Alienware лаптопи

• Креатор на темата Креатор на темата Windpurity
  • Време на започнување Време на започнување
ОК нека си земе ДЕЛ не рекламирам никој само една информација ако го земе од интернет нема да плати царина но ќе плати 18% ДДВ и гаранција нема да му важи у МК.

со среќа....................
Гаранција нема да му важи во МК ? Од каде бе ? Ти најде да кажуваш. Не лупајте глупости само бе само мислења билдате. Јас Лично порачав од Макпетрол дел ми го донесоа и гаранција 3 години имав + на официјалната можеш 5 години гаранција да ставиш, и многу други работи ме мрзи да пишувам сега. И дај размислете пред да пишете а не тропајте глупости само, за мислења да набилдате.

Значи ти сега ги рекламираш Макпетрол ,ок да го скратиме муабетот ако најде некој да речеме на ИБЕЈ шо испорачува во МК нема да му важи гаранцијата.Макептрол даваат гаранција ако купи од нив а ФАкпетрол се скапи на тоа мислев.

ајде поздрав

За тие пари ќе земеш ѕвер десктоп, да те види Господ, неколку пати појак од allienware-от, што е чист маркетинг и црна дупка за пари.

Значи ти сега ги рекламираш Макпетрол ,ок да го скратиме муабетот ако најде некој да речеме на ИБЕЈ шо испорачува во МК нема да му важи гаранцијата.Макептрол даваат гаранција ако купи од нив а ФАкпетрол се скапи на тоа мислев.

ајде поздрав

Да да Макпетрол даваат гаранција ама затоа ти бараат повисока цена на лаптопот за разлика ако порачаш преку ибеј или некоја друга страница тие сето тоа го имаат испланирано ...

ајде поздрав
За тие пари ќе земеш ѕвер десктоп, да те види Господ, неколку пати појак од allienware-от, што е чист маркетинг и црна дупка за пари.
@Ljupco Meljata Значи види вака другар, Јас цело време викам за порачување преки Макпетрол, е сега тоа што они се единствен овластен дистрибутер во Македонија за Dell тоа ги прави поразлични и подобри од другите. Не дека ги рекламирам нив јас но кога се добри дошто да не ги фалам. Јас во 2007 купив од кај нив Desktop Dell Vostro 200 комплет со се се, малку поскапо го платив и подолго го чекав да ми стаса но за тоа, до ден денешен не сум имал никаков проблем ни со CPU ни со GPU ни со матична ни со RAM ни со Hard Disk никаков проблем, Значи презадоволен сум од нив затоа и ќе ги фалам. Тоа што се поскапи јесте да се али квалитет се плаќа, како што напоменав, доколку си обезбедил потребни парични средства за она што ти е потребно ќе си го дозволиш.
@MasteR_#0 Што сте запнале со Desktop бе ? За кој к*р ќе ти е десктоп ? За да го ставиш дома на биро и прашина да ти фаќа ? Да, ќе ти вади подобри гејминг перформанси одколку било кој лаптоп, па и од Alienware-то на Dell но каде му е портабилноста на Desktop-от ? Ти на Desktop ќе играш дома на Full но ако ти затреба за нешто друго надвор од дома си ја наебал. Размислувајте малку на сите потреби а не Desktop па Desktop. Друго тоа што се скапи Alienware-от се скапи но затоа имаш невиден лаптоп. Кој што може да си го дозволи и што му прави кеиф ич нека не мисли, зошто нема утка. Не тропајте глупости 300 пати ви кажав. Јас од искуство со Desktop-и и Laptop-и ви кажувам. Смешни сте од страна.:)

Оф мори мајко...

On0gB.png

f10Oq.png

Еве за кој к*р ќе ми е десктоп... и да, ќе искачаш надвор у маало и ќе играш или пак на гости кај некој ќе го носиш лаптопот со себе и ќе играш? Ма дај, башка 90% од времето "гејмерските" лаптопи седат брцнати во струја. Sense = 0.
100 пати се дискутирало на оваа тема и ми е преку глава, така да ова ќе ми биде последниот пост на темава.

Ок дечки и јас не сакам нешто посебноо да се фалам со игри но едина игра која ја играм ми е КОНАМИ фудбалче инаку имам Ејпл лаптоп и најчесто го користам за монтажа и нешто графика .

Сепак држи вода тоа што го кажа ПОС–81 се гледа дека се разбира но секоја работа си има и свои маани не само предности.

Батеријата мора да се мења на секој лаптоп си има свој животен век е сега ако на асус лаптоп е да речеме 50долари можеш да замислиш колку е на ЕЈПЛ или ДЕЛЛ од 80000ден.

Значи вака, летово планирам да земам Alienware M14X арно ама не вршат испорака worldwide така да дали некој знае дали може некаде во Македонија да се земе? И дали има искуство со купување на Alienware од Македонија...

П.С. Гледам дека има во ТНТ Маркет, но тој е со конфигурација која што мене лично не ме задоволува.

Официјални застапници за DELL се IDT а не Макпетрол и еве што избор имаш од кај нив за Alienware лаптопи.http://www.itd.mk

"гејмерски лаптоп" - по дебилен израз немам слушнато во животот. Лаптопите не се направени за гејмање туку за портабилност. Ако е за гејмање се зема некоја гејминг конзола, или ако си љубител на PC игри се зема десктоп.

"гејмерски лаптоп" - по дебилен израз немам слушнато во животот. Лаптопите не се направени за гејмање туку за портабилност. Ако е за гејмање се зема некоја гејминг конзола, или ако си љубител на PC игри се зема десктоп.

А што ќе кажеш за овој лаптоп од Razer??

Што да кажам... Убав на изглед, али далеку е од цената по која се продава и далеку е од гејминг машина. Да не очекуваше во несвест да паднам?
Графичката не е ни приближно мокна како нејзината десктоп верзија (а да не збориме за поголемите брака), процесорот исто така. Уште кога ке се додаде и назнаката "гејминг лаптоп" = :гомце:

Не е се во спецификациите, види го уникатниот изгледот и функционалност на лаптопот наменет исклучиво ЗА ИГРАЊЕ (Gaming).
Тоа му е предноста, а хардверот за играње не е лош, со оглед на тоа што е ТЕНОК и е ЛАПТОП.

GT555М на 1080p? slide show ќе биде ако пробаш да играш било која малце позахтевна игра...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom