2-3 дена е разликата?... и пак ќе се вратите на стариот начин на приготвување со сончогледово масло, а овој ќе ви биде „понекогаш“, никаде не ја спомнувате временската разлика на приготвување,
... види вака вие на југ се однесувате а? со географска разлика од два дена?2-3 дена е разликата?
@DimceY која марка е и колку пари го купи?
Можеше на пример да објасниш малку повеќе колку време е таа временска разлика. Чисто информативно за секој што се мисли дали да го нарачи или веќе го нарачал.... види вака вие на југ се однесувате а? со географска разлика од два дена?
ги имам сите апарати немам каде веќе да ги поставам, ама пак се враќам на стар начин на приготвување, си го кажав своето мислење, што е проблемот со тебе?
полнолетен си ти за да знам како да ти возвратам?
Купи си поголема јел да е поскапо али како ѓто кажа членот вреди за сите пари.2-3 дена е разликата?
@DimceY која марка е и колку пари го купи?
Не дава слика да уплоад нарачав една за 2350 денари 3.8 литра капацитет со 1 година гаранција.Купи си поголема јел да е поскапо али како ѓто кажа членот вреди за сите пари.
Нептун - Детали на производ
www.neptun.mkAIR FRYER PHILIPS HD 9650 /90, 2225W, 1400g
Моќност:2225W Готвење со топол воздух Капацитет 1400g Побрзо готвење за 30% Дигитален екран на допирwww.neptun.mk
Не замарај... види вака вие на југ се однесувате а? со географска разлика од два дена?
ги имам сите апарати немам каде веќе да ги поставам, ама пак се враќам на стар начин на приготвување, си го кажав своето мислење, што е проблемот со тебе?
полнолетен си ти за да знам како да ти возвратам?
јас не сум во Македонија... оваа моментално шо ја користам е Gourmetmax, со дигитален дисплеј, 1300W, опсег на температура од 80 до 200 степени и тајмер од 60 минути.. има 6 различни програми.. кошташе 99€, ама јас ја собрав на блекфрајдеј и тоа последната беше за 40€..2-3 дена е разликата?
@DimceY која марка е и колку пари го купи?
Со оглед дека масло не се става а и на клипов кажаа дека масло не употребиле за помфритот, дали е safe од здравствен/нутриционистички аспект помфритот припремен во чудово. Те прашувам како поборник (со право) против загреаниот зејтин, масло итн. Веројатно сакам споредба да направам со варен компир и помфрит направен без масло во AirFryer
Многу подобар него со зејтин, ама пак е малце сива зона, поготово ако не си метаболички на оптимално ниво.Со оглед дека масло не се става а и на клипов кажаа дека масло не употребиле за помфритот, дали е safe од здравствен/нутриционистички аспект помфритот припремен во чудово. Те прашувам како поборник (со право) против загреаниот зејтин, масло итн. Веројатно сакам споредба да направам со варен компир и помфрит направен без масло во AirFryer
Освен Филипс кој AirFryer би го препорачал Се мислам меѓу еден од горење и искра, во нептун чинам ги видов. Работата е што буџетот ми е до 100 евра, така беше и за блендерот па го земав Филипсот од 150 евра (кој е коска)Многу подобар него со зејтин, ама пак е малце сива зона, поготово ако не си метаболички на оптимално ниво.
Јади максимум 2x во неделата би рекол
Да не биде дека ти контрам само сакам да се надоврзам на дел од твоите мислења може и не го земав најдоброто за да коментирамRernata e 60litri, povekje vreme da zagree, povekje trosi, treba da proveruvas koga e gotovo i u najgolem slucaj ke se prepece ako e bez zejtin. Air frier obicno imaat program za se so odreden tajmer i ne mora da stois nad nego i da proveruvas.
Автоматски споено мислење:
Valjda ke zavisi od sto ke gotvis. Konkretno za pomfrit ili kopani razlikata megju friteza i ova e ogromna, nema nikakva mirizba na zagoren zejtin , samo se osekja mirizba na kompir. Isto ti e i so meso, ke nemas mirizba ili jaka mirizba. Nie ne koristime aspirator koga koristime air frier bidejki nema potreba. Prozor otvarame skoro sekogas koga gotvime taka da iskreno ne sum primetil dali nekad bil zatvoren koa sne koristele air frier.
Како што пишав да троши исто како релна (на хартија помалку ама со оглед дека и помалку храна прави за исто количество ќе испаднат исто дека трошат. Полесно од ова за одржување неможе да биде верувај буквално како било кое тавче го переш. Миризба има да не се лажеме ама не миризба на зејтин него храната која ја готвиш некоја мириса повеќе некоја помалку. Дали убаво ја готви зависи најмногу од тоа колку храна ставаш. Ако ставиш поголемо количество на храна ќе треба да ја мешаш почесто и пак нема да е секаде рамномерно зготвена, кога ќе си ја најдеш мерката за секоја храна ќе ти биде мн подобро зготвенаСе си мислам дека и ова прилично троши. Она што ми е битно е да е лесно за одржување и да не шири миризба како на пример кога пржиш во масло или фритеза. И дали убаво ја готви храната, длабински, да не биде реж од надвор, а внатре живо. За дека е здрава варијанта нема збор.
Да одличен е стекот (не овој форумџискиов стек-кобе да не се разбереме погрешно :Р) Од риба сум правел само фингери и фисх нугетс и супер искочиле двете, парче риба не сум ставил да спремам. Најголем проблем зашто неможе да готвиш две различни работи одеднаш е времето на подготовка пример во мојот помфрит е спремен за 15 мин, на стекот му треба помеѓу 20-25 мин што не е исто нелиТоа ме кочи највеќе, неќам да морам еден оброк да го готвам на повеќе пати сакам све од еднаш. Стекот сварно е вкусен и сочен како што зборат и колку време отприлика му треба да е спремен ? Дали си пробала риба да правиш?
Искрено ми се допаѓа што споделил членот @galaxys за некој Тефал мислам збореше, што имал некоја ротациона лопатка во него, би ти рекол да идеш на таква опција. Јас имам обичен без таква лопатка и треба да отварам повремено сам да промешам за да биде подобро зготвено сепак мојот е 4.5л и може слободно да зготвиш две големи порции за двајцаОсвен Филипс кој AirFryer би го препорачал Се мислам меѓу еден од горење и искра, во нептун чинам ги видов. Работата е што буџетот ми е до 100 евра, така беше и за блендерот па го земав Филипсот од 150 евра (кој е коска)
Хахахах со среќа да се служи HR3655, ѕверотина еОсвен Филипс кој AirFryer би го препорачал Се мислам меѓу еден од горење и искра, во нептун чинам ги видов. Работата е што буџетот ми е до 100 евра, така беше и за блендерот па го земав Филипсот од 150 евра (кој е коска)