Алфа Ромео

Прв пат зимоска на -10 -15 во Крушево кога ја запалив алфата на вртење лево десно воланот нешто свиреше
Деновиве на прво палење исто ми се случува,има некој претстава што може да биде
провери атф уље, серво пумпата или летва[DOUBLEPOST=1463871960][/DOUBLEPOST]
Прв пат зимоска на -10 -15 во Крушево кога ја запалив алфата на вртење лево десно воланот нешто свиреше
Деновиве на прво палење исто ми се случува,има некој претстава што може да биде
провери атф уље, серво пумпата или летва

кај мене како мало свирење дава кога до крај ќе го свртам воланот...
Кај мене кога не е загренана додека воланот го вртам лево десно звучи како електро мотор,
Треба да се симнам у канал да проверам што и е маката[DOUBLEPOST=1463872237][/DOUBLEPOST]
провери атф уље, серво пумпата или летва[DOUBLEPOST=1463871960][/DOUBLEPOST]
провери атф уље, серво пумпата или летва
Атф има малку повеќе од минимум.
Прво ќе доставам па ако продолжи понатами ќе треба да се симнувам во канал

Откако ќе ставиш хидраулично уље, врти со воланот лево десно и воздухот самиот ќе излези надвор низ резервоарчето

Денеска беше топло и воланот не ми правеше како звук на ел.мотор.
Сепак го проверив маслото и малку е црно,знак дека треба да се менува.
Незнам какво ставал претходниот сопственик (најверојатно дот4) ама јас сакам да го сменам и исчистам па незнам дали да ставам дот4 или атф.

Патем на цитроените им ставам лхм кој го имам во изобилие па се мислам да и ставам на алфата,и така ќе го чистам цел систем

Инаку лхм има иста функција (кочници,волан,суспензија) како атф и дот 4

Незнам какво ставал претходниот сопственик (најверојатно дот4) ама јас сакам да го сменам и исчистам па незнам дали да ставам дот4 или атф.

Патем на цитроените им ставам лхм кој го имам во изобилие па се мислам да и ставам на алфата,и така ќе го чистам цел систем

Вака сега јас како што знам дека за волан е посебно за кочници е посебно? така? Зошто на пример прашав другар околу тоа дека на пун кога ќе го свртам до крај воланот како да прави звук мал не голем... а тој има опел вектра и ми кажа и кај него правело само што како совет даде дека не треба да се врти до крај пошто може да се заебе летвата и јас тоа го знам но имаше 2-3 ситуации во кои морав така да свртам и така приметив.

Иначе точно отприлика кај треба да биде на алфа 164ка? има едно над глицеринот ама не се отвара пробав да го отворам ама нејќеше...

На 156ката знам кај е ама кај 164ката не можам да го најдам освен ако не е тоа што ја го мислам.

еве сум го обележал на сликата со зелено што мислам дека е за воланот...

alfa-romeo-164-2.0-turbo-04.jpg[DOUBLEPOST=1463949471][/DOUBLEPOST]

Вака сега јас како што знам дека за волан е посебно за кочници е посебно? така? Зошто на пример прашав другар околу тоа дека на пун кога ќе го свртам до крај воланот како да прави звук мал не голем... а тој има опел вектра и ми кажа и кај него правело само што како совет даде дека не треба да се врти до крај пошто може да се заебе летвата и јас тоа го знам но имаше 2-3 ситуации во кои морав така да свртам и така приметив.

Иначе точно отприлика кај треба да биде на алфа 164ка? има едно над глицеринот ама не се отвара пробав да го отворам ама нејќеше...

На 156ката знам кај е ама кај 164ката не можам да го најдам освен ако не е тоа што ја го мислам.

еве сум го обележал на сликата со зелено што мислам дека е за воланот...

alfa-romeo-164-2.0-turbo-04.jpg

Кај мене обележано со зелено е за волан а со жолто за кочници а во двете по мирис и густина ми изгледа како да се полни со глицерин дот4.
alfa-romeo-156-sportwagon-rv-2001_5 - Copy.jpg

А кај да најдам мотор 2.0 в6 турбо ама тој со 210 кс,се разбира со компјутер и инсаталација за доводот на гориво.
Сакам да го доградам во битурбо+ремап да добијам околу 250-300 кс и да го ставам на 156та.
2.jpg

Кај мене обележано со зелено е за волан а со жолто за кочници а во двете по мирис и густина ми изгледа како да се полни со глицерин дот4.
Прегледај го приврзокот 146998

А кај да најдам мотор 2.0 в6 турбо ама тој со 210 кс,се разбира со компјутер и инсаталација за доводот на гориво.
Сакам да го доградам во битурбо+ремап да добијам околу 250-300 кс и да го ставам на 156та.
Прегледај го приврзокот 146999
Тешко брат тука да најдеш можеш да најдеш во бугарија ги имаш многу таму...и плус ефтини се.

Тешко брат тука да најдеш можеш да најдеш во бугарија ги имаш многу таму...и плус ефтини се.
Toa мислев и јас!
Најдов тука 2.0 16в в6 турбо 210 кс со компјутер и инсталација ама ми бараат 600е а во бг за иситите пари имам цела алфа 156,а ако најдам црна како мојата,мераци големи ќе ми направи.

Toa мислев и јас!
Најдов тука 2.0 16в в6 турбо 210 кс со компјутер и инсталација ама ми бараат 600е а во бг за иситите пари имам цела алфа 156,а ако најдам црна како мојата,мераци големи ќе ми направи.
Па тоа и ми беше моабетот дека за тие пари имаш цела плус ќе имаш и делови за твојата

Toa мислев и јас!
Само таблиците да ги смениш

Нема 156ка со тој мотор, така да не гледам која е поентата на муабетот...

Тогаш можат да познаат по бројот на шасија а и плус по сообраќајна
Се шалам ... не дај боже да се случи сообраќајка или слична зебанција ...

Turbo motorot se vgraduvaše vo Gtv, a vo 156 nema turbo motor. Najjakiot beše 2.5 V6 so 190 Ks

Нема 156ка со тој мотор, така да не гледам која е поентата на муабетот...
Па кој вика дека има 156 2.0 16в в6 со 210 кс
Барам мотор 2.0 16в в6 турбо кој го носи 166 за јас да го вградам во 156
А има алфа ромео 156 со мотор 2.5 в6 и 193 кс[DOUBLEPOST=1464138026]

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom