Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
ova izra4unav kolku e 15% od 15 000 den i 2250 den toa ddv e drugo,nema veze kako i dae... da obi4en tablet si e bez telefonija ili tv isto od mak posta, dajboze da e 1000 ili i4 top... a dali isto bi mozel da otidam tamu da prasam dali e tignat ali neznam broj4e na paketot nema track, dali bi mi dozvolile ako samo im kazam od kogo za kogo e , od kaj i sto ima vnatre da mi go dadat bez toa pismoto so treba neli da go pratat za d aidam da si zeam.. od florida e i tamu rekle za 7-10 dena treba da stigne sea pomnaa 9 dena utre e desetiot ( t.e. denes xd) kako i dae fala militoКако ги пресмета тие 2250 денари? Ако те царинат по таа универзална царинска стапка од 15% царина + 18% ддв, давачките на таа вредност излегуваат нешто преку 5 илјади денари, односно 300$х0.15+(300$+300$х0.15)х0.18=107.1$. Сепак, за компјутери важи 0% царина и 5% ддв, ако е класичен таблет без опција за телефонија и телевизија, не би требало да платиш повеќе од 1000 денари тука, а не ја занемарувај ни опцијата да не платиш ништо воопшто. Битно е и со која пошта се доставува, ако е Македонска пошта нема екстра давачки, ако е некоја експрес пошта од типот на Федекс, ДХЛ или УПС, рачунај екстра 50-60 евра за шпедиција и лежарина.
Јас имам порачувано протеини,ама пред 6-7 г.Тогаш беа ослободени и од царини и од ДДВ.Сега не знам како е.Може некој да ми каже која е царината и данокот на бодибилдинг препарати како креатин амино протеини
Ако нарачувал некој нека ми даде линк кај има најефтин шипинг до мк
Sent from my iPad 4 using Tapatalk HD
Има некој книги порачувано од Амазон? И со што плаќате, ако не е проблем нека ме упати некој?
Добро, тоа го знаевЗа книги мислам дека не царинат![]()
Добро, тоа го знаевДруго нешто? Најбитно ми е сигурноста, дали стигаат работите, дали е подоборо од некоја европска франшиза како АмазонУК или АмазонДЕ да се порача? и секако...со што плаќате, картичка, ваква, таква..
Неам користено картичка за нарачка, ама мислам дека неможеш да плаќаш со секоја картица ама пак пробај си со твојата. Иначе за сигурност немај гајле, работите стигаат отприлика за 3-4 недели, ако не стасаат за 30 дена, тогаш му пишуваш на sellerоt дека немаш ништо стасано и може да ти ги врати парите или пак наново да ја прати порачката, ама ова ретко се случува, мене скоро никогаш ми се нема случено. Иначе сите шо се амазон германија, италија итн. се сигурни.![]()
за картички, НЛБ електрон.
За книги на англиски јазик најдобар и најевтин ти е американскиот Амазон.Пратките стигнуваат бавно за едно 3-4 недели,ама сигурно.Добро, тоа го знаевДруго нешто? Најбитно ми е сигурноста, дали стигаат работите, дали е подоборо од некоја европска франшиза како АмазонУК или АмазонДЕ да се порача? и секако...со што плаќате, картичка, ваква, таква..
Знам едно другарче пробуваше со Visa ама нејќеше, ете шо било проблемот.![]()
n00b
![]()
Денеска ми стаса пакетов од амазон, ама производот што ми го прати не работи, сеа му пишав порака и ми рече да му го пратам производот на адресата на пакетот и ќе ми даде refund или replacement. Имал некој до сеа ваков проблем? Како да го пратам пакетот назад, ако знае некој нека пише ПМ.