Amazon (официјална тема)

• Креатор на темата Гоццццце
  • Време на започнување
Член од
19 септември 2005
Мислења
5.616
Поени од реакции
180
MTURK викаш? Ме интересира на какви таској си успеал да ги фатиш тие пари. Обично ситници даваат таму и едвај се печали.
Најмногу имам заработено на еден таск со препознавање на реклами. даваа по 0.07 на таск ама се завршуваше за 2-3 секунди :) некаде 700-800 ги завршив од тоа. После фатив еден таск од 25 долари, кој иако не го завршив пошто сфатив дека не вреди... човекот не ме одби, и по 1 месец автоматски ми префрлија пари. останатите се од таскови по долар-два текстови за туристички локации и слично. Отприлика се заработени сите во 1 месец

Член од
3 март 2010
Мислења
656
Поени од реакции
444
za poracka od amazon ameriaknski i britanski koj e podobar i so i so treba da se plati carini ddv i kako odi postapkata

Член од
23 јуни 2007
Мислења
368
Поени од реакции
333
za poracka od amazon ameriaknski i britanski koj e podobar i so i so treba da se plati carini ddv i kako odi postapkata
Зависи од тоа што сакаш да го купиш и колку е достапно за испорака до Македонија. Она што директно се купува од Амазон, книги и дискови, генерално се малку поефтини на британскиот, и побрзо стигнуваат. Останатите производи треба да се бараат кај различни препродавачи, и зависи од нив а не од Амазон.

Прочитај ги мислењата наназад во темава, има доста напишано искуства, ќе сфатиш како стојат работите и со Амазон, и со царината и поштата тука. На кратко, до 45 евра вредност, се плаќа само поштарина од 100-200 денари. За поскапите производи се плаќа царина и данок според тарифата за соодветниот производ што можеш да ја видиш на сајтот на царина.

ErT

Console Dude
Член од
17 ноември 2007
Мислења
2.208
Поени од реакции
265
Имам едно прашање до сите туркери. Вчера направив еден хит кој што траеше околу 2-3 минути а човекот плаќаше 3$. Е сега кога го завршив хитот, после неколку минути ми направи Reject и во feedback ми даде неколку линкој (исто како во хитот шо имаше) и ми напиша ако ги направам и останатите линкови ќе плати вкупно 21$. Е сега ги направив и му пуштив верификација. Е сега сеуште не ми има вратено ништо, има ли шанси да ме заебе? :):smir:

Член од
3 март 2010
Мислења
656
Поени од реакции
444
koe vreme gi stavat na mturk najplatenite hitoj, i kako se plakja me interesira so mturk preku amazon oti ne gledam da ima takvo plakjanje, jas na pr sakam da poracam sokovnik, miris, i pikado elektricno dali mozi direktno od amazon tie raboti ili preku dr reseleri i kaj se odbirat tie reselerite, aj ako mozi da mi odgovori celosno

Член од
19 септември 2005
Мислења
5.616
Поени од реакции
180
Имам едно прашање до сите туркери. Вчера направив еден хит кој што траеше околу 2-3 минути а човекот плаќаше 3$. Е сега кога го завршив хитот, после неколку минути ми направи Reject и во feedback ми даде неколку линкој (исто како во хитот шо имаше) и ми напиша ако ги направам и останатите линкови ќе плати вкупно 21$. Е сега ги направив и му пуштив верификација. Е сега сеуште не ми има вратено ништо, има ли шанси да ме заебе? :):smir:
Има.

Дали направи нов ХИТ за 21 долар или едноставно по емаил се "договоривте"?

ErT

Console Dude
Член од
17 ноември 2007
Мислења
2.208
Поени од реакции
265
Има.

Дали направи нов ХИТ за 21 долар или едноставно по емаил се "договоривте"?
Нов хит од 21 долар не направив, само еден (првиот) од 3 долари. Останатите преку маил, контакт преку мтурк(кога му кликаш на името :) ).

Член од
19 септември 2005
Мислења
5.616
Поени од реакции
180
Нов хит од 21 долар не направив, само еден (првиот) од 3 долари. Останатите преку маил, контакт преку мтурк(кога му кликаш на името :) ).
99% те има зафркнато. слично поминав и јас со еден 5долари ХИТ

Речи му нека направи нов хит, само за тебе (може да додаде држава МКД) и само прифати го. Ако ти игнорира и не ти одговара... :( тоа е... заборави ги тие пари

ErT

Console Dude
Член од
17 ноември 2007
Мислења
2.208
Поени од реакции
265
99% те има зафркнато. слично поминав и јас со еден 5долари ХИТ

Речи му нека направи нов хит, само за тебе (може да додаде држава МКД) и само прифати го. Ако ти игнорира и не ти одговара... :( тоа е... заборави ги тие пари
Мех, педер :pusk:. Абе не знам зашто (изгледа затоа што имам ставено америчка адреса на амзаон акаунтот) , ми ги прифаќа и хитовите Location in US. :)

Член од
19 септември 2005
Мислења
5.616
Поени од реакции
180
Мех, педер :pusk:. Абе не знам зашто (изгледа затоа што имам ставено америчка адреса на амзаон акаунтот) , ми ги прифаќа и хитовите Location in US. :)
Ова ти е најпаметното нешто!!!

Член од
3 март 2010
Мислења
656
Поени од реакции
444
nigde ne se menva drzava to znaci i ti ne mozis da smenis

koletheman напиша:
nigde ne se menva drzava to znaci i ti ne mozis da smenis
abe ne mozma da gi prefrlam na amazon mi pisi
Invalid URL parameters

nozo.mk

Ultras Karpos Boys
Член од
6 септември 2007
Мислења
472
Поени од реакции
18
Одприлика колку зимаат за шипинг во Македонија за книга?

ErT

Console Dude
Член од
17 ноември 2007
Мислења
2.208
Поени од реакции
265
Amazon.co.uk зема 8 фунти :tapp:

Член од
3 март 2010
Мислења
656
Поени од реакции
444
ko ke gi prefrlis aprite od mturk direktno odat na amazon smetka ili treba od mailot kodot so ke ti go pustat da go stavis

Kajgana Shop

На врв Bottom