Alienware лаптопи

• Креатор на темата Креатор на темата Windpurity
  • Време на започнување Време на започнување
Абе другарче, ајде штом не можеш сам да ја видиш смешката да ти ја покажам директно.
уштекан во штекер - МОБИЛНА
лаптоп - гејминг машина

Прво и основно, лаптопите не се наменети за гејминг, туку да бидат подвижна алатка за работа како што кажа и ти, да бидат лесно преносливи, а не да играш игри на нив.
Ако сакаш толку да "гејмаш" на лаптоп, колку време ке можеш да гејмаш на батерија без да биде уштекан? Саат време? А ако е уштекан каде е тука мобилноста...
Како што ти кажа и членот Psyside погоре, со тој лаптопот Разер што го спомена ти и што пагаш во несвест по него игра на 1080p ке ти биде неигрива бидејки не можеш да играш со слајдшоу фрејмрејт.
Е сега, ако за тебе 640х480 е добра резолуција за гејминг, или 10 FPS е добар фрејмрејт, твој проблем си е тоа.

Извини пријателе, покрај десктопот јас имам и лаптоп и многу добро знам каде оди технологијата. А по тебе технологијата оди кон гејминг лаптопи? Ако така мислиш баш ми е жал, нема надеж за тебе.
Забегани се гејмерите што друго да кажам :) Не ти се докажува тебе. Ти имаш зацртано мослење и никој не може да ти го смени тоа сепак биди поздравен :)

ITD се закон, многу добри цени нудеа за еден модел на IPS монитор, не се сеќавам кој беше...

Dell U2311H? Ако е за тој да, али сега мислам дека цената е иста ко на Макпетрол 15000 ден. за новиот U2312HM :(

Човек нема да провери тема неколку дена и одма настанало flame war. Значи прво, доста со тоа „купи си ПЦ појако е бла бла бла“ ве молам! Ако сакав десктоп ќе земев десктоп. Сакам лаптоп затоа што е подвижен, и да ќе ми биде во штек укључен повеќето од времето, но нема да биде на исто место. Пример планирам да идам во Скопје кај татко ми, па кај баба ми да поседам неколку дена...итн. И нормално како секој гејмер сакам да си продолжам со гејмање. Чао пријатно.

Човек нема да провери тема неколку дена и одма настанало flame war. Значи прво, доста со тоа „купи си ПЦ појако е бла бла бла“ ве молам! Ако сакав десктоп ќе земев десктоп. Сакам лаптоп затоа што е подвижен, и да ќе ми биде во штек укључен повеќето од времето, но нема да биде на исто место. Пример планирам да идам во Скопје кај татко ми, па кај баба ми да поседам неколку дена...итн. И нормално како секој гејмер сакам да си продолжам со гејмање. Чао пријатно.
imgres

Мене овој кај и да е треба да ми стигне, ќе му ја извадам маста од играње игрици. И што ако треба у штекер да биде, како што кажа Windpurity ќе идам до Охрид, ќе идам кај другар, кај баба/дедо, у викендица, лево десно, сегде на тие места има штекери, сигурно нема на улица да седнам па да играм.
И гејминг лаптоп значи дека е појак од обичен лаптоп, не дека е појак од гејминг десктоп, што мешате тоа.

Мене овој кај и да е треба да ми стигне, ќе му ја извадам маста од играње игрици. И што ако треба у штекер да биде, како што кажа Windpurity ќе идам до Охрид, ќе идам кај другар, кај баба/дедо, у викендица, лево десно, сегде на тие места има штекери, сигурно нема на улица да седнам па да играм.
И гејминг лаптоп значи дека е појак од обичен лаптоп, не дека е појак од гејминг десктоп, што мешате тоа.

Ја да ти честитам иако уште не ти е стигнат! И да ми кажеш од кај го порача ако може :)

Ја да ти честитам иако уште не ти е стигнат! И да ми кажеш од кај го порача ако може :)

E фала, инаку не го порачав, го добив на натпревар :)

На што натпревар даваат такви лаптопи да се пријавам и јас? :D

Хах на нивната фејсбук страна организираат стално натпревари, само треба да имаш некои роднини у странство, пошто Македонија нормално нема право на учество..
facebook.com/alienwarecontests

Сум ја подзаборавил темава, еве сеа ми текна да стаам некои слики од мојот вонземјанин :)

Дај линк што моделче си зел и ако може цена :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom