Акции на СЈО (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Grmys
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Сите знаат дека Монструм е чист случај од аспект на виновници. далаверата е направена со обидот на некои челници на Дуи да ги заштитат дел од виновниците и нивните семејства.

Ама на Дуи никој не смее да му писне. Проба малку Луди Милојко, ама батки од Чаир го посетиле во Белград на ``муабет``

Сите знаат дека Монструм е чист случај од аспект на виновници. далаверата е направена со обидот на некои челници на Дуи да ги заштитат дел од виновниците и нивните семејства.

Ама на Дуи никој не смее да му писне. Проба малку Луди Милојко, ама батки од Чаир го посетиле во Белград на ``муабет``
Нема врска ова.
Случајот е премногу опасен и лесно може да излезе од контрола, затоа Заев не ја пушти снимката од разговорот. Јас на пример мислам дека не треба ни да го фаќаат тоа, нема да видиме избори ни во зима ни пролет ни никогаш.

вчера на комисијата во собрание каде се дебатираше за извештајот на СЈО требаше да се распита и поразмрда и Зврле,затоа што снимките од вистината за Македонија се докажаа како автентични на лицата кои зборуваат и тоа од неколку странски лаборатории за звук а тој до ден денешен нема конкретни мерки превземено односно ги штите истите лица инволвирани во снимките кои се дебело влезени во секаков вид на криминал и тоа криминал од најголем вид каде и светските земји се чудат а тоа е криминал всаден директно во власта и сите институции со еден збор МАФИЈАШКО РАКОВОДЕЊЕ СО МАКЕДОНИЈА.

вчера на комисијата во собрание каде се дебатираше за извештајот на СЈО требаше да се распита и поразмрда и Зврле,затоа што снимките од вистината за Македонија се докажаа како автентични на лицата кои зборуваат и тоа од неколку странски лаборатории за звук а тој до ден денешен нема конкретни мерки превземено односно ги штите истите лица инволвирани во снимките кои се дебело влезени во секаков вид на криминал и тоа криминал од најголем вид каде и светските земји се чудат а тоа е криминал всаден директно во власта и сите институции со еден збор МАФИЈАШКО РАКОВОДЕЊЕ СО МАКЕДОНИЈА.
имаш грешка во падежи... снимен разговор, па и видео клип, не е правен ДОКАЗ, па и аудентичен да е, иако техниката на спојување на аудиовидео матерјали денеска е на високо ниво и не е практично можно да се открие секогаш монтажа ..Но како и да е, ако беше снимка ДОКАЗ за СУД, досега зајко требаше да лежи дебело, почнувајки од јадење живи луѓе , па се до снимката каде кажува за далечната сила... за тоа и има случај, ПУЧ.

и нели се освен СЈО е во оваа тема оффТопик, оти ако почнеме за предметите што Зврле не ги процесуира нема крај... Можеби е добро да се отвори посебна тема , работата на ЈО, не врзана само за Зврле туку и за неговите предходници, има уште и стари случаи

Последно уредено:
Иреал,сигурно дека има 100% силни цврсти докази против власта,факт е тоа а исто дека и има такви докази и кон некои од опозиција.Проблем е што дојде(претераа со крадење на народни пари) време да се обелоденат и раскусурат на цена по народот и државата.СЈО е претпоследната можност да профункционира државата ако не последната шанса ни е многу опасна по опстанокот на Македонија.

имаш грешка во падежи... снимен разговор, па и видео клип, не е правен ДОКАЗ, па и аудентичен да е, иако техниката на спојување на аудиовидео матерјали денеска е на високо ниво и не е практично можно да се открие секогаш монтажа ..Но како и да е, ако беше снимка ДОКАЗ за СУД, досега зајко требаше да лежи дебело, почнувајки од јадење живи луѓе , па се до снимката каде кажува за далечната сила... за тоа и има случај, ПУЧ.
Техниката за монтирање аудиозаписи е далеку послаба од техниката (дигитална форензика) за утврдување на автентичноста на истите. Со други зборови, над 500.000 снимки со беспрекорна чистота на гласот и совпаѓачки backround noise е НЕВОЗМОЖНО да бидат монтирани па дури и цел Холивуд да работел на случајот. Дискутирам од технички аспект. Тоа што сите знаеме (и јас и ти) дека снимките се во целост вистинити е друга приказна.

Друго, мафијашите планираат со евентуалната победа на избори да им биде простен цел криминал. Да се укине СЈО и народот да каже дали е некој крив или прав.

Тоа значи дека доколку сум повикан на суд за брзо возење, јас треба да барам НАРОДОТ НА РЕФЕРЕНДУМ да се произнесе дали сум јас крив или не. Мислам, тотално забегана ситуација полна со апсурди што и не е толку зачудувачки кога хиената се бори за сопствената кожа.

нема правен основ на грото од предметите што ги форсира СЈО... непознавањето на законите и правото, кулминира кај Избирачкиот список ... тешка глупост беше апсењето на Темелко... организирање на бесплатен превоз до гласачко место не е незаконско, а имаше и ред други глупости... Парадоксот е дека се закани баба Најче дека ќе тужи ( мислам дека нејзините ја замолчаа), а самите тие, СДСМ, бараа да се уведе измена во законот, секој сам да се пријави за евидентирање во Избирачки список ...
Што се однесува до прислушкуваните разговори, кога беа соочени соспротивни цврсти факти, сдсм измислија и термин криминал во обид , демек не е направен ама е планиран :eek:... а самите тие имаат дузина такви работи...
дигнаа невидена галама и прашина за продажбата на МБ, без да се гледаат фактите, кој продал, (продадена јавно на македонска берза), а во истиот период, нивниот Бранко не отите на годишница на Аушвиц бидејќи му се јавил некој блгарски мафијаш дека сака да ја купи Охридска банка, а Бранко да посредувал :confused:... тогаш и јавно излезе во медиумите гувернерот Гошев дека во РМ банките се продаваат само на берза , со дозвола од НБРМ ... никој од опозицијата тогаш не покрена кривична против Бранко, ниту се дигна галама...

Друго, мафијашите планираат со евентуалната победа на избори да им биде простен цел криминал. Да се укине СЈО и народот да каже дали е некој крив или прав.
Баш тоа вчера му беше муабетот и на Иле Гебелс, тој на Катица и кажува ќе видела кој е во право на 11/12. Значи изборите немаат врска со правото ама во мозокот на овие нашите владетели им е внесена мислата дека ако си победил на избори можеш да правиш што сакаш, уште повеќе ако си победил на изборите со криминал.

Ве молам за информација. Дали имаше прес конференција на СЈО (ленче и Фатиме) каде театрално како за другите случаи го најавија случајот „Шпион“, кој кому му пцуел мајка, кој направил „злодело“, итн, итн... За другите случаи предметите ги најавуваа во тој стил, за „Шпион“ ништо од тоа не видов. Затоа прашувам...?
Исто и за „Пуч“, „Маѓар телеком“... имаше ли прес конференции каде сочно објаснуваа кој колку е криминален и кој кому пцуел мајки, сестри...?[DOUBLEPOST=1474531284][/DOUBLEPOST]Никола... не се бара да се укине СЈО, туку постоечкиот закон за СЈО да се поништи бидејќи го крши уставот. После тоа треба да се донесе друг закон за СЈО кое ќе е согласно уставот. (Или некоја варијанта на ова)

Последно уредено:
еве уште една работа, незнам дали некој од пратениците ја праша Катица... Ако СЈО поведе случај против пастирот за организирање на протести пред Општина Центар и кршење стакла, а зошто СЈО не поведе предмет против зајко и рада за нападите на шарената револуција на институциите ??? А ги имаше дузини, со секакви произволни поводи ( многу пред аболицијата од хорхе)...100% сум сигурен дека во 600.000 прислушкувани разговори има и договарање на зајко и рада со водачите на шарените...Па и јавно и зајко и рада фрлаа боја, а сега сдсм им даде и пратенички места на шарените..А пази, на почетокот тврдеа дека шарените биле независни граѓани :facepalm:
А да не кажувам која е штетата од теророт на шарените, не само фасади туку изгубено време и фрустации на граганите...
А граѓаните тоа ќе го вратат на изборите..
Точно е дека некој граѓани ке го казнат и дпмне, за притисокот и нередите во Општина Центар, ама неспоредливо повеќе ке го казнат сдсм за глупоста со шарената револуцуја..
Затоа секој селективен приод на СЈО, посебно во предизборието е тешка глупост..
како што сдсм е опозиција во РМ, така и дпмне е опозиција во општините каде сдсм е на власт ... ама никаде дпмне не примени опструкции и лежење на патос да спречи донесување на буџет, а и во општините се донесува буџет, не само во собрание...

Никола... не се бара да се укине СЈО, туку постоечкиот закон за СЈО да се поништи бидејќи го крши уставот. После тоа треба да се донесе друг закон за СЈО кое ќе е согласно уставот. (Или некоја варијанта на ова)

Си ја фати смената, мангуп еден?

Си носиш со тебе сол и пипер, за повкусно да ти биде?[DOUBLEPOST=1474532304][/DOUBLEPOST]
100% сум сигурен дека во 600.000 прислушкувани разговори има и договарање на зајко и рада со водачите на шарените...

Во снимените разговори од пред неколку години има за тоа како Рада и Заев се договараат за шарената револуција?

Тебе зборот глуп не те покрива, Фринџ еден.

Си ја фати смената, мангуп еден?
Си носиш со тебе сол и пипер, за повкусно да ти биде?.
Смена? Не одам по смени, само прва сум.Туку, што е лесно за други да пишуваш... ај кажи ти дали си на смени? Мене ми пишуваш, а ти дремеш овде „волонтерски“, а? Или тоа за тебе не важи, другите се на смена, а ти не.
Сабајлево баш сендвич(и) си носам од дома (обично нешто купувам за јадење).

... ама никаде дпмне не примени опструкции и лежење на патос да спречи донесување на буџет, ...
Кратко ти е помнењето.
Побарај снимка на ЈуТјуб каде Глујо , како опозиција, збори на новинар како му ја земал картичката на Претседателот на собрание додека се носел буџетот на СДСМ. Или тоа не го рачунаш опструкција ?
“Билобил“, бате, “билобил“....[DOUBLEPOST=1474533431][/DOUBLEPOST]
... ама никаде дпмне не примени опструкции и лежење на патос да спречи донесување на буџет, ...
Кратко ти е помнењето.
Побарај снимка на ЈуТјуб каде Глујо , како опозиција, збори на новинар како му ја земал картичката на Претседателот на собрание додека се носел буџетот на СДСМ. Или тоа не го рачунаш опструкција ?
“Билобил“, бате, “билобил“....

Смена? Не одам по смени, само прва сум.Туку, што е лесно за други да пишуваш... ај кажи ти дали си на смени? Мене ми пишуваш, а ти дремеш овде „волонтерски“, а? Или тоа за тебе не важи, другите се на смена, а ти не.
Сабајлево баш сендвич(и) си носам од дома (обично нешто купувам за јадење)
.
Ех, а јас мислев дека имаш интернет на VIP, па секнува помеѓу 4 попладне и 8 на сабајле. Уствари ти да си бил цело време прва смена. :ROFLMAO:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom