Amazon (официјална тема)

• Креатор на темата Гоццццце
  • Време на започнување

Seniorita

џм..
Член од
11 април 2011
Мислења
1.344
Поени од реакции
681
Порачката е уредно платена и испратена.Не гледам причина зошто би ја вратиле на Амазон.
А ова со затварање на сметкава не знам што да речам.Изгледа си станала сомнителна со 5-7 пратки на кои си барала враќање пари.Инаку Амазон како фирма ептен ја ценам.Професионални се и услужливи.
За професионалци, како online chat / costumer support 24/7 им е мање-више топ, но останатото не би рекла .. 10 пати барам детално објаснување и ре-отварање на акаунтот, ништо, се истиот одговор " All other accounts related to yours have also been closed. If you were to open a new account, it would also be closed. " ..

за тие пратки за кои сум побарала refund или re-ship, СЕКОГАШ го сликав дефектот, и прикачував слики .. никогаш ниеден не се понуди да пре-прати, туку refund ми даваа под дефалт, а како причина навеле " buyer asked for a refund " -.- ..

прогуглав, и наидов на форум со по +100 страни со истиов проблем ..некои дури и воопшто не добиле refund, а пак им бил затворен акаунтот ..

well played Amazon, well played indeed .. (n)

сакам да прашам дали може да се префрлаат пари од еден акаунт на амазон на друг акаунт иначе парите на тие акаунти ми се од на мтурк
и јас еднаш сакав вака :)
ако ги имаш сеуште на mturk, и не си ги префрлил на Амазон, можеш .. ако ги имаш на твојот акаунт, неможеш

Член од
28 октомври 2011
Мислења
97
Поени од реакции
140
Дали ке можиш да ми кажиш како да ги префрлам тие пари

Seniorita

џм..
Член од
11 април 2011
Мислења
1.344
Поени од реакции
681
Дали ке можиш да ми кажиш како да ги префрлам тие пари
на веќе постоечкиот мТурк акаунт, ќе го смениш е-маилот, т.е ќе го ставиш е-маилот на кој сакаш да ги префрлеш парите :)

кај мене така успеа ..

П

Паган-др

Гостин
Можам да искомбинирам пари од мтурк што ми останале (некои 6 долари) и картица?

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.227
Поени од реакции
14.561
Можам да искомбинирам пари од мтурк што ми останале (некои 6 долари) и картица?
Јас земав книга така пред едно година дена. Пребаци си ги и ко гифт кард ќе ти се рачунаат.

/МIRЧ3_МкД\

Временски патник
Член од
7 март 2012
Мислења
380
Поени од реакции
102
Вака нов сум на амазон, имам неколку прашања,

1. Шо знали тоа gift wrap available , даваат плус некој подарок, бонус или ?

2. Want it delivered Friday, July 13?
Order it in the next 22 hours and 3 minutes, and choose One-Day Shipping at checkout.
Details

Дали ова е бесплатна можност ? да ти го достават производот во рок од 1-2 дена ?

3. На некои продукти кога одам check shipping за мк вика no data , ова најверојатно значи дека немаат достава и не треба да се ризикува...

За сега толку :D

/МIRЧ3_МкД\

Временски патник
Член од
7 март 2012
Мислења
380
Поени од реакции
102
добри реселери за патики за кошарка ?

Seniorita

џм..
Член од
11 април 2011
Мислења
1.344
Поени од реакции
681
Вака нов сум на амазон, имам неколку прашања,

1. Шо знали тоа gift wrap available , даваат плус некој подарок, бонус или ?

2. Want it delivered Friday, July 13?
Order it in the next 22 hours and 3 minutes, and choose One-Day Shipping at checkout.
Details

Дали ова е бесплатна можност ? да ти го достават производот во рок од 1-2 дена ?

3. На некои продукти кога одам check shipping за мк вика no data , ова најверојатно значи дека немаат достава и не треба да се ризикува...

