Aj еден совет! :)

Diabolical !llusion

Магец
Член од
3 август 2006
Мислења
2.238
Поени од реакции
22
jas sakav da mi posocat dobar digitalen..za dobri pari...pa posle da odlucam...ali gleam nema koj:)))

Член од
16 февруари 2006
Мислења
2.830
Поени од реакции
21
NIppI напиша:
jas sakav da mi posocat dobar digitalen..za dobri pari...pa posle da odlucam...ali gleam nema koj:)))
Абе гледам имаш многу мерак за мобилниот(а и добар моблен е) така да шо ке ти посочуваме :):)
Ако толку сакаш кажи барем до која цена да бараме

Член од
16 февруари 2006
Мислења
2.830
Поени од реакции
21
SONY DSC-W40

6.0 Mpixel
3x оптички, 13x Smart и 6x дигитален зум
2.0" (5.1cm) LCD дисплеј
Li-ion батерија и адаптер
AF Осветлувач
USB 2.0 High Speed Transfer
PictBridge компатибилен
MPEG VX видео и аудио снимање

Цена: 15.995 ден.

BENQ DC C-800

8 Mpixels CCD
Зум: оптички 3x / дигитален 4x
MPEG-4 movie format за видео снимање
2.4” TFT LCD дисплеј, диктафон
32 MB внатрешна меморија, SD компатибилен
Фокус: Macro - 15-50cm, Normal - 40cm-бесконечно
USB 2.0 и Lithium-Ion батерија

Цена: 10.995 ден. е сеа не знам како стојат BenQ како фирма

CANON A-530

5.0 Mpixel CCD
4x оптички зум
1.8" LCD дисплеј
ISO 800 сликање
DIGIC II и iSAPS за брзи, прецизни резултати
VGA-quality видео и аудио снимање
2 AA батерии
16 MB внатрешна меморија
SD мемориски картички
Цена: 12.995 ден.

Член од
16 февруари 2006
Мислења
2.830
Поени од реакции
21
Е сеа незнам Sony W5 колку пари е(како на круша) Добар е апаратот а и добри слики вади ко шо глеам

back_rest

ex mod coder
Член од
19 јули 2006
Мислења
1.590
Поени од реакции
107
ако лагаш на варијанта со телефон тогаш земај некој sonyericsson Walkman мој совет SonyEricsson w550i. мислам да беше 14.500.

Член од
16 февруари 2006
Мислења
2.830
Поени од реакции
21
NIppI напиша:
fala fala fala najveke na svet!
Нп Нп нп највеке на свет :pos::pos:
Ај коа ке се решиш шо да земеш кажи ни :):)

И да те подсетам шо све има телефонот
GSM 900/1800/1900
Разговор 4 ч./ Мирување 230 ч.
SMS,EMS,WAP,GPRS,MMS,Java,IR,BT,E-mail
Вградена дигитална камера 2MP,4xzoom

Еекран во боја 262K (176x220)
Синхронизација со PC
Снимање и гледање видео клипови,медија плеер
FM радио

Говорни функции
Полифони мелодии, игри
Аларм,полифони мелодии,календар,вибрации
100 x 46 x 20 mm
99 gr.

Член од
3 август 2006
Мислења
1
Поени од реакции
0
Jas imam k750i i mozam da kazam deka moze da zameni mnogu postari digitalni fotoaparati, kako prvo, zatoa sto ima optika od Carl Zeiss, i vtoro tehnologijata na kamerata e od Sony. Ne e se vo megapixelite. No mislam deka slikite napraveni so barem 1.3 MP ke bidat dovolno. Isto taka druga prednost e sto kamerata ima AutoFocus i Macro opcija, dobar blic, nokno slikanje...
Jas poarno bi zemal telefon so koj moze da se pravat dobri sliki, odkolku aparat sto nema opcija za telefon :)

СпаЈдеР

DissentiveMoron202
Член од
1 март 2006
Мислења
3.201
Поени од реакции
52
Jaс си останувам на дигитален апарат.....сепак пред некое време се прашував дали е можно да има дигитален апарат снимање видеа ама ете имало....баш ми е жал што на татко ми нема:(

Член од
16 февруари 2006
Мислења
2.830
Поени од реакции
21
Мегапикселите не се мерило за квалитет......што поеке мегапиксели тоа поголема слика....ништо поеке.......многу луге мислат дека ако имаат поеке МП ке вадат поубави слики не е така :):):)

п.с.nIppI или sis ако не ти е важно сликите да битат големи и убаи(не се лоши ни од телефонот) земи си телефон......супер телефонче ти е

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Сте виделе слики од мобилен на компјутер???
Тоа точките..уффф катастрофа се

И Дафи мегапикселите баш за тоа се мерило...примети на компјутер разлика од 640*480 и 1280*968...црти линии има на првото така?

Член од
16 февруари 2006
Мислења
2.830
Поени од реакции
21
Ама на монитор и на игри......ај види слика шо е праена со 4мп апарат и слика шо е праена со 6мп апарат.......не викам дека не влиае на квалитетот на сликата(при принтање има голема улога) ама пак не е све до тие мегапиксели(малце е до нив)

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Абе купи машина за перење за тие пари најбоље...Горење мераци ти праи со тачскрин(немаш тоа ни на дигиталка ни на мобилниот)

Најсериозно дај изјасни се шо појќе сакаш да не нагаѓаме ние...на крај сфе се средува на користа

Член од
16 февруари 2006
Мислења
2.830
Поени од реакции
21
НЕ го слуша овој Мац...те лаже он.......земи си whirpool....јас имам таква нема гајле...еве 3-4год ја имам пере ко нова.....
уствари шо ке зимаш машина за перење моеш да земеш Усисивач и Тостер.....и ке ти останат пари за Термос

Тостер моеш од северин да земеш ефтини се...а за правосмукалка земи си `Слобода чачак` добри се тиe :):)

Не озбило...земи си телефонче

Kajgana Shop

На врв Bottom