Ај на чај!

• Креатор на темата Креатор на темата bibika
  • Време на започнување Време на започнување
Allita напиша:
FAla MAndrak :) Sega ke moram da kupuvam dva cajnika eden mal eden golem za da ja probam receprata inaku go ispolnuvam posledniot uslov sekogash...taka da samo ushte prviot i receptata ke bide isprobana...tnx :)
И чајници во комплет мал и голем заедно, пасент и двата се продаваат на Битпазар. Има на една од тезгите на улицата што води кон Тетарот на малцинствата, а има да се најде и во дуќанчињата на истата улица. И чашки и мали лажичиња има на истите места.-Лажичињата се ептен ок, можеш и за сладолед да ги користиш, а чашките се наоѓаат и за водка:)

Najmnogu sakam cajce od kamilica (popadice), i zelen caj pijam skoro sekoj den.

Sakam i toa mnogu! Pijam sekoj den i lete i zime :D Laden i bez seker, zimno vreme si slokam i toplo, ama poretko. Omileni: nane, planinski, zelen, kamilica, majcina dusica, hibiskus i ovosen, ama od praska da e :P

Повеќе сакам леден чај, отколку обичен, топол. Пијам највеќе овошни, омилен ми е од шумско овошје, а и камилица кога сум настината, ама поретко тоа. Го пијам без шеќер и мед, само со лимон. Многу лимон. :)

Пијам секаков чај ама најмногу сакам овошен или ако нема овошен тогаш зелен чај и ставам многу лимон и малце мед. :nokti:

Обожавам чај од шумско овошје,црн чај и да не го заборавам-чајот од нане.Со многу шеќер и ништо друго.

Од овошните омилен ми е од боровинка,а инаку пијам од камилица највеќе.Шеќер..па доста е лажиче,ама преферирам мед и лимон со чај:)

чај-обожавам...посебно од шумско овошје....
кога сум болно од нане...
никогаш не правам сама...секогаш баба...!

Пијам само ладен чај..
А во зима ако настинам што знам.. каков ќе ми сварат дома :)

Англиски, индиски, црн, зелен + мноооооооогу лимон + мед! :):)

Ич не сакам чај. Бљаааакк! Пијам само кога сум приморана, ама стварно приморана - тоа е кога мајка ми ми стои над глава и ми збори се додека не испијам барем половина, бидејќи знае дека тоа е единствен начин да ставам чај во уста.

Планински обожавам и портокал со цимет..ммммм

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom