Amazon (официјална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата Гоццццце
  • Време на започнување Време на започнување
MTURK викаш? Ме интересира на какви таској си успеал да ги фатиш тие пари. Обично ситници даваат таму и едвај се печали.
Најмногу имам заработено на еден таск со препознавање на реклами. даваа по 0.07 на таск ама се завршуваше за 2-3 секунди :) некаде 700-800 ги завршив од тоа. После фатив еден таск од 25 долари, кој иако не го завршив пошто сфатив дека не вреди... човекот не ме одби, и по 1 месец автоматски ми префрлија пари. останатите се од таскови по долар-два текстови за туристички локации и слично. Отприлика се заработени сите во 1 месец

za poracka od amazon ameriaknski i britanski koj e podobar i so i so treba da se plati carini ddv i kako odi postapkata

za poracka od amazon ameriaknski i britanski koj e podobar i so i so treba da se plati carini ddv i kako odi postapkata
Зависи од тоа што сакаш да го купиш и колку е достапно за испорака до Македонија. Она што директно се купува од Амазон, книги и дискови, генерално се малку поефтини на британскиот, и побрзо стигнуваат. Останатите производи треба да се бараат кај различни препродавачи, и зависи од нив а не од Амазон.

Прочитај ги мислењата наназад во темава, има доста напишано искуства, ќе сфатиш како стојат работите и со Амазон, и со царината и поштата тука. На кратко, до 45 евра вредност, се плаќа само поштарина од 100-200 денари. За поскапите производи се плаќа царина и данок според тарифата за соодветниот производ што можеш да ја видиш на сајтот на царина.

Имам едно прашање до сите туркери. Вчера направив еден хит кој што траеше околу 2-3 минути а човекот плаќаше 3$. Е сега кога го завршив хитот, после неколку минути ми направи Reject и во feedback ми даде неколку линкој (исто како во хитот шо имаше) и ми напиша ако ги направам и останатите линкови ќе плати вкупно 21$. Е сега ги направив и му пуштив верификација. Е сега сеуште не ми има вратено ништо, има ли шанси да ме заебе? :):smir:

koe vreme gi stavat na mturk najplatenite hitoj, i kako se plakja me interesira so mturk preku amazon oti ne gledam da ima takvo plakjanje, jas na pr sakam da poracam sokovnik, miris, i pikado elektricno dali mozi direktno od amazon tie raboti ili preku dr reseleri i kaj se odbirat tie reselerite, aj ako mozi da mi odgovori celosno

Имам едно прашање до сите туркери. Вчера направив еден хит кој што траеше околу 2-3 минути а човекот плаќаше 3$. Е сега кога го завршив хитот, после неколку минути ми направи Reject и во feedback ми даде неколку линкој (исто како во хитот шо имаше) и ми напиша ако ги направам и останатите линкови ќе плати вкупно 21$. Е сега ги направив и му пуштив верификација. Е сега сеуште не ми има вратено ништо, има ли шанси да ме заебе? :):smir:
Има.

Дали направи нов ХИТ за 21 долар или едноставно по емаил се "договоривте"?

Има.

Дали направи нов ХИТ за 21 долар или едноставно по емаил се "договоривте"?

Нов хит од 21 долар не направив, само еден (првиот) од 3 долари. Останатите преку маил, контакт преку мтурк(кога му кликаш на името :) ).

Нов хит од 21 долар не направив, само еден (првиот) од 3 долари. Останатите преку маил, контакт преку мтурк(кога му кликаш на името :) ).
99% те има зафркнато. слично поминав и јас со еден 5долари ХИТ

Речи му нека направи нов хит, само за тебе (може да додаде држава МКД) и само прифати го. Ако ти игнорира и не ти одговара... :( тоа е... заборави ги тие пари

99% те има зафркнато. слично поминав и јас со еден 5долари ХИТ

Речи му нека направи нов хит, само за тебе (може да додаде држава МКД) и само прифати го. Ако ти игнорира и не ти одговара... :( тоа е... заборави ги тие пари

Мех, педер :pusk:. Абе не знам зашто (изгледа затоа што имам ставено америчка адреса на амзаон акаунтот) , ми ги прифаќа и хитовите Location in US. :)

Мех, педер :pusk:. Абе не знам зашто (изгледа затоа што имам ставено америчка адреса на амзаон акаунтот) , ми ги прифаќа и хитовите Location in US. :)
Ова ти е најпаметното нешто!!!

nigde ne se menva drzava to znaci i ti ne mozis da smenis

koletheman напиша:
nigde ne se menva drzava to znaci i ti ne mozis da smenis
abe ne mozma da gi prefrlam na amazon mi pisi
Invalid URL parameters

Одприлика колку зимаат за шипинг во Македонија за книга?

Amazon.co.uk зема 8 фунти :tapp:

ko ke gi prefrlis aprite od mturk direktno odat na amazon smetka ili treba od mailot kodot so ke ti go pustat da go stavis

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom