Акции на СЈО (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Grmys
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Епа што кур тогаш Оливер излезе на прес во кој вика дека завршиле со истрага? Што не излезе на прес во кој вика дека УБК ја саботира работата на СВР Скопје?
Завршиле со истрага базирана врз доказите кои ги имале, ако УБК рекло дека нема снимки - од кај да знае Оливер дали и тие лажат.
Званично УБК на СВР не му предаде снимки?
званично дали постојат снимките?

Завршиле со истрага базирана врз доказите кои ги имале, ако УБК рекло дека нема снимки - од кај да знае Оливер дали и тие лажат.
Абе, кога веќе си решил да поставуваш глупи прашања. Од кај знаеш дека УБК на СВР не му предало снимки?

Овде Спасовски спомнува за АУДО снимка на тие што пријавиле. Забележи што кажува за тоа

Na skala od 0 do Jankulovska, koja e verojatnosta mvro da gi napravilo snimkite nekoe vreme posle incidentot da ja opravdaat bajkata na Dimche?

Абе, кога веќе си решил да поставуваш глупи прашања. Од кај знаеш дека УБК на СВР не му предало снимки?
Тоа не го знаеме, и можеме да нагаѓаме, али званично за полицијата има релевантни докази за:

1. Член 215 став 1, алинеја 1 и 3, а казниво по став 5 (напуштање на местото на сообраќајната незгода и неизвестување на МВР и да се врати на местото до доаѓање на полицискиот службеник кој врши увид);

2. Член 211 став 1, а казниво по став 4 (не постапил по барањата изразени со помош на знаци или по наредба на униформираните полициски службеници); и

3. Член 33 став 1, а казниво по став 5 (не ја приспособил брзината на движење на возилото кон својствата и состојбата на патот, видливоста, прегледноста, атмосферските услови, состојбата на возилото и товарот, густината на сообраќајот и другите сообраќајни услови, на начин да може навремено да го запре возилото пред секоја пречка што под дадените услови може да ја предвиди).

то е она базирано на пријави од службени и приватни лица.
Диме треба да даде пријава или тужба за она шо тој смета дека е незаконско.
Никој нема да ти прати полиција без повик. Возачот на удреното возило упатио повик - пријава на 192, ако сообраќајна полиција видела прекршок - ќе се упатела и таа на интервенција, ако дома некој ти влезе и украде - нема да дојде полиција до колку не пријавиш случај,
Значи на потег е диме да исто како шо пријавил возачот на удрено возило - да и тој пријави па да полиција превземе мерки.

Тоа не го знаеме, и можеме да нагаѓаме, али званично за полицијата има релевантни докази за:

1. Член 215 став 1, алинеја 1 и 3, а казниво по став 5 (напуштање на местото на сообраќајната незгода и неизвестување на МВР и да се врати на местото до доаѓање на полицискиот службеник кој врши увид);

2. Член 211 став 1, а казниво по став 4 (не постапил по барањата изразени со помош на знаци или по наредба на униформираните полициски службеници); и

3. Член 33 став 1, а казниво по став 5 (не ја приспособил брзината на движење на возилото кон својствата и состојбата на патот, видливоста, прегледноста, атмосферските услови, состојбата на возилото и товарот, густината на сообраќајот и другите сообраќајни услови, на начин да може навремено да го запре возилото пред секоја пречка што под дадените услови може да ја предвиди).

то е она базирано на пријави од службени и приватни лица.
Диме треба да даде пријава или тужба за она шо тој смета дека е незаконско.
Никој нема да ти прати полиција без повик. Возачот на удреното возило упатио повик - пријава на 192, ако сообраќајна полиција видела прекршок - ќе се упатела и таа на интервенција, ако дома некој ти влезе и украде - нема да дојде полиција до колку не пријавиш случај,
Значи на потег е диме да исто како шо пријавил возачот на удрено возило - да и тој пријави па да полиција превземе мерки.
МВР има три прекршочни пријави. Или во превод, има ништо. Диме фино лепо ќе ги плати сите казни, и тоа е тоа.

А во меѓувреме, има снимка, која кажува дека извештајот на МВР е лажен. Е тоа веќе, е многу побитна тема. И е поврзано со насловот на темава. Затоа што, очигледно, некој повторно го злоупотребува МВР.

Овде Спасовски спомнува за АУДО снимка на тие што пријавиле. Забележи што кажува за тоа
?[DOUBLEPOST=1478205542][/DOUBLEPOST]
МВР има три прекршочни пријави. Или во превод, има ништо. Диме фино лепо ќе ги плати сите казни, и тоа е тоа.

А во меѓувреме, има снимка, која кажува дека извештајот на МВР е лажен. Е тоа веќе, е многу побитна тема. И е поврзано со насловот на темава. Затоа што, очигледно, некој повторно го злоупотребува МВР.
ај посочи каде е лажен извештајот?

ПС

муабетот за диме овде е офтопик пошто СЈО се бави со расветлување на криминалите и незаконитостите кои произлегуваат од нелегално снимените разговори на власта

Го направив тоа, неколку пати. Тоа што се правиш дека не разбираш, и мислиш дека така правиш нешто паметно, е твој проблем, не мој. :)
прво го немаме извештајот на МВР, немаме ни исказот на диме точно како е напишан како ни исказ на другите лица (тие во возилото, личниот шофер на диме кој се пријавил дека тој возел, сопатничката на диме, алфите, собраќајната полиција...

можеме да збораме за она кое е јавно и званично објавено:
„Во периодот од 28.10 до 01.11.2016 година, СВР Скопје ги презема сите мерки и активности за целосно утврдување на состојбите, но и причините за сообраќајната незгода случена на 28.10.2016 година, во која учествувало лицето Д.С. Притоа се разгледани сите прибрани доказни материјали од превземените увидни дејствија од страна на Одделението за увиди на сообраќајна незгода и останатиот службен материјал изготвен од страна на сите полициски службеници кои преземале мерки по случената незгода. Имајќи го во предвид фактот дека сообраќајната незгода е случена под околности кои во голема мерка ја попречиле работата на увидната екипа од Одделението за увиди на сообраќајни незгоди за утврдување на фактичката состојба, беа отворени повеќе прашања за утврдување на сообраќајната одговорност на учесниците во сообраќајната незгода. Најголемите тешкотии се заради тоа што во двете сообраќајни незгоди предметното возило е изместено од местото на настанот и тоа предизвикува проблеми во вршењето на увидот. Меѓутоа, недвосмислено е утврдено дека моторното возило „Фолксваген Туарег“, кое ги предизвикало незгодите било управувано од Д.С.. Констатирано е дека во двата случаи тој со возилото го напуштил местото на сообраќајните незгоди и истиот при организирањето на потера по предметното возило од страна на службите ангажирани и вклучени во потерата, не ги почитувал дадените знаци и наредби дадени од униформирани службени лица за застанување на возилото“, рече министерот Спасовски.

Од утврдените факти и докази, соопшти министерот Спасовски, од страна на Одделението за увиди на сообраќајни незгоди до надлежниот Суд, ќе биде поднесено Барање за поведување на прекршочна постапка против Д.С., кој постапил спротивно на одредбите од следните членови од ЗБСП и тоа:

каде е тука лагата?

прво го немаме извештајот на МВР, немаме ни исказот на диме точно како е напишан како ни исказ на другите лица (тие во возилото, личниот шофер на диме кој се пријавил дека тој возел, сопатничката на диме, алфите, собраќајната полиција...
Исто како што немаме тендерска документација, немаме никакво знаење за хронологија, ниту дали стварно се случиле работите, ама пак не ни сметаше да коментираме за снимките што ги објавуваше Заев.

Што толку се смени од тогаш? Не мораш цел кредибилитет да си го уништиш вечерва. Задржи малце од декларираната неутралност и загриженост.

Исто како што немаме тендерска документација, немаме никакво знаење за хронологија, ниту дали стварно се случиле работите, ама пак не ни сметаше да коментираме за снимките што ги објавуваше Заев.

Што толку се смени од тогаш? Не мораш цел кредибилитет да си го уништиш вечерва. Задржи малце од декларираната неутралност и загриженост.
то треба ти да се запрашаш, до пред некој месец за тебе став, изјава истрага на МВР беа свето писмо а шпекулации од рекла казала , муабетисвања некакви снимки - бе отфрлени како нелегални невалидни невистински
Шо се смена кај тебе од тогаш?

то треба ти да се запрашаш, до пред некој месец за тебе став, изјава истрага на МВР беа свето писмо а шпекулации од рекла казала , муабетисвања некакви снимки - бе отфрлени како нелегални невалидни невистински
Шо се смена кај тебе од тогаш?
Ништо. Јас сум вмровец, кој не го интересира вистината, туку само партијата да остане на власт. Ти од друга страна, денес звучиш исто ко мене. А викаш дека си неутрален. Чудна работа...

Vasko Eftov
пред 8 часа
Vcera pobarav intervju so sefot na sektorot za kompjuterski kriminal vo Ministerstvoto za vnatresni raboti. Se slusnavme po telefon. Bese mnogu ljubezen i imase samo dilema dali da mi odgovori pismeno na prasanjata ili da snimime klasicno televizisko intervju. Kako sto e redot isprativ pismeno baranje do Sektorot za odnosi so javnosta vo MVR za da bide odobreno ( dobiena soglasnost ) negovoto gostuvanje vo mojata emisija. Bidejki mi bese sugerirano deka soglasnosta ke treba da bide odobrena od direktorot na Biroto za javna bezbednost Mitko Cavkov, po sms poraka go zamoliv Cavkov taa rabota da bide brzo i pozitivno resena za sto dobiv negov pozitiven odgovor. Bidejki, vcera, do 14 casot i 30 minuti ne mi bese ispratena pismena soglasnost za intervjuto se javiv kaj portparolite na MVR kade mi bese kazano deka baranjeto e isprateno na odobruvanje kaj ministerot za vnatresni raboti Oliver Spasovski. Bidejki ne sum od vcera jas vo 14 casot i 44 minuti mu isprativ sms poraka na ministerot. Za nekoja minuta Spasovski mi vrati poraka so slednata sodrzina: Ke pobaram da go vidam baranjeto. Sabajlevo, nekade kaj 10 casot, dobiv negativen odgovor deka ne e odobreno snimannje na intervju so sefot na sektorot za kompjuterski kriminal pri MVR. Sto mislite zosto minister za vnatresni raboti bi imal protiv sefot na komjuterski kriminal da gostuva vo mojata emisija!? A nema nisto protiv da se slika so Causot kaj kogo bea pronajdeni dokazi za dramaticen kompjuterski kriminal-snimki od prisluskuvani razgovori. Nema nisto protiv da sedi ramo do ramo so Verusevski koj vo dva navrati e faten kako sproveduva klasicen kompjutrerski kriminal-prisluskuvanje. Zosto bi imal protiv jas da pravam intervju za kompjuterski kriminal. Za crniot internet. Za hakiranje. za prisluskuvanje itn. Znaci kriminalcite mozat da bidat udostojuvani so vnimanieto na ministerot i da bidat od nego tretirani kako Goce Delcev i Dame Gruev zaedno no jas sum nepodoben. Vidi bogati
1f642.png
:) Koga vo mart 2015 godina vi kazav deka ovaa rakovodstvo na SDSM ( kade Spasovski e eden od trojcata najvazni funkcioneri zaedno so Zaev i Sekerinska ) rabotese i barase zabranuvanje na mojata emisija na Alsat M Televizija doagjavte i se karavte so mene deka izmisluvam. No koga pred eden mesec togasniot glaven urednik na Alsat M bese izbran kako nov clen na Izvrsniot Odbor na SDSM ne dojdovte da kazete: Izvini si bil vo pravo! Me prasuvate za moite emisii od 2006 do 2013 godina ( koga Zaev, Sekerinska i Spasovski dojdoa na celo na SDSM ). Da jas se gordeam so moite emisii do 2013 godina bidejki Gruevski i VMRO ja zasluzija celata kritika koja ja dobivaa vo moite emisii. Kako sto se gordeam so moite emisii od 2013 do denes koga vi kazuvam deka VMRO i Gruevski ne mozat da bidat porazeni od ovaa kriminalizirano SDSM. Vakva kriminalna zbirstina kakva sto e sega zbrana i zalepena do rakovodstvoto na SDSM ne se pameti vo makedonskata istorija. Toj kriminalen dzan ne znae poinaku da deluva osven da go kriminalizira politickiot i mediumskiot prostor. Da bide Gruevski porazen na izbori mora da bide prvo dekriminalizirana opozicijata i SDSM. Za zal toa nema da se sluci tolku brzo.
Vasko Eftov I uste nesto. Pominaa deset dena od gostuvanjeto na poranesniot sef na DBK Slobodan Bogoevski na Telma. Kade covekot na dolgo i na siroko objasnuvase za svoite bliski brski so kontroverzniot grcki tajkun Kondominas. I nikoj ne mu go postavi prasanjeto ako kontraverzen grcki tajkun koj na golemo potplatuva makedonski politicari so pomos na poranesniot sef na DBK togas koja e vrskata megju Kondominas i Bogoevski? Kondominas bil sorabotnik na Bogoevski ili Bogoevski bil kupen i redovno plakjan od Kondominas!?

Na skala od 0 do Jankulovska, koja e verojatnosta mvro da gi napravilo snimkite nekoe vreme posle incidentot da ja opravdaat bajkata na Dimche?
Колку што е веројатноста Даут Динарица, Омер Аџами и Етем Абаз да се пријавиле доброволно да бидат глумци во филмот.

А на скала од 0 до Чавков, колку е веројатноста МВРО да работела вистинска полициска работа, да одела по улица, да гледала каде има камери и да ги собрала снимките од приватните лица?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom