Ако е како кај другите андроиди задржи на музиката или стисни на тоа options доле копчето и клик set as ringtoneКако да поставам моја музика на алкателот за ѕвонење. Или само тие музики што се со него се достапни за ѕвонење?
Ќе пробам утре, денеска го земав и го полнам моментално. Ми рекоа 3 пати по 12 саати да го полнам на почетокот додека се разработи.Ако е како кај другите андроиди задржи на музиката или стисни на тоа options доле копчето и клик set as ringtone
О боже помогни им да сватат на луѓето што работат (а врска немаат) по мобиларите дека помина времето на никел кадмиумските батерии кои се полнеа 3 пати по фамозни 12 саатиЌе пробам утре, денеска го земав и го полнам моментално. Ми рекоа 3 пати по 12 саати да го полнам на почетокот додека се разработи.
Пробував да поставам за ringtone но не забележав некаде да имаше опција за поставување на тон на ѕвонење.
п.с. пробувам да ја ставам мемориската картичка (micro SD 8 gb ) од стариот телефон, но не ја препознава. Гледав дека е компатибилен до 32 гб. Што е проблемот што оваа не ја препознава?
Ја форматирав картичката пак е исто... Каква марка на картичка да земам од 8 гб за да одговара на алкателот?
Епа тоа е, ефтино и добро не одат заедно никогашпоспор андроид од ова алкателов немам видено до сега.
Процедурално..поспор андроид од ова алкателов немам видено до сега.
не е оптимизиран анроидот ич, пред некој ден имав задоволство да го држам во рака и ми идеше од земја да го треснам зошто закочува нон стоп.Процедурално..
Зашто е спор,што му фали.? Баш ме занима.
За кој модел збориш ?не е оптимизиран анроидот ич, пред некој ден имав задоволство да го држам во рака и ми идеше од земја да го треснам зошто закочува нон стоп.
Не викам дека алкател е лоша фирма. Баш имам држено во рака ОТ-955 и бев презадоволен од него, не знаеше да закочи едноставно, а од овој не бев ич задоволен, сега дали беше до тој телефон нешто само или кај сите од тој модел е исто не знамЗа кој модел збориш ?
991 имам 2 месеца и скоро никад не ми се десла таква работа..е сега,единствено би кочело доколку се отворени повеќе апликации и работат во позадина..или ако е полна меморијата.а у секоја друга варијанта џинџерот си работи одлично..незнам стварно зашто толку омаловажувања за алкателот,ОК, можеби има маани,не е како ХТЦ или Самсунг од високата класа модели,ама па и цената не е иста.. на самсунг ако земам некој модел и алкател со скоро исти перформанси и ОС,во прашање се само мали нијансиа цената на самсунгот сигурно би била дупла ако неи тродупла од алкателот.
Кај алкател добиваш среден квалитет,по најниска цена моментално на пазарот.
Ако е от 991,или вип дроид, има маана а тоа е малата интерна меморија,само 150 мб.. и со пар апликации симнати меморијата се полни и може да прави проблеми,да подзакочува..тоа му е најголема маана..а от-995 има 2 гига (мислам) меморија и појак процесор.. и работи по оптимално.Не викам дека алкател е лоша фирма. Баш имам држено во рака ОТ-955 и бев презадоволен од него, не знаеше да закочи едноставно, а од овој не бев ич задоволен, сега дали беше до тој телефон нешто само или кај сите од тој модел е исто не знам![]()
Иди фајл музика кај што ти се песните,притисни на таа која сакаш да ја поставиш,задржи..и после имаш опција нагоди како мелодија.. ако сакаш да ја скратиш ,имаш апликација рингдроид,ја имаш инсталирано...Како да поставам моја музика на алкателот за ѕвонење. Или само тие музики што се со него се достапни за ѕвонење?
Ти ќе си ги префрлаш,не сум баш најсигурен ама мислам нема опција за директно да идат во мемориската..Земав мемориска од 8гб нова и ја прифаќа оваа но како да поставам апликациите што ги симнувам да се зачувуваат во неа или одпосле да ги рпефрлам, зошто интерната ми се полни а SD меморијата останува неискористена. Пробувам некои програми (Skype, Shazam, instagram..) се префрлија, а некои несакаат?
8гб -330 мкд од One.Ти ќе си ги префрлаш,не сум баш најсигурен ама мислам нема опција за директно да идат во мемориската..
А што пари ја зема картичката ?