Amazon (официјална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата Гоццццце
  • Време на започнување Време на започнување
Во врска со Амазон само да известам нешто.Купувам од Амазон еве скоро 6 год. и Македонија секогаш кај нив била Macedonia.Пред некое време(година-две) кај формуларот за нарачка на нивниот сајт станавме Macedonia,The Former Yugoslav Republic.На сајтот бевме така заведени,ама на етикетата на пратката и на сметката внатре бевме напишани Macedonia.Си реков ок,грчкото лоби се има побунето па ова е некој вид соломонско решение.Се до денес кога ми стигна пратка на која стои Macedonia,The Former Yugoslav Republic.Не знам од каде сега тоа,ама јас ќе реагирам.

Во врска со Амазон само да известам нешто.Купувам од Амазон еве скоро 6 год. и Македонија секогаш кај нив била Macedonia.Пред некое време(година-две) кај формуларот за нарачка на нивниот сајт станавме Macedonia,The Former Yugoslav Republic.На сајтот бевме така заведени,ама на етикетата на пратката и на сметката внатре бевме напишани Macedonia.Си реков ок,грчкото лоби се има побунето па ова е некој вид соломонско решение.Се до денес кога ми стигна пратка на која стои Macedonia,The Former Yugoslav Republic.Не знам од каде сега тоа,ама јас ќе реагирам.
nemam kirilicna podrska...ama na amazon ja pisuva macedonia sekogas a koga prakaat preku usps ili honkkong post ako pises samo macedonia ne ja prifaka adresata a ako pises The former yugoslav.....togas ja prifaka i samo togas moze da se prate...jas oddamna kontaktirav za toa

Добро да ве прашам, нов сум во ова во живот неам купувано од амазон. Не ми е јасно како оди тоа со поштарината, на пример панталониве ако ги порачам колку поштарина ќе ми земат?

lol
А како го пресмета тоа?
Напрај си акаунт и иди на Add to cart од десно, и на крајот ја пишува финалната цена со се превоз :)
Само амазон.ком не праќаат у Македонија, треба да си бараш реселери.

Збогувајте се со Amazon mturk, од 1 јануари задолжително ќе бараат да се внесе социјален број за да може американците полесно да го пријават данокот од заработените пари :)

ццц ..сите ре-сејлери кои до сега праќаа кај нас, нема да можат ..

Ја дава Македонија како опција, ама сега се Fulfilled by Amazon ( а сите знаеме дека Амазон не испорачуваат кај нас .. )

полека но сигурно, почнаа да ги ставаат речиси сите предмети што ги продаваат, преку Амазон ..епа мТурк`аџии & Амазонџии, поздравете се ..

fml '-.-

Ima li nekoi reseleri sto prakaat digitalni kameri vo mk?Dajte nekoj.

Значи имам $150 Gift Cards на амазон и не знам што да правам. Дали има производи што се испорачуваат во Македонија, и ако може некој да ми објасни повеќе за царина и носењето до тука.
Пример ако купам производ од $100 колку ќе го платам?
Поздрав.

Сакам да купам Blackberry Playbook и цената му е околу $220.

Сега: Јас имам Visa (Debit Card) од ProCredit Bank, и пред неколку
месеци купив една електронска книга, и немав пречки и проблеми.

Но, сека кога сакам да купам овој таблет, не знам како иде процедурата
после плаќање? Дали треба царина да платам? Дали треба ДДБ и колку е?

Ако може некој(а) да ми помогне, фала многу за информациите и сè.

Сакам да купам Blackberry Playbook и цената му е околу $220.

Сега: Јас имам Visa (Debit Card) од ProCredit Bank, и пред неколку
месеци купив една електронска книга, и немав пречки и проблеми.

Но, сека кога сакам да купам овој таблет, не знам како иде процедурата
после плаќање? Дали треба царина да платам? Дали треба ДДБ и колку е?

Ако може некој(а) да ми помогне, фала многу за информациите и сè.
Прво, не знам дали ќе можеш да го купиш телефонот од Македонија, го испорачуваат ли...
Второ, кога купував Kindle не можев да го купам со картичката од ПроКредит, не знам зошто, сум купувал книги со истата ама од други веб страни, знам дека имаат политика со која се забранети купувања на некои страни, ама не бев сигурен дека и за Амазон е тоа.
Трето, за сите пратки над 45 евра се плаќа по правило царина, така да по правило и ти би требало да платиш. Не знам како би одело, веројатно прво 10% царина, па на сето тоа и 18% ДДВ, потоа уште околу 1.500-2.000 за шпедиција, а може и лежарина да треба да платиш на DHL, зашто таква пратка сигурно би ти ја праќале преку DHL. Па сега види дали ти се исплаќа да го земаш така телефонот :)

Прво, не знам дали ќе можеш да го купиш телефонот од Македонија, го испорачуваат ли...
Второ, кога купував Kindle не можев да го купам со картичката од ПроКредит, не знам зошто, сум купувал книги со истата ама од други веб страни, знам дека имаат политика со која се забранети купувања на некои страни, ама не бев сигурен дека и за Амазон е тоа.
Трето, за сите пратки над 45 евра се плаќа по правило царина, така да по правило и ти би требало да платиш. Не знам како би одело, веројатно прво 10% царина, па на сето тоа и 18% ДДВ, потоа уште околу 1.500-2.000 за шпедиција, а може и лежарина да треба да платиш на DHL, зашто таква пратка сигурно би ти ја праќале преку DHL. Па сега види дали ти се исплаќа да го земаш така телефонот :)

Фала многу за информации и помош.

Нема друго чаре (могу ќе ми кошто): имам еден другар во Ангљија, го завршил третата година таму, па ќе дојде во Април... да му кажем нека ми земе едно кај PCWorld.co.uk, таму е 169 фунти (околу 180 евра)... нема друго чаре...

Фала многу и уште еднаш... нема да резикувам затоа што во мојо име сакаат да земаат и две другари, па ќе биде околу 600 евра... нема да резикувам и да платам толку за царина и сешто...

Поз. за сите.

Фала многу за информации и помош.

Нема друго чаре (могу ќе ми кошто): имам еден другар во Ангљија, го завршил третата година таму, па ќе дојде во Април... да му кажем нека ми земе едно кај PCWorld.co.uk, таму е 169 фунти (околу 180 евра)... нема друго чаре...

Фала многу и уште еднаш... нема да резикувам затоа што во мојо име сакаат да земаат и две другари, па ќе биде околу 600 евра... нема да резикувам и да платам толку за царина и сешто...

Поз. за сите.
И да го нарачаш во април ќе ти стигне, глеј нарачај му на другар ти и шибај.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom