American Horror Story

• Креатор на темата Креатор на темата Фил Ајви
  • Време на започнување Време на започнување
TO DO:

Murder House - CHECK
Asylum
Coven
Freak Show

Одлична мини серија беше првата сезона! Некои прашања ми останаа неразјаснети, ама нема врска - и без одговорите на тие прашања, одлична беше, особено финалето. Ја почнувам Asylum, и се уште не ве читам!
Што ти остави најголем впечаток првата сезона и зошто баш слугинката? :icon_mrgr:

Прашај. Ја сакам првата сезона. :)
1. Лудиот доктор кој ја изградил куќата го немаше меѓу духовите? Или јас сум го испуштил?[DOUBLEPOST=1414518943][/DOUBLEPOST]
Што ти остави најголем впечаток првата сезона и зошто баш слугинката? :icon_mrgr:
...ама само понекогаш. Ко ќе се претвореше во Рут (SFU) ич не ми „оставаше впечаток“. :pos:

Не, искрено - се приврзав со ликовите. Дури, замисли: го сожалував Тејт. Ја мразев Констанца (или како и да `и е името), ги сакав Вајолет, хомосексуалецот што го изневеруваше mothefucking Сајлар и слугинката, а тој со изгорената фаца ми беше најнепотребен во целата приказна. Ми се допаѓаше најавната шпица (особено од сликите на девојчињата ме лазеа морници, за разлика од остатокот од серијата). Девојчето со Даун одглуми маестрално :cuc:, а исто така не беше лоша ни Џесика Ланг. Но, атмосферата не беше да смрзнеш од страв, малку cheesy ми делуваше целата сценографија, а недостасуваше напнатост во 99% од серијата. That's it!

Последно уредено:
1. Лудиот доктор кој ја изградил куќата го немаше меѓу духовите? Или јас сум го испуштил?[DOUBLEPOST=1414518943][/DOUBLEPOST]
...ама само понекогаш. Ко ќе се претвореше во Рут (SFU) ич не ми „оставаше впечаток“. :pos:

Не, искрено - се приврзав со ликовите. Дури, замисли: го сожалував Тејт. Ја мразев Констанца (или како и да `и е името), ги сакав Вајолет, хомосексуалецот што го изневеруваше mothefucking Сајлар и слугинката, а тој со изгорената фаца ми беше најнепотребен во целата приказна. Ми се допаѓаше најавната шпица (особено од сликите на девојчињата ме лазеа морници, за разлика од остатокот од серијата). Девојчето со Даун одглуми маестрално :cuc:, а исто така не беше лоша ни Џесика Ланг. Но, атмосферата не беше да смрзнеш од страв, малку cheesy ми делуваше целата сценографија, а недостасуваше напнатост во 99% од серијата. That's it!

Го имаше докторот. Тој што оперираше. И жена му и бебето.

Јас од цела серија се соживеав со овој лик.
MV5BMjI3Nzk5NzgyMF5BMl5BanBnXkFtZTgwNTc3NjQ0MDE@._V1_SY317_CR131,0,214,317_AL_.jpg

Значи буквално како да ја правеле според мојот карактер. Истите емоции, сѐ исто.

Бдв, го сонував фриков.
images

Прочитав за него одамна и ме излуде помислата дека постоело такво нешто, а сега ќе морам да (не) го гледам цела сезона, можеби. :D

Го имаше докторот. Тој што оперираше. И жена му и бебето.
Оперираше како дух? Зошто не се сеќавам јас на тој момент?

Исто, каде беше меѓу духовите мажот на Констанс? И него не се сеќавам дека го видов.

Оперираше како дух? Зошто не се сеќавам јас на тој момент?

Исто, каде беше меѓу духовите мажот на Констанс? И него не се сеќавам дека го видов.

Не ми текнува за други операции, ама знам дека ја породи мајката на Вајолет на крај. Ти текнува?

Го немаше мажот на Костанс.

TO DO:

Murder House - CHECK
Asylum - CHECK
Coven
Freak Show

Поморничава (но повторно не можам да речам страшна) минисерија од првата. И тука може да зборуваме за маестрална глума (овојпат од страна на повеќе актери), за одлична сценографија и костимографија, за соживување со ликовите. Но - тоа што сега ми пречеше се всушност неколку работи: прерано се решија проблемите со главните негативци: до крајот на десеттата епизода умреа сите, а особено смешна беше смртта на ѓаволот од кого се збогуваа прелесно, со оглед на тоа колку непобедливо и надмоќно делуваше претходно; последните две епизоди беа потполно непотребни, па дури имав впечаток дека финалето беше филер епизода, што не е воопшто добро за серија од ваков калибар; и на крај: „хепи-ендот“, ако смеам да го наречам „хепи-енд“, во вторава сезона ми беше далеку понеприфатлив од тој во првата: со што Лана Банана заслужи да биде единствената преживеана? Јас навивав за син и да ја убие, ама ништо од тоа!

Треба да кажам дека уште не ве читам? :P

Како што пишав првите неколку епизоди се интересни, додека не почне драмата. :rolleyes:

И незнам дали некој пишал ама, Џесика не е секси, напротив последното нешто што сакам да гледам во тв-шоу е баба која изиграва курва и жали по изгубената младост. Им пројде некако во првата сезона, за да во наредните три ја репризираат улогата цело време, само под други имиња.:facepalm:

Џесика е феноменална глумица и сметам дека нејзиното присуство во серијава може да се искористи на повеќе начини, ама не, тие мора баш да ја прават курва во секоја сезона. Делува како режисерот или некој од сценаристите е ептен запален за неа, се срами да и каже, па сега преку приказната се надева дека ќе сфати. Друго објаснување не гледам.

All of AHS' seasons are in fact connected!

"They're all connected. We're just beginning to tell you how they're connected. They're all very separate but there's clues every season that we're now telling you how the different worlds are intertwined."
"The interesting thing about doing a show like this is every season is incredibly its own story and its own beginning, middle and end. Its own journey. But we have always from the very beginning in the intertwining mythologies and how things connect. This is the first year where we begin to tell you that season two is connected to season four which is connected to season one...there's definitely a rhyme or a reason and a connectedness to all of these seasons, but in the same way, they're standalones, which is the fun of it. But it is a puzzle. And Lily coming back and dealing with Pepper is sort of the first unveiling of that connectedness."

Back
На врв Bottom