За сега толку :D

1. Не :) туку дека има опција да го завиткаат производот како за роденден и сл. ( со други зборови - свечено )

2. Тоа важи само за во USA :)

3. Не ни можеш да порачаш нешто ако ја нема Македонија ;) Амазон не испорачува ( освен книги, CD'a, видео касети ) .. барај ре-селери ..

/МIRЧ3_МкД\

Временски патник
Член од
7 март 2012
Мислења
380
Поени од реакции
102
Сакам да ги порачам овие патики http://www.amazon.com/dp/B0053FK4H6?SubscriptionId=&tag=zzzzzzzzzzz-20&linkCode=&camp=&creative=&creativeASIN=B0053FK4H6&m=AISBALO5J3JDL . Дали тоа free shipping важи само за САД. Ова е линк од риселерот http://www.amazon.com/gp/aag/details/ref=aag_m_ss?ie=UTF8&asin=&isAmazonFulfilled=&isCBA=&marketplaceID=ATVPDKIKX0DER&seller=AISBALO5J3JDL#aag_legalInfo , во делот за Европа пишува 32.99$ shipment rate. Дали тоа значи дека треба да платам дополнителни 33 долари како патни трошоци за достава или.. ?

Samurai Jack

Penspinner
Член од
15 април 2012
Мислења
3.660
Поени од реакции
8.669
Сакам да ги порачам овие патики http://www.amazon.com/dp/B0053FK4H6?SubscriptionId=&tag=zzzzzzzzzzz-20&linkCode=&camp=&creative=&creativeASIN=B0053FK4H6&m=AISBALO5J3JDL . Дали тоа free shipping важи само за САД. Ова е линк од риселерот http://www.amazon.com/gp/aag/details/ref=aag_m_ss?ie=UTF8&asin=&isAmazonFulfilled=&isCBA=&marketplaceID=ATVPDKIKX0DER&seller=AISBALO5J3JDL#aag_legalInfo , во делот за Европа пишува 32.99$ shipment rate. Дали тоа значи дека треба да платам дополнителни 33 долари како патни трошоци за достава или.. ?
Ти ги плаќаш патиките и плус уште 32.99 $, а кога ќе ти ги достават може да платиш уште нешто за доставата, ако ти ги отворат на царина може и за тоа да платиш.

/МIRЧ3_МкД\

Временски патник
Член од
7 март 2012
Мислења
380
Поени од реакции
102
Охооо, ваа ќе излезе ѓавол ипол :D . Значи по се не се исплаќа за патики, гардероба и слични работи над 25 долари.. горе доле исто излегува ако не и поскапо.

Samurai Jack

Penspinner
Член од
15 април 2012
Мислења
3.660
Поени од реакции
8.669
Охооо, ваа ќе излезе ѓавол ипол :D . Значи по се не се исплаќа за патики, гардероба и слични работи над 25 долари.. горе доле исто излегува ако не и поскапо.
Гледам си пишал на амазон реселери темата, епа почни да читаш од 1 страница, мислам дека има со евтина достава до Македонија :)

Член од
30 април 2012
Мислења
11
Поени од реакции
0
и мене ми стигнаа 3-4 работи од buyincoins....а кажете некој реселер за патики? :))

Cataclysm

Член од
2 февруари 2009
Мислења
223
Поени од реакции
647
Знам дека темава е 3 години стара ама да ја живнам малку.
Имам многу ствари купувано од Амазон и сите ми стигнале без проблем.
Во последно време нарачав 2 пратки, батерија и тастатура за лаптоп
http://www.amazon.co.uk/gp/product/B001EFQ9O6/ref=oh_details_o00_s00_i00
http://www.amazon.co.uk/gp/product/B004YNR7WI/ref=oh_details_o01_s00_i00

Проблемов беше што чекав 1 месец и не дојдоа пратките. Направив контакт со продавачите, за батеријата ми направија full refund ми ги вратија парите на сметка, а за батеријата пратија нова - replacement и ми дадоа tracking number.
Е сега незнам што може да биде проблемов, многу пати сум напрачувал од Амазон, ова е прв пат да не ми дојде нешто...

Kajgana Shop

На врв Bottom