Alan Wake

• Креатор на темата Креатор на темата Донев
  • Време на започнување Време на започнување
скенирај qr.
Не за друго, стварно беше идиотско оправдувањето на Microsoft пред некоја година..
ај објаснување за нас смртниците

Стисни ТАБ ќе се сврти камерата на другата страна.Некако полесно се движи
не ми праи разлика... наместо косо десно, на косо лево иде така :)

На самиот почеток од играва има исто qr код ама незнам што е :) немам телефон при рака да скенирам.

Камерата ќе ви е тешка додека се научите, и не одете лево десно со D,A туку движетеја камерата со маусот.

Тоа, плус јас сум веќе при крај на 3та (ransom) епизода и приметив дека зависно како се движете низ мапата, понекогаш сама ја обраќа на друга страна (како со таб ама адаптабилно (?)). Неколкупати ми се случи, дури почна да ми се допаѓа.

И истражувајте ја мапата, не само по радарот. :)

ај објаснување за нас смртниците

"Some games are more suited for the intimacy of the PC, and others are best played from the couch in front of a larger TV screen. We ultimately realised that the most compelling way to experience "Alan Wake" was on the Xbox 360 platform, so we focused on making it an Xbox 360 exclusive. Both Microsoft and Remedy have long histories in PC game development. This decision was about matching this specific game to the right platform." said a Microsoft spokesperson.

Кога ќе го скенираш кодот вика:

Huh. Turns out this isn't too bad even if you're not sitting on a couch when you play it. Who knew!

Мада ја секако на кауч пред телевизор ја играм :ROFLMAO:

Aко сака некој уште подобра графика екстрактирајте ова кај што е .exe-то
FXAA injector
http://www.mediafire.com/?ypbmxwa8fo9a8k6

aeuNs.jpg

На хбох верзијата исто имаше вакви заебанции (Easter eggs) и тие беа qr кодови.

Кога го скенираше првиот можеше да си спуштиш фрее тема за хбохот, а другите два се телефонски броеви. Едната каде звониш од телефонот и слушаш Alan Wake порака на секретарка, а другата се јавувал докторот.

Секако не ги најдов :pos:.

П.С

Скорс на почетокот од играта откако ќе го чукнете на оној со колата, и кога одите право и ќе се појави зад вас и кога ќе паднете од "скалите" долу одма десно има огласна табла.
Тука има qr код ако може некој да го скенира баш да видиме што е .:) А и тука пишува дека Alan Wake ис миссинг o_O

На хбох верзијата исто имаше вакви заебанции (Easter eggs) и тие беа qr кодови.

Кога го скенираше првиот можеше да си спуштиш фрее тема за хбохот, а другите два се телефонски броеви. Едната каде звониш од телефонот и слушаш Alan Wake порака на секретарка, а другата се јавувал докторот.

Секако не ги најдов :pos:.

П.С

Скорс на почетокот од играта откако ќе го чукнете на оној со колата, и кога одите право и ќе се појави зад вас и кога ќе паднете од "скалите" долу одма десно има огласна табла.
Тука има qr код ако може некој да го скенира баш да видиме што е .:) А и тука пишува дека Alan Wake ис миссинг o_O

Ја пушта на макс иначе освен Draw/LOD Distance ,бидејќи графичкава има само 768мб рам и неможам тие до макс..(прашуваше па да ти одговорам :D )а иначе и не е толку оптимизирана, исто ко GTA IV шо е..Мрзам портови..

Ја пушта на макс иначе освен Draw/LOD Distance ,бидејќи графичкава има само 768мб рам и неможам тие до макс..(прашуваше па да ти одговорам :D )а иначе и не е толку оптимизирана, исто ко GTA IV шо е..Мрзам портови..

Мислам дека оваа е една од ретките игри кој не се порт. Првично беше оваа за пц и беше готова но не беше издадена. Требаше да дојде како Windows Vista експлузива со директ х 10. Мене ми изгледа како одлично да е оптимизирана, и кога ќе играш на low сетингс играва изгледа одлично. Сепак тоа е само мое мислење, нека си кажат другите дали имаат проблеми со играва.

PROCESSOR AMD Athlon X2 2.8GHz or Intel Core 2 Duo 2GHz

VIDEO CARD AMD ATI Radeon 3650, 4450, 5550, 6450 or higher / NVIDIA GeForce 8600GT, 9500GT, GT120, GT430, GT520
MEMORY 2 GB
OS Windows XP, Windows Vista or Windows 7Windows XP, Windows Vista or Windows 7
HDD SPACE 8 GB Free Disk Space
ADDITIONAL INFO GFX RAM: DirectX 10 compatible or later with 512MB RAM
OTHER: Mouse and keyboard, Xbox360 controller also supported

Тоа е минимум
--- надополнето: 17 февруари 2012 во 13:45 ---
Recommended:
    • Processor: Quad Core 2.66GHz Intel or 3.2GHz AMD
    • Memory: 4 GB RAM
    • Graphics: DirectX 10 compatible or later with 1GB RAM
    • DirectX®: 10
    • Hard Drive: 8 GB HD space
    • Sound: DirectX 9.0c compatible

Ја изгирав првата епизода, и морам да речам фантастична игра (сега за сега).

Најдобра атмосфера во игра во последниве неколку години, го има филингот на Макс Пејн, што е логично со оглед дека и двете игри имаат ист автор.
Целата атмосфера и прекрасна графика едноставо ги надтежнува глупавата камера и чат-пат смешното движење на ликот.

Иначе оптимизирана е доста добро, нема врска со LA.Noire или ГТА4( ама добро сепак таму има многу повеќе објекти во еден момент на екранот).

Ремеди- секоја чест.

Рок концертот ми остави впечаток, change of pace малце, онака на сцена си, преполно залихи, лајт шоу и се тоа.

Некое време не сум играл игра со волку интересна прикаска.Мислиш дека си во некој сериски со тоа епизодите.Дури и ти кажува што се случило претходно што е многу закон.Слична како Макс Пејн само многу пострашна.Се наежувам на некои сцени.

story 8/10
gameplay 6/10
horror 6/10
ost 10/10

Абе добро, никој нигде не спомнува хорор. Од Ремеди викаат psychological actionthriller. Неможеш да ја оценуваш како хорор.

Рок концертот ми остави впечаток, change of pace малце, онака на сцена си, преполно залихи, лајт шоу и се тоа.

Се согласувам. Од позади музика ти свири, лајт шоу, ти излагаат тие од секаде. Влагаш во филм и уживаш.

Абе добро, никој нигде не спомнува хорор. Од Ремеди викаат psychological actionthriller. Неможеш да ја оценуваш како хорор.

игра се дефинира по гејмплејот, не по сторилајн.
halflife псевдодрамаекшнсајнс?
шо ташак ја утнал индустријата, главен проблем since 04
девелоперите ако го рекле тоа автоматски се дискредитираат со тоа што му даваат заслуга на писателот.
неможе игра со предвидлив и досаден жанр да се вади на поджанр.
ова не поминува на пц како што поминува кај consolefags.
xbjokes are u even trying.. .

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom