Adobe Photoshop - совети, туториали, помош

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Please insert Photoshop CS3 to continue instalation.

Нау вот?
Инсталирам од УСБ и треба да го преснимам кракот во фолдерот Adobe во Program Files, ама ова ми го јавува пред да се креира таков фолдер...:/

Please insert Photoshop CS3 to continue instalation.

Нау вот?
Инсталирам од УСБ и треба да го преснимам кракот во фолдерот Adobe во Program Files, ама ова ми го јавува пред да се креира таков фолдер...:/
па фотошоп не можеш да инсталираш од USB или CD/DVD мора да ја копираш инсталацијата на хард дсик ... и од хард диск да исталираш:toe:

па фотошоп не можеш да инсталираш од USB или CD/DVD мора да ја копираш инсталацијата на хард дсик ... и од хард диск да исталираш:toe:

Мислев дека нема врска тоа... Минатиот фотошоп од ЦД беше.
Ајде ќе го преснимам и ќе пробам така.:)

Тоа било.
Пуста мрза, не ми се чекаше да се пресними на хардот. А што е најтрагично подолго се мачев да го инсталирам од усб.:pos:
хехе ... не прифаќаш совет .сепак фураш по твое :smir:
важно заврши работа:pos2:

os5tfp.jpg

Како ги направи вака иконите?:)

Еве ви еден туторијал...

Како да направите лого како на Гугл.

logo.gif

1. Го пишете текстот кој сакате да го направите со гоогле ефект. Бојата не е важна бидејќи во наредниот чекор ќе се смени бојата.
2. Користете ги следните бои за буквите.
1. #3364C3​
2: #F31903​
3: #F7D727​
4: #3364C3​
5: #44C406​
6: #F31903​
Ако имате повеќе од шест буквите овторете ги боите по редослед.

3. Одете во Layer -> Layer Style -> Drop Shadow. И таму користете ги следните нагодувања.

4. Исто како и предходниот чекор, само Layer -> Layer Style -> Bavel and Emboss, и користете следните нагодивања.
bavel.jpg

Еве на мене што ми излезе :)

slika.php

Еве ви еден туторијал...

Како да направите лого како на Гугл.

logo.gif

1. Го пишете текстот кој сакате да го направите со гоогле ефект. Бојата не е важна бидејќи во наредниот чекор ќе се смени бојата.
2. Користете ги следните бои за буквите.
1. #3364C3​
2: #F31903​
3: #F7D727​
4: #3364C3​
5: #44C406​
6: #F31903​
Ако имате повеќе од шест буквите овторете ги боите по редослед.

3. Одете во Layer -> Layer Style -> Drop Shadow. И таму користете ги следните нагодувања.

4. Исто како и предходниот чекор, само Layer -> Layer Style -> Bavel and Emboss, и користете следните нагодивања.
bavel.jpg

Еве на мене што ми излезе :)

slika.php
добра реклама:tapp::tapp::tapp:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom