Акции на СЈО (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Grmys
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
а бе овде во МК во последни години толку слободно и отворено се правеа некои криминални работи шо е само потребно да се има независен праведен суд за да се донесе осуда.
Немаме ние овде работа со некои инелигентни скриени вешто маскирани недела.
Толку беа сигурни во себе и својата недопирливост шо го првеа тоа речиси отворено. Убедени беа дека никој ништо не им може.
Колку ЈО што е непристрасно толку и СЈО е непристрасно.
Ова првово барем е уставно.
А за да се расчистат сите направени криминали од позицијата и опозицијата еу треба да се вклучи

А за да се расчистат сите направени криминали од позицијата и опозицијата еу треба да се вклучи

ЕУ ти е бетер од нас, трошат пари наголемо и нормално си ги штити интересите на големите членки.

уставот го направија неуставен
Знеш дека во турско беше против законско да се крева востание и бунт против власта?

Знеш дека во турско беше против законско да се крева востание и бунт против власта?
Ич ама баш ич не ме интерсира како било во турско
Траба криминалите од позицијата и опозицијата да се расчистат

Позицијата не сакаше да ги расчисти криминалите од опозицијата а сјо се подврди дека е пристрасно и неспособно

Не се разбирам многу кој суд што одобрува, што процесуира, ама од досега што видов и разбрав од медиумите дека Талевски се уште си е во домашен притвор, така? Исто така разбравме дека СЈО донело 5-6 кутии со докази против него, така? Кривичен суд(најверојатно) одобрил мерка домашен притвор веќе мислам 2-3 пати х 1месец, врз основа на приложени докази од СЈО. Да биле само снимки како што велиш, судот нема да одобри, Ѓорѓи?
Да кажеме дека деновиве ќе има судење за овие 2 обвиненија, и ако едно барем од нив биде прифатено, ќе престанеш да сереш тука дека немаат докази овие од СЈО? Ако се докаже дека опремата или записите/снимките произлезени од опремата ги уништиле тој и тој со име и презиме, по наредба на тој и тој, дали пак ќе тврдиш дека нема докази?

Кажи ми зошто сега го одложуваат Пуч? Зошто го немаше Груевски денеска? Да беше случај на Зврле во корист на власта до сега ќе имаше и пресуда. Како до сега не им се слошуваше на судии за случаи каде што власта имаше корист да се отараси од неистомисленици? Уште што ќе смислат до ноември кога пак треба Пуч да почне? За да не се дознае воопшто ништо до пред избори така? Затоа беа сите овие заебанции со уставен, помилувања, делумни непомилувања, целосно непомилување, па уставен на одмор, па слошување на судија, па боледување на член на порота и сл.

Дали сфатија дека се заебаа малку? Мислеа Зврле ќе го води предметот ПУЧ па урлаа по сите телевизии со странски служби, комбиња базни станици. Сакаа приказната да им успее. Сигурен сум сега кога ќе почне пуч, во исто време ќе го спомнат пак Чауш, пак со него ќе прават бајки во смисол контра истрага/обвиненија од она СЈО што го работи со Пуч.
Што ако и тоа се докаже дека е млатење празна слама? Еве Катица вика спремни сме за судење, значи и за тоа имаат спремно докази. Што ако ги докаже сите тврдења на Заев дека УБК прислушкувале? Дали уште ќе тврдиш дека нема докази?

Знаеш ли кој ефект ќе има од МТВ кога ќе почне во вестите да ги чита имињата на обвинети за тоа и тоа дело, да кажува кога и каде што сториле, тој ефект ќе грмне низ цела држава, граѓаните деноноќно слушаа лаги од фебруар лани на сител и канал5 дека Заев, Верушевски прислушкувале, странски служби. Сега кога ќе почне да се слуша спротивното, ќе барате МТВ да ја затворат, како А1?

Го дигна таа, не се секирај. :)

Ако сакаш second opinion можеш сега и женска ти да ми ја испратиш. Копито едно смрдено.
Не е сигурна за тоа, ама сигурна е дека ти бил многу мал и не можел ни да ти се дигне.

Го дигна таа, не се секирај. :)

Ако сакаш second opinion можеш сега и женска ти да ми ја испратиш. Копито едно смрдено.
Прва и последна опомена за двајцата за меѓусебни навреди.

Ич ама баш ич не ме интерсира како било во турско
Траба криминалите од позицијата и опозицијата да се расчистат

Позицијата не сакаше да ги расчисти криминалите од опозицијата а сјо се подврди дека е пристрасно и неспособно
Најубо турците да ни се вратат нек стават свој чоек в скопје кој ќе ни суди и кажува шо и како да правиме
Дефинитивно сами не сме способни

Најубо турците да ни се вратат нек стават свој чоек в скопје кој ќе ни суди и кажува шо и како да правиме
Што си запнал ти па за турците, што им фали на Германците ... тоа што не не сакаат т.е. љубоморат на Филип и Ацето јбг, ама ние сме махери за улизување :P

Со СЈО е кристално јасно дека е неуставно ама потребно, туку со Сваровски Судиите до каде сме :D

Од една страна сите се согласија дека Зврле и вработените НЕ си ја вршат работата а сеуште си земаат плата и им тече стаж :aplauz:

Што си запнал ти па за турците, што им фали на Германците ... тоа што не не сакаат т.е. љубоморат на Филип и Ацето јбг, ама ние сме махери за улизување
германците не неќат, турците не сакаат

Какви бре заштитени сведоци, те читам, 2 дена ги трубиш.

СЈО моментално нема механизам на ниту еден сведок да му овозможи заштита. Што очекуваш да направат, да побараат од МВРО или од ДБК заштита на истите?

Ке ги бранат со земање на изјави како анонимни сведоци.
Нека не се заштитени, нека се само сведоци, поентата е иста. Јас трубам, ама ти дудлаш.[DOUBLEPOST=1474268953][/DOUBLEPOST]
Овој Ѓорѓе е ептен забеган, стварно значи Ѓорѓе, ептен си забегал. Не било доказ тоа што го слушаме Грујо како нарачува шамари. Го тепал ли некој Жерновски вика. :pos:
Абе Ѓорѓе бе, те потресол земјотресов јако изгледа.
Ако мислиш на мене, јас сум Ѓорѓи, анонимусу. Ако има прекршок, нека има и казна за „нарачување“ на шамари. Ама, мислам дека се суди за нешто сторено, а не за муабет.[DOUBLEPOST=1474269017][/DOUBLEPOST]
И за време на Тита беше.[DOUBLEPOST=1474269064][/DOUBLEPOST]
Е, ова е така.[DOUBLEPOST=1474270310][/DOUBLEPOST]
Не се разбирам многу кој суд што одобрува, што процесуира, ама од досега што видов и разбрав од медиумите дека Талевски се уште си е во домашен притвор, така? Исто така разбравме дека СЈО донело 5-6 кутии со докази против него, така? Кривичен суд(најверојатно) одобрил мерка домашен притвор веќе мислам 2-3 пати х 1месец, врз основа на приложени докази од СЈО. Да биле само снимки како што велиш, судот нема да одобри, Ѓорѓи?
Да кажеме дека деновиве ќе има судење за овие 2 обвиненија, и ако едно барем од нив биде прифатено, ќе престанеш да сереш тука дека немаат докази овие од СЈО? Ако се докаже дека опремата или записите/снимките произлезени од опремата ги уништиле тој и тој со име и презиме, по наредба на тој и тој, дали пак ќе тврдиш дека нема докази?

Кажи ми зошто сега го одложуваат Пуч? Зошто го немаше Груевски денеска? Да беше случај на Зврле во корист на власта до сега ќе имаше и пресуда. Како до сега не им се слошуваше на судии за случаи каде што власта имаше корист да се отараси од неистомисленици? Уште што ќе смислат до ноември кога пак треба Пуч да почне? За да не се дознае воопшто ништо до пред избори така? Затоа беа сите овие заебанции со уставен, помилувања, делумни непомилувања, целосно непомилување, па уставен на одмор, па слошување на судија, па боледување на член на порота и сл.

Дали сфатија дека се заебаа малку? Мислеа Зврле ќе го води предметот ПУЧ па урлаа по сите телевизии со странски служби, комбиња базни станици. Сакаа приказната да им успее. Сигурен сум сега кога ќе почне пуч, во исто време ќе го спомнат пак Чауш, пак со него ќе прават бајки во смисол контра истрага/обвиненија од она СЈО што го работи со Пуч.
Што ако и тоа се докаже дека е млатење празна слама? Еве Катица вика спремни сме за судење, значи и за тоа имаат спремно докази. Што ако ги докаже сите тврдења на Заев дека УБК прислушкувале? Дали уште ќе тврдиш дека нема докази?

Знаеш ли кој ефект ќе има од МТВ кога ќе почне во вестите да ги чита имињата на обвинети за тоа и тоа дело, да кажува кога и каде што сториле, тој ефект ќе грмне низ цела држава, граѓаните деноноќно слушаа лаги од фебруар лани на сител и канал5 дека Заев, Верушевски прислушкувале, странски служби. Сега кога ќе почне да се слуша спротивното, ќе барате МТВ да ја затворат, како А1?
Убаво е да се води дебата на форумов, на културно ниво. Според тебе, јас „серам“, ама ти изгледа ги јадеш „срањата“. Ова, колку да го задржам твоето ниво на „дискусија“.
Кога нешто кажуваш, не го кажувај невистинито. Каде јас пишав дека некој немал докази? Пишав дека (според она што се „шпекулира“) е можно да се сведат доказите на сведоци, што мене не ми е баш веродостојно. Од каде јас да знам кој и какви докази има?
За Талевски па, баш и немам пишувано. Ниту знам, ниту имам поим дали има прекршок. Ниту коментирам. Имаше и за Заев, и за Дамјановски слични укажувања, но воопшто не ги коментирав, можеби има и вистини во тоа, но се држам настрана од партиските борби.
Ако е некој обвинет, не значи и дека е виновен, ниту и дека ќе биде осуден (прогласен за виновен). Па на МТВ може да се прочита нешто конкретно ако има пресуди, другото е се „во воздух“.
Е сега за „Пуч“. Од каде ингеренции на СЈО за преземање на овој случај. Нели СЈО е надлежно само за дела произлезени од нелегално стекнатите прислушувани материјали? Овој случај не е од таквите. Немаш ли ти индиции дека сепак има „задна“ намера со преземањето на овој случај. Јас се сомневам дека е во функција за да не се осудат Верушевски, Заев... Не знам зошто ме прашуваш „Што ако Заев докаже дека УБК прислушувала?“? Секој прекршок на законот (секако, со докази во судска постапка) треба соодветно да се казни. Ако си ги следел моите пишувања, нема да забележиш дека некого го амнестирам од одговорност. Но, се мора да е според закон. Инаку, сето станува нелегално и нелигитимно.
Следен случај е оној со уништување на опрема (Тврдина мислам дека се вика). Од каде му надлежност на СЈО за овој случај. И овој не произлегува од нелегално прислушуваните разговори. Го има ли на некој прислушуван разговор? Ако го има, ама јавноста да не знае, тогаш ОК, ама разговорите колку што знам се за период многу порано од овој случај.[DOUBLEPOST=1474270622][/DOUBLEPOST]
Во право си. Не треба да ти се обраќаат со прекари. Најглуп е сосем доволно.
Гледам... и ти се срамиш од името, па си пишал прекар на форумов. Глупав (глуп е србизам, колку да знаеш) си ти, ама не ти кажуваат...[DOUBLEPOST=1474271167][/DOUBLEPOST]
Знам дека комплициран концепт е, ама доказите се за на суд, не за пред камера.:(
Така е. Затоа и СЈО треба да престане со „театрите“ што ги прави пред новинарите. Пред се, осомничените се невини додека (ако) не се прогласат за виновни. Кој би одговарал ако има ослободителни пресуди? Сепак, нарушен е угледот на тие личности. Затоа, доволно е да има соопштение дека е отворен нов случај, со кратки информации, без многу зборови пред камери, па нека се тера случајот.

Последно уредено:
Гледам... и ти се срамиш од името, па си пишал прекар на форумов. Глупав (глуп е србизам, колку да знаеш) си ти, ама не ти кажуваат...

ГЛУП,ГЛУП, НАЈГЛУП. Ова е форум тркало, сите се под никови. Ти си натприродно глуп. Како било возможно СЈО да се занимава со уништувањето на опремата која послужила за прислушкување?

Колку треба да си ГЛУП за вакво нешто да прашаш?

ГЛУП,ГЛУП, НАЈГЛУП. Ова е форум тркало, сите се под никови. Ти си натприродно глуп. Како било возможно СЈО да се занимава со уништувањето на опремата која послужила за прислушкување?
Колку треба да си ГЛУП за вакво нешто да прашаш?
Ти имаш пречки во развојот и не можеш да разбереш дека е секој надлежен до онаму колку што му е доделено. СЈО има надлежност за случаите кои се произлезени од незаконски снимените разговори. Го има ли овој случај меѓу незаконски снимените разговори? Ако го има, тогаш е надлежно.. во спротивно не е. Јасно и гласно. Нема тука толкување, по желба. Ама ти имаш пречки... не знам дали можеш да го разбереш ова.

(Ама ве правам партал со дискусииве. Вие сем простачки изрази, не можете да парирате ;) )

Последно уредено:
Дистусијата ви е на ниво на лични навреди, со дискусии достојни на потпросечно интелигентни и неуки луѓе. Јас ви дискутирам со придржување на прави, закони... а вие со уличарски „муабети“. Немате основа за парирање, ми се спротивставувате со тоа што ги негирате моите сугестии за право, што се залагате за неправни акции.. Тука се „заебувате“. Еве, конкретно покажи ми дека СЈО има право да го води тврдина ако го нема во незаконски снимените разговори. Според кој закон, според која правна основа. Овде нема поезија па да си правиме по инспирација. Овде се работи по закон и право. „Бујрум“.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom