Не се разбравме, ми треба риселер кој работи преку amazon.com а праќа во Македонија.
Зошто мора да работи преку амазон?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не се разбравме, ми треба риселер кој работи преку amazon.com а праќа во Македонија.
od kaj sobra tolku sega na mturk nema zadaci nekoj nisto ne davatПарите си стојат во gift card балансот на амазон.ком и можам да ги трошам.
--- надополнето ---
Порачав апарат, не ми се сигурни парите таму да стојат. Чекам да ми стигне во меѓувреме макета, ако не ме царинат ќе порачам уште една за да ги дотрошам парите![]()
На Мтурк има цело време еден куп задачи, зависи само колку си способен да ги реализираш. Со малку подобро знаење англиски може дневно без проблем да се прават и по 50-100 долари. Нормално, лесните и добро платени задачи брзо се трошат, па треба и почесто да проверуваш и брзо да реагираш.od kaj sobra tolku sega na mturk nema zadaci nekoj nisto ne davat
jas zimata uspeav za edna nedela 100 da napram posle to za 2 meseci odvaj 30 a sega nemozam ic poshto nema zadaci ne mi dava ima samo lazni kako da postiras na craiglist ama kopceto ne raboti ko slik e lazno napraeno i ne mozis da ja pratis zadacata i ke ti isteci taka vremeto, lazat i tie imat nekoja tehnika da ne ti platatНа Мтурк има цело време еден куп задачи, зависи само колку си способен да ги реализираш. Со малку подобро знаење англиски може дневно без проблем да се прават и по 50-100 долари. Нормално, лесните и добро платени задачи брзо се трошат, па треба и почесто да проверуваш и брзо да реагираш.
Еве, како помош, си ги приметил веројатно задачите што се отприлика насловени како Product Search Relevance. Овие ги поставуваат секој ден по неколку десетици илјади, во неколку рунди дневно. Ако проверуваш редовно, секако ќе ги фатиш. Се плаќаат по 1 цент, и дури и да не знаеш англиски можеш да ги работиш не се тешки, само еден клик е, и доволно е 2-3 секунди. Сигурно можеш ако начекаш неколку рунди од нив, за саат два да направиш 1000-2000 задачи, односно 10-20 долари без воопшто мислење. Од другите лесни се задачите и на PhotoMod i ProdUniverse, а од Dolores Labs може ти се чинат тешки, ама дур те остава да работиш, колку и да грешиш се ќе ти платат.
Како може да нема? У моментов гледам едно чудо лесни задачи. Ако ги бараш само тие што плаќаат над 1 долар, со среќа, а овие што се по неколку центи секогаш ги има на тони.jas zimata uspeav za edna nedela 100 da napram posle to za 2 meseci odvaj 30 a sega nemozam ic poshto nema zadaci ne mi dava ima samo lazni kako da postiras na craiglist ama kopceto ne raboti ko slik e lazno napraeno i ne mozis da ja pratis zadacata i ke ti isteci taka vremeto, lazat i tie imat nekoja tehnika da ne ti platat
Последниов месец имам околу 500 долари направено, по околу 20-30 на ден обично. Ги работам пред се оние задачи што ги има илјадници а што се лесни и брзи. Овие што демек поише се плаќаат најчесто се многу тешки и многу време фаќаат па не вредат, тие со мејл барање се катастрофа, премалку платени за потрошеното време, особено што мејлови не често може да се најдат, а тие што се scam се познава и по насловот, и turkopticon ги означува, така да нема што да се отвараат уопште.epa jas so niv samo rabotam negoas i so 25 centi da mu najdis nesto email ime ili da odberis predlog, ti kolku zarabotvas vo monetot na den i kolku vreme ti odzemat
da ti kazam nema so maher si, a jas izgleda idiot sto ne mozam da najdam nisto, a ti pod amerika se vodis ili pod makedonija si registriran na na mturkПоследниов месец имам околу 500 долари направено, по околу 20-30 на ден обично. Ги работам пред се оние задачи што ги има илјадници а што се лесни и брзи. Овие што демек поише се плаќаат најчесто се многу тешки и многу време фаќаат па не вредат, тие со мејл барање се катастрофа, премалку платени за потрошеното време, особено што мејлови не често може да се најдат, а тие што се scam се познава и по насловот, и turkopticon ги означува, така да нема што да се отвараат уопште.
Нема голема разлика под која земја си, сум пробал и вака и така, и исто е, барем за типот задачи што јас ги правам, кои најчесто не се лимитирани само за американци. Оние поскапите, кои бараат америчко искуство да ги решиш, или регистрација на некој амерички сајт, и онака не си способен да ги завршиш, барем не квалитетно како што очекуваат тие. Ти предложив неколку риквестери, побарај ги нивните задачи па ќе видиш. Зарем ти смета тоа што на Dolores Labs задачите ги плаќаат најчесто по 5-10 центи, за 20 такви добиваш долар, скоро никогаш не одбиваат колку и да грешиш, а ако не се замараш многу со читање, може ептен брзо да се решаваат.da ti kazam nema so maher si, a jas izgleda idiot sto ne mozam da najdam nisto, a ti pod amerika se vodis ili pod makedonija si registriran na na mturk