Ако имате заостанати сметки, извршител ќе ви ја собере покуќнината

• Креатор на темата Креатор на темата deXterche
  • Време на започнување Време на започнување
Јас пак ќе прашам... ?????

Ова нема никаква смисла бе... :tapp:

Ние како да сме 51вата држава на САД...копи пејст на нивните закони и регулативи...уште и стандардот да ни беше таков...

Ќе биде... После неколку милениуми... Мислам на стандардот...

Redno vreme bese.Vreme e narodot da nauci dolg si e dolg.Ne moze da upotrebi uslugi ili materijali bez da plati.Dolgot e svetost.Treba malce da se opameti ovoj narod.Site vikaat primanjata se niski pa i ova.Videte go GTC poln e so luge i soping.Epa koga znaat da kupuvaat da se setaat po kafici ke znaat i da si gi platat dolgovite!

Значи ради некоја неспособност на судство или незнам кој сега се преминува на извршители !!!
А судиите што ке праат? За што имаме Судство...
Па и мене ми дужат пари и сега ја да идам да викнам сопствен извршител да ги земе парите.. :kesa:

Taka treba. Ako moze da plakjaat edni ne moze da ne plakjaat drugi.
Nanaplateniote smetki za struja i voda ni gi sibaat na nas lojalnite vo pokacni smetki. Poglednete gi samo podatocite za zagubi vo distribucijata.
da taka treba.....:vozbud:
a vazi li toa,ako edni rabotat ,drugi nemozat ni za leb da skrpat,a kamoli da platat struja....:vozbud:
a vazi li toa deka moite roditeli koi rabotele po 30 i kusur godini ,sega da sedat na zavod so po 2000 denari........:vozbud:
a vazi li toa........:vozbud:
eh,ovaa vlada ke pocne izvrsiteli da praka i za disenje,ako moze i vozduhot da ni go zemat...cekaj samo ne se nasol uste takov zakon...i toa ide na red...:vozbud:

da taka treba.....:vozbud:
a vazi li toa,ako edni rabotat ,drugi nemozat ni za leb da skrpat,a kamoli da platat struja....:vozbud:
a vazi li toa deka moite roditeli koi rabotele po 30 i kusur godini ,sega da sedat na zavod so po 2000 denari........:vozbud:
a vazi li toa........:vozbud:
eh,ovaa vlada ke pocne izvrsiteli da praka i za disenje,ako moze i vozduhot da ni go zemat...cekaj samo ne se nasol uste takov zakon...i toa ide na red...:vozbud:

Мислиш ли дека таа предд и таа после ке бидат потолерантни спрема оние кои намерно не плаќаат и спрема оние кои што стварно не можат да платат? Ги подлеив луѓето на 2 категории,знам дека некои едвај преживуваат и тие ги оправдувам некако ама тие што и го дудлаат на паријата и мислат дека сега “нашите“ се на власт и ке прават што им прдне на долниот,нема оправдување,таквите веднаш на бесилка!

Ние како да сме 51вата држава на САД...копи пејст на нивните закони и регулативи...уште и стандардот да ни беше таков...

Да не сме само 51-та држава од филмот,тогаш сме заебани!!!

Мислиш ли дека таа предд и таа после ке бидат потолерантни спрема оние кои намерно не плаќаат и спрема оние кои што стварно не можат да платат? Ги подлеив луѓето на 2 категории,знам дека некои едвај преживуваат и тие ги оправдувам некако ама тие што и го дудлаат на паријата и мислат дека сега “нашите“ се на власт и ке прават што им прдне на долниот,нема оправдување,таквите веднаш на бесилка!
so ova i jas se slozuvam....i jas nesakam nekoj partiski vojnik ,da mi izigruva serif na vrata,a i samiot ne plaka...za zal taka e....a za drugata kategorija...treba vladata sama da prezeme merki i da se organizira okolu ovie luge,ne samo da se reklamira po mediumite i da trosi gadni narodni pari,a narodot nema so da jade,sega uste i toa malku dostoinstvo so go imaat da im go zemat,pravejki drama pred vratite na neplakacite....sramota

не се слагам со законов баш. народов неможе да скрпи за месец, некои земаат социјално 2000 денари месечно, а сметката за струја и вода е да речеме 2000. како ќе го преживее месецот? па уште извршител да ја собере покуќнината... и кога ќе ја снема таа, што? домот? не чини законов...

не се слагам со законов баш. народов неможе да скрпи за месец, некои земаат социјално 2000 денари месечно, а сметката за струја и вода е да речеме 2000. како ќе го преживее месецот? па уште извршител да ја собере покуќнината... и кога ќе ја снема таа, што? домот? не чини законов...

Па нема да ти ја земат целата покуќнина,кревет,маса и столици ти остануваат доколку ги имаш.Земаат малку полуксузни работи за кој мислат дека ќе добијат надохнада доколку ги продадат.
Инаку Македонија има најмногу судии по жител во Европа,но и најмногу нерешени правни случаји.:toe:

Па нема да ти ја земат целата покуќнина,кревет,маса и столици ти остануваат доколку ги имаш.Земаат малку полуксузни работи за кој мислат дека ќе добијат надохнада доколку ги продадат.
Инаку Македонија има најмногу судии по жител во Европа,но и најмногу нерешени правни случаји.:toe:
кои црни полуксузни работи има социјален случај? што со нив? каква луксузна работа може да има со 2000 денари месечно?

кои црни полуксузни работи има социјален случај? што со нив? каква луксузна работа може да има со 2000 денари месечно?

BUBREZI, DZIGER,SRCE,KRV,DUSA!!!

Ke najdat oni ne se sekirajte sekogas ima luksuzna roba da se najde!!!

Janicari ke dobieme ko tursko vreme ke bide samo sega uste poloso kje bide!!!

Ова како у The Sims порано, ако купиш големо земјиште а немаш шифра за пари ќе дојде тој црниот тип(мислам дека имаше розева геј кошула), ги насочува рацете накај *vnesirandomelektrichenaparat*, се појавуваат зелени кругови и оп - ти го снемува рандом електричниот апарат. Пробував да заградувам околу куќата, ама он и преку ѕидови влагаше :)

BUBREZI, DZIGER,SRCE,KRV,DUSA!!!

Ke najdat oni ne se sekirajte sekogas ima luksuzna roba da se najde!!!

Janicari ke dobieme ko tursko vreme ke bide samo sega uste poloso kje bide!!!
mn mn ubavo kazano...edinstven nacin na siromastijava u drzavava da pocne da prodava sopstveni organi (ako ne im se otideni u ku..ac od zdrav zivot) pa da mu platat na grujo....

ни swat да дојдат у македонија нема да им соберат ништо од оние во арачиново, тетово, гостивар......може да им земат нешто ама нема живи да излезат:nenene:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom