ANALIZA :

Notingem je konacno dobio sansu da ode u plej of i da proba da se vrati posle dugo vremena u Premijer ligu..Imaju veliku sansu s'obzirom da Bolton ima tesko gostovanje sampionu Kardifu..a Brajton ide na megdan sjajnom Lidsu koji nema milosti ni prema kome kada igra onako kako moze..Kako kazem velika sansa za bivseg prvaka evrope..Danas izlaze u punom sastavu..Milvol igra utakmicu bez znacaja i verujem da ce mozda i pustiti bodove ..Jer iako su u donjem delu tabele oni ce posle ovog meca imati jos 2 meca a Notingem samo jedan ;)

Barnsley - Hull 2

ANALIZA :

Ako neko misli da ce Hal da pusti bodove ili da u billo kojem momentu dovede svoj direktan plasman u Premijer ligu..Velike ambicije da se vrate u Premijer ligu..Znam sigurno da to mnogo znaci menadzeru,igracima i naravno vlasnicima kluba..Barnsli je u posledenje vreme u katastrofalnoj formi a to je razlog zasto su tu gde su sad..Hal pise istoriju ove sezone nikad bolju sezonu nisu imali poslednji put su igrali 2008/09 sezone u premijer ligi..I ubedjen sam da Barnsli danas nece predstavljati nikakvu prepreku na njihovom putu ;)

Wolves - Burnley 1

ANALIZA :

Vukovi danas igraju za opstanak u ligi..Ako danas ne pobede padaju u nizi rang sto bi stvarno bilo katastrofalno s'obzirom da su do prosle godine igrali u Premijer ligi..I bila bi velika sramota..ali to sada nije bitno jer pred sobom imaju mec odluke da li ostati ili ne ..U zadnjih 6-7 meceva su pobedili sjajne protivnike poput Birmingema,Hala i jos par jacih..Danas su u punom sastavu i ocekujem laganu pobedu vukova..Burnli igra utakmicu bez znacaja iako beze samo 4 boda..Verujem i ubedjen sam da Vulvsi imaju mnogo jaci tim i da ce uspeti da pobede danas ;)

Tranmere - Bournemouth 2

ANALIZA :

O ovom mecu ne znam puno informacija..ali mislim da je dovoljno da Burnemut igra ovaj mec za 1 mesto u ligi..Poslednje 46 kolo i samo pobeda moze da dolazi u obzir danas..Tranmer nema vec 5 meceva pobedu i nemaju neke ambicije u ovom mecu..Dok gosti jednostavno moraju pobediti..;)

Бидејки гледам сум баниран во другата тема да го префрлам овде
Ист Стирлинг - Ренџерс 1/2 или 7+
Потенцијална местенка претходната ја гледав на ТВ и беше класична местенка 2/1 првата пак 7+ беше. За Ист Стирлинг да не трошам зборој омилен тим ми се од Шкотска а воедно и најслаб таму амтерска лига и многу смешни голови пагаат.

Виган - Тотенхем 3+ 1,75
И на двата тим им требаат бодовите и двата тима се едни од најофанзивните тимови во ПЛ 22/33 3+ до сега

Кру- Валсал Т22+ 1,90
Домакините со подмладен состав тренерот изјави дека ке им даде шанса на младинските фудбалери

Бреидбилик - Валур Т22+ 2,6
Исланд секогаш со многу голови па може да се проба на гостите да дадат 2 гола

Оваа недела имаме АТП турнир во Минхен каде главната награда е 250 поени на АТП листата, 74.000 евра и BMW Z4 :
2012-bmw-z4-sdrive28i-first-drive-review-car-and-driver-photo-413444-s-429x262.jpg

Главни носители се :Типсаревич Јужни, Чилич, Хас, Мајер , Долгополов , Колшрајбер и Мелзер. Од другите поинтересни тениски фаци се : Багдатис, Троицки, Монфилс Наиминен, Давиденко. Лани турнирот го освои Колшрајбер со победа на Чилич, а годината предходно Давиденко беше подобар од Мајер. Чилич загуби пред 3 години исто така во финалето од Јужни.Всушност Чилич во последните 4 години секогаш играл најмалку 1/4 финале.
Разгледав малце статистика од предходните сезони и забележав дека фаворитите ретко губат на овој турнир. Имало некои големи изненадувања , но тоа ретко. Ваљда BMW-то ги влечи да се борат за титула овде :)
Денес нема некоја интересна понуда , но еден дуел се истакнува.

Турсунов - Матју

Французинот оваа година има одиграно вкупно 14 натпревари , загуби на 11 од нив , победи на 3 и тоа на Челеџер турнир пред 3 месеца на тврда подлога. Годинава на земја е 0:2 и минатата недела беше елиминиран во Букурешт во 2 сета од Камке со 6:1 6:3. Изгледа дека е во многу лоша форма.
Турсонов пак оваа сезона е со скор 20/7 , од кои 4/1 на земја. Минатата недела играше во Барселона и беше елиминиран во третата рунда од Белучи во меч со 3 сета , откако предходно во втората рунда го елиминираше Ферер со 2:1. Исто така му го зема скалпот и на Иштомин кој е добар сервисер.
Е сеа коеф се малку чудни за овој дуел. Реално Турсонов , барем според статистиката , би требало да биде голем фаворит против Матју , но коеф за негова победа е 1.60 , дури и рипа од 1.50 на 1.66 онлајн. Според мене коеф би требало да паѓа и да биде околу 1.30-1.40 според формата на двата тенисера.
Досега имат играно меѓусебе 2 пати , 2 победи за Турсунов.

Јас одам со победа на Турсунов @ 1.60.

Статистика :

Погодени/Промашени : 3 - 1

13:10 Енисеј - Казан 2( -9,5) и Т1-70,5
Играа пред месец дена победи Казан 73-58.Енисеј најслаб тим во лигата 2 победи само и таа едната против Крилја која играше со младинци.Казан во серија од два пораза и овде им треба победата како шо изјави и треберот на Енисеј на претходната биле тотално надиграни од Казан и знаат дека се тим од рангот на оние кои играат во Евролигата.Кај Енисеј ке фали еден важен играч 12поени по натпревар + уше двајца не толку битни кои ке бидат заменети со младинци.
Инаку ептен голем тоталот на Енисеј тука мислам дека лежи поклонот Казан има јака дефанзива и многу појаки тимови не успевале да им дадат 70 поени а не Енисеј али баскет е се е можно

да се потсетиме ... :)
Со оглед дека во темата Тип на денот има се и сешто се одлучив да ја отворам оваа тема.

Во оваа тема се објавуваат само анализирани натпревари и за секој тип мора да се напишани барем 2-3 реченици зошто баш тој тип сте го одиграле на некој натпревар и ако најдете дополнителни информации кои ке ги вклучите во склоп на анлизата како суспендирани или повредени фудбалери на некој од тимовите,соработка помегу тимовите итн.
Еве еден пример

Што не се објавува тука:
Молби (Давајте гол. Ајде бе уште вас ве чекам за добивка свртете ја и сл.)
Магии (Дај да ја пробам магијата во темава и сл.)
Поплаки (Да ви се сруши авионот.Да испаднете од лига,титула да не видите и сл.)
Како и секоја друга глупост шо нема да биде кратка анализа.

Се шо имате да го прашате членот кој ја објавил анализата ке го прашате по порака ако сакате да му се заблагодарите едноставно удрете му лајк.

Ако администраторите и модераторите мислат дека нема потреба од ваква тема слободно нека ја бришат.

Секој шо нема да се придржува до правилата пријавувајте го и нека се банира моментално од темата од страна на задолжените за таа работа

Оваа недела имаме АТП турнир во Минхен каде главната награда е 250 поени на АТП листата, 74.000 евра и BMW Z4 :
2012-bmw-z4-sdrive28i-first-drive-review-car-and-driver-photo-413444-s-429x262.jpg

Главни носители се :Типсаревич Јужни, Чилич, Хас, Мајер , Долгополов , Колшрајбер и Мелзер. Од другите поинтересни тениски фаци се : Багдатис, Троицки, Монфилс Наиминен, Давиденко. Лани турнирот го освои Колшрајбер со победа на Чилич, а годината предходно Давиденко беше подобар од Мајер. Чилич загуби пред 3 години исто така во финалето од Јужни.Всушност Чилич во последните 4 години секогаш играл најмалку 1/4 финале.
Разгледав малце статистика од предходните сезони и забележав дека фаворитите ретко губат на овој турнир. Имало некои големи изненадувања , но тоа ретко. Ваљда BMW-то ги влечи да се борат за титула овде :)
Денес нема некоја интересна понуда , но еден дуел се истакнува.

Турсунов - Матју

Французинот оваа година има одиграно вкупно 14 натпревари , загуби на 11 од нив , победи на 3 и тоа на Челеџер турнир пред 3 месеца на тврда подлога. Годинава на земја е 0:2 и минатата недела беше елиминиран во Букурешт во 2 сета од Камке со 6:1 6:3. Изгледа дека е во многу лоша форма.
Турсонов пак оваа сезона е со скор 20/7 , од кои 4/1 на земја. Минатата недела играше во Барселона и беше елиминиран во третата рунда од Белучи во меч со 3 сета , откако предходно во втората рунда го елиминираше Ферер со 2:1. Исто така му го зема скалпот и на Иштомин кој е добар сервисер.
Е сеа коеф се малку чудни за овој дуел. Реално Турсонов , барем според статистиката , би требало да биде голем фаворит против Матју , но коеф за негова победа е 1.60 , дури и рипа од 1.50 на 1.66 онлајн. Според мене коеф би требало да паѓа и да биде околу 1.30-1.40 според формата на двата тенисера.
Досега имат играно меѓусебе 2 пати , 2 победи за Турсунов.

Јас одам со победа на Турсунов @ 1.60.

Статистика :

Погодени/Промашени : 3 - 1

Лесна победа вчера на Турсонов (y)

За денес ова е мојот предлог и доаѓа од првата рунда на плејофот во NHL лигата.

Чикаго - Минесота

Понудениот коеф е 1.75 за Чикаго и ова се фактите :

1. Најдобриот тим во регуларниот тек од сезоната и освојувач на President's Throphy наградата.
2. Еден од најдобрите напади во лигата : Шарп, Кин, Тоелс, Хоса итн.
3. Чикаго ја има најдобрата гол разлика во лигата ( однос на дадени и примени голови ).
4. Крафорд и Емери се едни од двојцата најдобри голмани во NHL лигата.
5. Играа 3 пати оваа сезона меѓусебе , 2 победи на Чикаго ( 5:3 дома и 1:0 во Минесота ) , додека Минесота зеде една по продолженија на домашен терен.

Се , ама баш се укажува дека Чикаго не би требало да има големи проблеми против овој тим кои едвај изборија учество во плејофот. 4-1 , евентуално 4-2 би требало да биде крајниот резултат во оваа серија од првата рунда.

Една интрересна работа , лани Ванкувер и ЛА беа во иста ситуација ко Чикаго и Минесота што се сеа. Ванкувер беа најдобрата екипа , го овоија President's Throphy , додека ЛА едвај во последното коло изборија влез во плејофот. Но на крај ЛА го елиминираше Ванкувер и евентуално станаа шанпиони на 2012 сезоната. Но ЛА беа тим полн со звезди и нешто ко заспан лав, Минесота се далеко од тоа. Одам тука со победа на Чикаго @ 1.75.

Статистика :

Погодени/Промашени : 4 - 1

Северстал - Новокузњецк 1 1.60 ; Север над 3 гола 1,80
Домакините се борат за плејоф и секој бод им е битен во последниве мислам дека останаа 10 од прилика кола до крај со оглед како е густо.Гостиве се очаен тим слаб тим кој веке нема шанси за плејоф и неверувам многу да форсираат за некој резултат освен тоа им фалат 4 одбранбени играча.Северстал играа одлично претходниве 3 кола и забележаа одлични резултати на гости против силни тимови ако играат како против нив(последните 2 иги глеав утакмици ) овде треба да довбијат како ништо може да се проба и 4,5+ ако има над 1,70 коеф

Башакшехир-Карабукспор 1 @1,85 ; T12+ @2.05
-
Овие два тима изиграја утакмица пред 3 дена во Купот, исто Башакшехир беше домаќин и натпреварот заврши со победа на гостите, а воедно влезе и 1 во 2. Ако не беше случајност прелазот, тогаш можно е да има соработка, пример Карабук за Купот победи, сега Башакшехир за Лигата.
Мислам дека вреди да се проба, со оглед дека има и добри квоти.

Фенербахче-Лаборал Куча 1 @1,25 ; H1 -8,5 (1,90)
-
Фенербахче е еден од фаворитите за излез од групата, имаат одлична екипа сезонава и многу сметаат дека можат да влезат и во Фајнл Фор. Досега на домашен терен имаат скор 0-2, изгубија 2 натпревари во кои беа изедначени двете екипи, само одлучија нијанси на крај. Го поправија генералниот учинок со скор 3-0 во гости, па сега време е да ги „прегазат“ ослабените Лаборал кои ги продадоја Вујачич и Ортел.

Последно уредено:
Армани Милано-Ефес 1полувреме над 74.5 1.93 унибет
Очекувам доста ефикасен меч, имаат доста брзи играчи и добри шутери на 3ки и двата тима, пример Bjelica со 57% реализација на 3ки.
Очекувам стартните петорки да се овие
Милано: Samuels, Hackett, Brooks, Gentile and Kleiza
Ефес: Saric, Bjelica, Perperoglou and Draper
За Милано ова е последна шанса за премин во следна фаза, што би делувало мотивирачки, Ефес исто мотивирани после победата над Олимпијакос.
Очекувам од старт брза игра, посебно шутерски да тргни Милано бидејќи му е повеќе од потребно, а исто и Ефес. Се надевам на добар шутерски ден од тројкашите :)

Trier-Crailsheim 1 полувреме - Crailsheim над 35,5 Маратонбет
Краток сум со време, па за оваа анализа е следново Триер форсираат стил на игра каде главно се посветени на нападот и брзата игра, одбраната речиси и да не ја играат, гостите нема што да изгубат, играат статистички подобро прво полувреме и очекувам да дадат 36 коша.
Статистички 5 последни дале на овие екипи им дале по: Bonn - 42, Frankfurt - 38, vs Bonn (again) - 42, vs Braunschweig - 38 and vs Ulm - 36 Иако се последни со 2 победи и 20 порази сепак стилот на игра ми дава надеж за овој тип.
Со среќа на тие што ќе ги играте овие типови, немав време да листап по обложувалници можеби има и подобри граници.

Армани Милано-Ефес 1полувреме над 74.5 1.93 унибет
Очекувам доста ефикасен меч, имаат доста брзи играчи и добри шутери на 3ки и двата тима, пример Bjelica со 57% реализација на 3ки.
Очекувам стартните петорки да се овие
Милано: Samuels, Hackett, Brooks, Gentile and Kleiza
Ефес: Saric, Bjelica, Perperoglou and Draper
За Милано ова е последна шанса за премин во следна фаза, што би делувало мотивирачки, Ефес исто мотивирани после победата над Олимпијакос.
Очекувам од старт брза игра, посебно шутерски да тргни Милано бидејќи му е повеќе од потребно, а исто и Ефес. Се надевам на добар шутерски ден од тројкашите :)

Trier-Crailsheim 1 полувреме - Crailsheim над 35,5 Маратонбет
Краток сум со време, па за оваа анализа е следново Триер форсираат стил на игра каде главно се посветени на нападот и брзата игра, одбраната речиси и да не ја играат, гостите нема што да изгубат, играат статистички подобро прво полувреме и очекувам да дадат 36 коша.
Статистички 5 последни дале на овие екипи им дале по: Bonn - 42, Frankfurt - 38, vs Bonn (again) - 42, vs Braunschweig - 38 and vs Ulm - 36 Иако се последни со 2 победи и 20 порази сепак стилот на игра ми дава надеж за овој тип.
Со среќа на тие што ќе ги играте овие типови, немав време да листап по обложувалници можеби има и подобри граници.

А можеш и само копи-пејст да направиш веќе кога крадеш анализирани типови. :) И да оставиш линк од украдената анализа.

Последно уредено:
А можеш и само копи-пејст да направиш веќе кога крадеш анализирани типови. :) И да оставиш линк од украдената анализа.
А шо има врска дали ја е препишал или само ке ја копира,па членот погоре имаше оставано линкови директно до анализата ама само гомна да се јадат!! Цццц

Ноел (Филаделфија) 7.5 ОВЕР - Во просек постигнува околу 8.1 поени по натпревар со огромна минутажа од 30 минути... Во последните 4 утакмици три пати (10,11,14) успеа да ја надмине оваа граница што е показател за неговата добра форма,но има и удел начинот на игра на првата виолина на тимот Картер-Вилијамс кој почна повеќе да ги разигрува останатите.. На другата страна Бостон слабо брани под рекетот 7ми најлош тим по примени кошеви од центарска позиција 21.6 поен по натпревар

Пекович (Минесота) 13.5 УНДЕР - Тешок дуел под кошот го чека со Марк Гасол и Рандолф кои во одбрана делуваат перфектно.. Мемфис е екипата која прима најмалку кошеви од центарската позиција само 15.2 по натпревар .. Пекович тазе е вратен од повреда и игра со лимитирана минутажа од околу 25 минути,а додатен плус на овој тип е тоа што Минесота после долго долго време е конечно со комплетен ростер..

Несaкaм дa сум дрзoк, aли вaкви дудлaчи јaјцaтa ми ги oтекувaaт. Oвa е пoследнo дa губaм време и дa спoделувaм нa темaвa, кoгa си тoлку бистaр пишувaј, пoстирaј и шрo уште сaкaш. Акo не си јa прoчитaл првaтa стрaнa, тaму викa нaпишете некoлку реченици, a oд кaде е aнaлизaтa јaс пишaв пред некoлку денa.

Несaкaм дa сум дрзoк, aли вaкви дудлaчи јaјцaтa ми ги oтекувaaт. Oвa е пoследнo дa губaм време и дa спoделувaм нa темaвa, кoгa си тoлку бистaр пишувaј, пoстирaј и шрo уште сaкaш. Акo не си јa прoчитaл првaтa стрaнa, тaму викa нaпишете некoлку реченици, a oд кaде е aнaлизaтa јaс пишaв пред некoлку денa.

Па сеедно е дали ти пишуваш или го читаат MisterM од betshoot. Разликата е што таму ќе прочитаат и други типови, а и повеќе издржани аргументи. Ти еднаш не си ги погледнал овие како играат, а ми пишуваш каков стил форсирале. Па уште пишуваш како си немал многу време за копи-пејст фактички, а некој трошел време барајќи еден куп статистики, гледајќи еден куп утакмици за да направи таква добра анализа. Епа и јас немам време да читам сто страници за да видам дали негде си го референцирал типот, а не знам што толку се навреди што ти пишав кога веќе правиш копи-пејст, тогаш остави го и линкот од каде што го правиш тоа. Не е ништо страшно, нема секој време да го прати секој спорт и секоја лига. Ништо лично, истото би го пишал и некој да вртеше по фејсбук да речеме, некоја твоја лична анализа. Исто како што некој сега да земе да врти анализи на Ридлер или НХЛ без притоа да ги спомне. Иначе лично, ме заболе мене курот дали ти ќе пишуваш или не.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom