Adobe Photoshop - совети, туториали, помош

• Креатор на темата Acid
  • Време на започнување
Член од
25 јануари 2007
Мислења
6.775
Поени од реакции
314
Please insert Photoshop CS3 to continue instalation.

Нау вот?
Инсталирам од УСБ и треба да го преснимам кракот во фолдерот Adobe во Program Files, ама ова ми го јавува пред да се креира таков фолдер...:/

M

Mr.InF3ction

Гостин
Please insert Photoshop CS3 to continue instalation.

Нау вот?
Инсталирам од УСБ и треба да го преснимам кракот во фолдерот Adobe во Program Files, ама ова ми го јавува пред да се креира таков фолдер...:/
па фотошоп не можеш да инсталираш од USB или CD/DVD мора да ја копираш инсталацијата на хард дсик ... и од хард диск да исталираш:toe:

Член од
25 јануари 2007
Мислења
6.775
Поени од реакции
314
па фотошоп не можеш да инсталираш од USB или CD/DVD мора да ја копираш инсталацијата на хард дсик ... и од хард диск да исталираш:toe:
Мислев дека нема врска тоа... Минатиот фотошоп од ЦД беше.
Ајде ќе го преснимам и ќе пробам така.:)

M

Mr.InF3ction

Гостин
Тоа било.
Пуста мрза, не ми се чекаше да се пресними на хардот. А што е најтрагично подолго се мачев да го инсталирам од усб.:pos:
хехе ... не прифаќаш совет .сепак фураш по твое :smir:
важно заврши работа:pos2:

Член од
12 јуни 2008
Мислења
5.227
Поени од реакции
974
Еве ви еден туторијал...

Како да направите лого како на Гугл.

1. Го пишете текстот кој сакате да го направите со гоогле ефект. Бојата не е важна бидејќи во наредниот чекор ќе се смени бојата.
2. Користете ги следните бои за буквите.
1. #3364C3​
2: #F31903​
3: #F7D727​
4: #3364C3​
5: #44C406​
6: #F31903​
Ако имате повеќе од шест буквите овторете ги боите по редослед.

3. Одете во Layer -> Layer Style -> Drop Shadow. И таму користете ги следните нагодувања.

4. Исто како и предходниот чекор, само Layer -> Layer Style -> Bavel and Emboss, и користете следните нагодивања.

Еве на мене што ми излезе :)

M

Mr.InF3ction

Гостин
Еве ви еден туторијал...

Како да направите лого како на Гугл.

1. Го пишете текстот кој сакате да го направите со гоогле ефект. Бојата не е важна бидејќи во наредниот чекор ќе се смени бојата.
2. Користете ги следните бои за буквите.
1. #3364C3​
2: #F31903​
3: #F7D727​
4: #3364C3​
5: #44C406​
6: #F31903​
Ако имате повеќе од шест буквите овторете ги боите по редослед.

3. Одете во Layer -> Layer Style -> Drop Shadow. И таму користете ги следните нагодувања.

4. Исто како и предходниот чекор, само Layer -> Layer Style -> Bavel and Emboss, и користете следните нагодивања.

Еве на мене што ми излезе :)

добра реклама:tapp::tapp::tapp:

Kajgana Shop

На врв Bottom