Alienware лаптопи

• Креатор на темата Креатор на темата Windpurity
  • Време на започнување Време на започнување
Со GTX580M се игра солидно, нема збор (ама само солидно на некој медиум сетинг) GT555М е смешка.

EDIT:

Извадок од ривју,

Unigine Heaven 2.1 Benchmark (1280x1024, high, normal tessellation) GeForce GT 555M achieves 17.3 fps.

Замислете 1920x1080? :icon_lol:
:facepalm:

Има гејминг, ама не како кај РС.

Исто како да кажеш дека нема гејминг на XBOX.
ОК, ако го тупиме до толку, има гејминг - Mame32.

И не само перформансите, која е поентата да ти биде лаптопот во штекот цело време...

Купилаптоп не се официјални застапници за делл ?

Не. Еве извадок од ITD сајтот:
Additionally, the company is the only Authorized Distributor of DELL for Macedonia, Albania and Kosovo.
--- надополнето: 3 февруари 2012 во 16:10 ---
ОК, ако го тупиме до толку, има гејминг - Mame32.

И не само перформансите, која е поентата да ди биде лаптопот во штекот цело време...

Реално, 98% од сите што имаат лаптоп им е уштекан во штекер 98% од времето.
Вака имаш МОБИЛНА гејминг машина со која можеш и некоја партија само на батерија да изиграш, само не верувам дека некој би играл
на лаптоп директ од батерија.

ITD се закон, многу добри цени нудеа за еден модел на IPS монитор, не се сеќавам кој беше...

Вака имаш МОБИЛНА гејминг машина со која можеш и некоја партија само на батерија да изиграш, само не верувам дека некој би играл
Премногу смешно...

Што е смешното? Размисли ОБЈЕКТИВНО малце и пиши.

Очигледно не знаеш што значи МОБИЛНО: Нешто што можеш да го носиш со себе, лесно преносливо, компактно, врши работа...... :facepalm:

Ти во парк сакаш да гејмаш на клупа?

Очигледно не знаеш што значи МОБИЛНО: Нешто што можеш да го носиш со себе, лесно преносливо, компактно, врши работа...... :facepalm:

На некои луѓе не може да им се докаже, не можат да разберат. За нив Desktop е Desktop и крај. Нема друго. Тие се олд скул, значи не гледаат каде оди технологијата туку тие на десктоп ќе останат засекогаш. Не се трудам веќе да пишувам :)

Абе другарче, ајде штом не можеш сам да ја видиш смешката да ти ја покажам директно.
уштекан во штекер - МОБИЛНА
лаптоп - гејминг машина

Прво и основно, лаптопите не се наменети за гејминг, туку да бидат подвижна алатка за работа како што кажа и ти, да бидат лесно преносливи, а не да играш игри на нив.
Ако сакаш толку да "гејмаш" на лаптоп, колку време ке можеш да гејмаш на батерија без да биде уштекан? Саат време? А ако е уштекан каде е тука мобилноста...
Како што ти кажа и членот Psyside погоре, со тој лаптопот Разер што го спомена ти и што пагаш во несвест по него игра на 1080p ке ти биде неигрива бидејки не можеш да играш со слајдшоу фрејмрејт.
Е сега, ако за тебе 640х480 е добра резолуција за гејминг, или 10 FPS е добар фрејмрејт, твој проблем си е тоа.
На некои луѓе не може да им се докаже, не можат да разберат. За нив Desktop е Desktop и крај. Нема друго. Тие се олд скул, значи не гледаат каде оди технологијата туку тие на десктоп ќе останат засекогаш. Не се трудам веќе да пишувам :)
Извини пријателе, покрај десктопот јас имам и лаптоп и многу добро знам каде оди технологијата. А по тебе технологијата оди кон гејминг лаптопи? Ако така мислиш баш ми е жал, нема надеж за тебе.

Абе другарче, ајде штом не можеш сам да ја видиш смешката да ти ја покажам директно.
уштекан во штекер - МОБИЛНА
лаптоп - гејминг машина

Прво и основно, лаптопите не се наменети за гејминг, туку да бидат подвижна алатка за работа како што кажа и ти, да бидат лесно преносливи, а не да играш игри на нив.
Ако сакаш толку да "гејмаш" на лаптоп, колку време ке можеш да гејмаш на батерија без да биде уштекан? Саат време? А ако е уштекан каде е тука мобилноста...
Како што ти кажа и членот Psyside погоре, со тој лаптопот Разер што го спомена ти и што пагаш во несвест по него игра на 1080p ке ти биде неигрива бидејки не можеш да играш со слајдшоу фрејмрејт.
Е сега, ако за тебе 640х480 е добра резолуција за гејминг, или 10 FPS е добар фрејмрејт, твој проблем си е тоа.

Извини пријателе, покрај десктопот јас имам и лаптоп и многу добро знам каде оди технологијата. А по тебе технологијата оди кон гејминг лаптопи? Ако така мислиш баш ми е жал, нема надеж за тебе.

Од каде сега муабетов стана ЗА МЕНЕ?

Зборам за гејмерски лаптоп. Најгејмерски од лаптопиве е овој затоа што е НАПРАВЕН ЗА ИГРИТЕ, има соодветна конфигурација, додатни копчиња, додатен дисплеј ЗА ИГРИ а не за офис или фејсбук што значи правен е ЗА ИГРИ што значи ГЕЈМЕРСКИ ЛАПТОП. Што те буни од сево ова?
И Alienware се гејмерски ама само во конфигурација и малце во изглед, овој и функционалност му додале ЗА ИГРИ (пак да напоменам, да нема забуни).

Кога некој ќе праша за гејмерски лаптоп, одговорот не е “нема гејминг на лаптоп“ туку “еве овие 2-3 модела се такви“
Гејминг значи да играш игри што бараат надпросечна конфигурација, а не е гејминг само да имам дома проектор 3 х 3 метри со 378168321х3812793128 резолуција, 15 графички и не знам таму што.... На овој ќе се играат доста многу игри, никој не те тера да го играш на 1920х1080 со АА и АF.

Дефиницијата за ГЕЈМИНГ или ГЕЈМЕРСКИ ви е пореметена или преценета.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom