Amazon (официјална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата Гоццццце
  • Време на започнување Време на започнување
Јас не би порачал ТВ или било што така поголемо, а "понежно" од нет. Прво додека да стигне кај нас пакетот ќе прошета доста, а со тоа и шансата да стигне со физичка штета се зголемува. Второ не знам точно колку ќе ти наплатат, најмалце што може да платиш ти е 5% од цената, а најмногу 33% (за точност прашај некој од увозниците на тв, би требало да сакаат да ти одговорат на прашањето). Трето кај нас царениците се такви гадови што ако некој од нив му фрли мерак на телевизорот може да ти направи дубара, дека се работи за пратка до физичко лице. Во реалност не постои институција во РМ која ќе те одбрани од нив(царениците)...
Кога би нарачувал телевизор, би инсистирал на достава со УПС или Федекс. Во секој момент знаеш кај се наоѓа пакетот дур ти дојде дома, ќе стаса за неколку дена, и ќе биде без проблеми во смисла на губење или штети, дури и да дојде до такво нешто постои осигурување, и конечно имаш кај да се жалиш. Да, наплаќаат повеќе за услугата тука, ама за така скап производ, вреди да не се ризикува со пошта. Е сега мислам дека за телевизор царината е 5% и 18% ДДВ, односно околу четвртина од цената ќе оди на давачки, и дополнително околу 50 евра за шпедиција и лежарина.

Кога би нарачувал телевизор, би инсистирал на достава со УПС или Федекс. Во секој момент знаеш кај се наоѓа пакетот дур ти дојде дома, ќе стаса за неколку дена, и ќе биде без проблеми во смисла на губење или штети, дури и да дојде до такво нешто постои осигурување, и конечно имаш кај да се жалиш. Да, наплаќаат повеќе за услугата тука, ама за така скап производ, вреди да не се ризикува со пошта. Е сега мислам дека за телевизор царината е 5% и 18% ДДВ, односно околу четвртина од цената ќе оди на давачки, и дополнително околу 50 евра за шпедиција и лежарина.

Е да УПС/Федекс/ДХЛ ти нудат подобри услови али цената на достава за ТВ ќе биде доста висока, зависно од каде порачуваш. Од Калифорниа што ми стигна пакет не голем и тежок максимум 2 кила ми отидоа 50ина евра на поштарина, а не па за ТВ и тоа преку приватна пошта. Писмо ми пратија од Софија, Бугарија преку УПС за да стигне преку ноќ цената беше 30 евра така да убаво пресметај си пред да правиш било каква порачка, најверојатно ќе ти испадне или ко тука слична цена или може и поскапо...

Тоа се подразбира, за телевизор, под 100 евра достава тешко да дојде у предвид, сепак е метро и кусур и 20-30 кила тежок. Они за плико или некое мало пакетче ни бараат по 20-30 долари за достава, а не за ова. За исплатење не се исплати освен за некој модел со посебни карактеристики што не се наоѓа тука, а сакаш и можеш да си го дозволиш.

ке се договориш со риселерот...пиши му маил мош ке ти го прати..на мене ми правеа така повеке пати
и ако може некој да најде мп4 копија на ипод нано 5ген или ипод нано 3ген...има ги мн во маде ин цхина ама не пракат никако а по 20 долара се ?
.......Друго ми треба продавница за рибарска опрема со ефтин шипинг ако знае некој поточно ми треба fishing reel нз на македонски како се вика не е за мене за татко ми роденден му иде и сакам да го изненадам со трска за на риба :)
фала ке ценам ако ми помогнете

Друго ми треба продавница за рибарска опрема со ефтин шипинг ако знае некој поточно ми треба fishing reel нз на македонски како се вика не е за мене за татко ми роденден му иде и сакам да го изненадам со трска за на риба :)

Друго ми треба продавница за рибарска опрема со ефтин шипинг ако знае некој поточно ми треба fishing reel нз на македонски како се вика не е за мене за татко ми роденден му иде и сакам да го изненадам со трска за на риба :)

google/ebay
--- надополнето: Jul 2, 2011 12:45 PM ---
Тоа се подразбира, за телевизор, под 100 евра достава тешко да дојде у предвид, сепак е метро и кусур и 20-30 кила тежок. Они за плико или некое мало пакетче ни бараат по 20-30 долари за достава, а не за ова. За исплатење не се исплати освен за некој модел со посебни карактеристики што не се наоѓа тука, а сакаш и можеш да си го дозволиш.

Да, ако бараш некој конкретен модел што го нема кај нас, а цената не ти е битна тогаш ти одговара, ама ако бараш да порачаш од страна за да ти испадне поефтино тогаш можеш да се заебеш :)

Па што не побараш тогаш на пребарувачот на амазон, таму ти пишува и шипинг цени и се.
потражив мн скапи и мн ги има додека ги проверам сите риселери многу време ке треба а тука мош на форум некој веке знае риселери(затоа и ја отворив другата тема) ..ама нема фајде

da zemam da stavam slovenija kako zemja za dostava, a kaj gradot da napisam i drzava, kade bi stignala pratkata, posto ko poracvav nesto od paypal morase da se vodi adresata preku paypal, i rizik bese golem ama sepak stigna e sega dali i so amazon mozi da se izvedi fintava

Тоа се подразбира, за телевизор, под 100 евра достава тешко да дојде у предвид, сепак е метро и кусур и 20-30 кила тежок..

Какви 100 евра, најмалце 250.

Breh uste kolku ke cekam...Naprajv poracka od Americkiot Amazon

Shipment #1: Shipped on June 27, 2011
Aber nemaat

Aber nemaat
ти си погрешил адресата....btw ми треба амазон акаунт со направена нарачка пред еден месец...контакт преку пп ке ви објаснам зошто

Aber nemaat
Најрано пратка од америчкиот амазон може да ти стигна за три недели.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom