Ало, брза помош?

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.559
Поени од реакции
35.691
Локација
Скопје
Веб-сајт
www.kajgana.com
Се чудите зошто им треба толку време да дојдат?
Не е поради гужвата, нешто друго е во прашање... А денес дознав што.

Па и они се души... Зошто да не к'снат сладолетче во Малага?

Па добро де .. не дека биле повикани за интервенција , па успат си купувале сладолед ..:toe:

Па добро де .. не дека биле повикани за интервенција , па успат си купувале сладолед ..:toe:

Кај што има мањак возила за итна помош, овие баш со него одат сладолед да купат... Може да затреба тоа возило во секој случај, не е службена кола па да тркнеме лево-десно со неа :)

Можеле и партија билјард да плеснат у Палата, шо, не се на интервенција... :)

Кај што има мањак возила за итна помош, овие баш со него одат сладолед да купат... Може да затреба тоа возило во секој случај, не е службена кола па да тркнеме лево-десно со неа :)
Троши го - службено е!
Може следниот пат ќе го побара од шефот да иде на одмор со него :)

Со бел мантил по сладолед :tapp:, а може у тој момент на некого му требала БРЗА ПОМОШ.
Али поарно мртов пациент, отколку мртов доктор......за сладолед:смајли:

вака бар имаат изговор зошто не отишле на повик. минатата недела немаа. :tapp:
пациентот и така и така за умирање бил....
Чудно, само кај нас има таква дијагноза: не арчете ресурси, и така и така на умирање е. И се фино лепо замачкано со комисија која експресно пиша соопштение за вести. Кога ја оформија, кога испитаа, кога преслушаа снимки...
А и ме чуди каде се состанале....Кај Злате изгледа. :tapp:

х:Ало амбуланта... има повреден човек, итно е.

194:А стар или млад е повредениот?

Х:Па штознам стар е.

194:Ах и онака му дошло време... ај ќе пратиме кола...

х:Ало амбуланта... има повреден човек, итно е.

194:А стар или млад е повредениот?

Х:Па штознам стар е.

194:Ах и онака му дошло време... ај ќе пратиме кола...
x: Ало амбулатна! Потребна е кола итно на улица таа и таа!
194: Ко5јага убјхлица? *голта* Која улица?? (позадина: добар е тој од ванила?) -Добар е..
х: Не е добар! СЕ ДАВИ!
194: Извини, не ти зборев тебе...абе земи сникерс со ванила, најбоље идат!

Nisto cudo za kaj nas.Ednas mi se slucilo da viknam brza pomos pred deset godini za majka mi i dojdoa ama posle eden sat.Dodeka ja pregledaat i resat da ja nosat vo bolnica pomina uste pola sat vo koj sestrata ili pomosnickata da ja narecam si gi greese nozete na termo kaj nas a ne da se angazira okolu pacientot.Potoa sleduvase pomos od komsii koi ja izneso majka mi bidejki tie od brzata pomos se samo za ukras i pratnja a nikako za pomos.I dodeka stigneme do bolnica i ja smestime majka mi taa si umre.I tolku za nasata brza pomos bog da cuva i brani i da ne dade gospod da mu zatreba na nekogo od niv pomos.

1) Ало, Брза помош?
2) Да повелете!
1) Брзо донеси ми 2.000 евра !!
:pos2:

абе онде на пауза се белки :toe: и ако и тие се души

1 Ало брза помош?
2 Да повелете
1 Ме боли
2 Каде ве боли?
1 Многу ме боли, оф, ах.....
2 Полека господини смирете се,
1 аах, ууух, ааа
2 Што ве боли господине?
1 Qрот ме боли дојди испуши ми го

Не е шала, жива вистина е и вакви јавување се случуват не еднаш, а повеќе пати во текот на еден ден. И после лекарите се виновни.

А на враќање од случај ако поминуват од тоа место нз зошто да не застанат и да си купат што им треба за јадење или да седнат да јадат ако тогаш им е паузата. При положба 12 или 24 сата дежурство! не само сладолед туку и кебапи ќе идат да купат, гарант само да иде некој да ги следи и после тоа да го прикаже као нехумано дело. Е.ате лекарите пациентите умираат, а тие ќе јадат. :kesa:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom