Аliexpress (официјална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
Вака ми стаса денес мемориска картичка со читач и адаптер за неа. Во описот пишуваше дека има и гаранција ама гаранција немаше во пликот. Нејсе адаптерот не работи т.е картичката неможе да влезе во него ,а читачот го работи на ком но неможеш да ставаш со него на мемориската има некој проблем со др читач си работи перфектно. Сеа како да ја дефинирам жалбата за да ми се вратат барем дел од парите ?
Некој да ми каже и за пејпал може во мк и колку провизија се зема за пристигнати средства треба да ми вратат 5 долари од али...
1.Гаранцијата е меѓу тебе и продавачот, не очекувај лист со хартија како гаранција
2. Ако ти работи на барем еден читач, картичката си е функционална, види картичката со што е компатибилна (според тоа не ти следува рефунд)
3. Отвори despute на алиекспрес и таму барај си ги парите. Ако спорот ти успее парите ќе ти ги вратат на картичката/трансакционата со која си платил.
4.Пејпал нема врска со алиекспрес (на ибеј да) така да не можеш да бараш refund на сретства на пејпал кога си платил со картичка. Да платеше со пејпал на ибеј тогаш веќе постапката е поинаква
5. Кога е refund не плаќаш никаква провизија. Едноставно твоите пари ти се враќаат назад. Исто како да отидеш во банка и на твојата трансакциона сметка да си ставиш пари.

1.Гаранцијата е меѓу тебе и продавачот, не очекувај лист со хартија како гаранција
2. Ако ти работи на барем еден читач, картичката си е функционална, види картичката со што е компатибилна (според тоа не ти следува рефунд)
3. Отвори despute на алиекспрес и таму барај си ги парите. Ако спорот ти успее парите ќе ти ги вратат на картичката/трансакционата со која си платил.
4.Пејпал нема врска со алиекспрес (на ибеј да) така да не можеш да бараш refund на сретства на пејпал кога си платил со картичка. Да платеше со пејпал на ибеј тогаш веќе постапката е поинаква
5. Кога е refund не плаќаш никаква провизија. Едноставно твоите пари ти се враќаат назад. Исто како да отидеш во банка и на твојата трансакциона сметка да си ставиш пари.
финтава е што не ми стаса една нарачка ми ја препратија , дека е веќе затворена заради жалбата продавачот вели дека единствен начин да ме рефундираат за таа нарачка е пејпал .

Мислам дека нема да можат. Ако не си ја платил со пејпал, а сакаат да ти ги вратат сретствата на пејпал тоа нема да се води како повраток на средства туку како префрлање на средства, а тоа во нашата државичка не може. Исто пази да не е некоја дубара. Пази кои информации му ги даваш на продавачот-никако број на картичка, датата и кодот

хмм...или направив беља...или незнам што... значи вака... Си го нарачав часовникот и имав некој проблем со конекцијата,... па после се опорави работава ама кога видов...хмм... значи вака...

откако внесов број на картица и останато... во мy order имав две исти нарачки од кои едната пишуваше дека има наплатено а другата во која пишува дека се чека за наплата.. (демек нема внесено податоци за наплата, и дека ако не се внесат податоците нарачката ќе истече во рок од 24часа) кога го видов тоа, на второ му стиснав cancel на кое после пипуваше дека со нарачката е завршено и дека можам ако сакам да ја вратам пак...а на првата Your Payment is Being Verified.... е сега ме буни што и двете имаат ист order number,a и истовремено ми стига меил, во кој на еден пипува дека уплатата е извршена, а на вториот дека нарачката е прекината... и сега... нарачано ми е или не?

ок...е :) сепак различни ми биле order number... се снајдов и ми олесна

Дали некој од вас ја има инсталирано алиекспрес апликацијата? Мене ми ја покажува какп harmfull па се мислам дали да го покренам потегот...

Дали некој од вас ја има инсталирано алиекспрес апликацијата? Мене ми ја покажува какп harmfull па се мислам дали да го покренам потегот...
Јас ја инсталирав со мојот телефон апликацијата функционира совршено со верзија 2,1 андроид :)

На iOS функционира топ

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ми стигна саат, ташна и капут, сите во супер состојба. Пренајсреќна :vozbud:

Јас имам преку 50 порачки од aliexpress, за мене секогаш ebay е пред алиекспрес

Sent from my iPhone using Tapatalk

Moive narucaa okolu 9 naracki kako za pocetok. E sea kako da gi sledam?

Moive narucaa okolu 9 naracki kako za pocetok. E sea kako da gi sledam?
Имаш на самиот продукт тракинг намб'р, го копираш и после ја отвараш страницата која ти е дадена под/над бројот. Првите неколку денови најчесто нема следење, тоа е додека да го најдат во магацинот, да го проверат што, како, да го спакуваат, да го пратат во пошта, па после имаш смена на локацијата. И ако имаш локација ј42398гјн349г0њфвс го копираш тој код и пасте на гуугле за да најдиш некоја информација, најчесто на форуми ги има одговорите.[DOUBLEPOST=1415083954][/DOUBLEPOST]
Сакам да порачам чизми, ама ме интересира дали ако на пример не е добар квалитетот и изгледаат далеку од тоа што е на сликата дали имам право да барам да ми вратат пари или некој друг начин на решавање на таков проблем? Вака ми изгледаат доста солидни ама сепак....
Порачај неколку пара со различни броеви, пробај ги сите и тие што ќе ти бидат таман ќе си ги оставиш за себе, а другите врати му ги или продај ги на пазар.

...За да и ги вратат парите таа треба да го врати палтото во Кина во рок од 10 дена, за што треба да плати околу 100 евра... Почнаа

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom