Adobe Photoshop - совети, туториали, помош

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Еве го ова, ама пак има пропусти, неможам ни да ги средам, тапа едитор со само 6 алатки :vozbud:
Пиксел по пиксел скренав :vozbud:

walkerfinalcy5.gif
Едит: еве го малце боље.
walkerfinal2gd1.gif

Еве го ова, ама пак има пропусти, неможам ни да ги средам, тапа едитор со само 6 алатки :vozbud:

walkerfinalcy5.gif
walkerfinal2gd1.gif

Подобро да го почнеш од ново. Мислам од почеток сам да ја направиш анимацијава, него да го чистиш.

Подобро да го почнеш од ново. Мислам од почеток сам да ја направиш анимацијава, него да го чистиш.

Ахх... тешко тоа, едино со фотошоп да се направи, па после да се среди како анимација, али за тоа треба поише време, плус немам многу работено така ќе испозаглавам :/

Лејдис ен Џентс ... дајте по ПП пратете чекори као да си стаам новогодишно капче на слика =)

Тенкс !

Лејдис ен Џентс ... дајте по ПП пратете чекори као да си стаам новогодишно капче на слика =)

Тенкс !
И мене исто, дајте чекори за вакви работи капи и сл.
Чекам ...

Ах боже! Зошто сакате такви глупости.
Од мене не добивате.:tapp:

Ajде, ќе ви пишам нешто накратко, ако не ви е од помош или па не ви чини, ќе ме дополни некој друг.

Земете магнетик ласо тул и од сликата каде ви е капчето, обележете го, ctrl + c, па потоа одете на сликата каде што ви се наоѓа објектот на кој треба да го поставите капчето. Стискаш ctrl + v за да се пастира капчето, па ctrl + t за free transform. Го местите капчето на положбата, па со десен клик skew, distort, rotate... го подесувате на саканата позиција. Притискате каде било по алатките и се појавува прозорец на кој ќе стиснете save free transform, или нешто слично, не се сеќавам баш и зачувувате :)

Ќе земеш слика во боја и ќе ја направиш црно бела. После тоа со History Brush Tool ќе ја враќаш таму кај што сакаш во првобитна состојба т.е. ќе боиш:)

Правиш селекција на делот што не сакаш да биде обоен и со Magic Wand Tool идеш select inverse и тогаш ја правиш црно бела, во тој случај ќе имаш црнобела слика сегде освен на неселектираниот дел.

ова ти се наједноставните начини, има и послежени со маски со бутури ама да не те замарам
со Magic Wand Tool нема ништо да направи :) без веза ке се селектира...со quick layer mask или со Poligonal Lasso...башка брзо е :) и моеш ако сакаш да не ја задржиш основната боја, т.е. да ја обоиш со друга (excuding the grayscale parts), си праиш нов слој, фарбаш и си играш со блендиг модот :) ...мислам и да си ептен онака хардкор почетник ке ме сватиш :)

П.С. поракава се однесува на Шмики...

walkerfinalcy5.gif
walkerfinal2gd1.gif

Како отвараш анимација во фотошоп?? јас гуглав пишуеше треба .mov да сум го напраел, па import-> import frames into layers...попросто може??

Еве уште помош за Шмики:
Сликата е моја:), и јас ја напраив на уште попрост начин:pos:. Ме мрзеше поинаку, а и досадно богами, сакав да се занимавам. Земав ја направив B&W со desaturate, па со zoom отидов кај врвките и со eraser го избришав B&W ефектот.

Инаку, ако на некоја слика сакаш да ја оставиш само една боја, на пример црвената, одиш во hue & saturation, и ги носиш сите други бои на минимум кај hue & saturation слајдерите, освен црвената и готово, ќе истакнеш една боја. Само ќе гледаш colorize да не е штиклирано.

Попросто од ова амин.

hellheavenmistic.jpg

Еве моето последно дело ама има уште 4 сати работа додека се заврши :)

Еве моето последно дело ама има уште 4 сати работа додека се заврши :)

уште 4 часа велиш? тек што ќе биде тогаш, интересна слика :)

еве јас со помалку мачење :)

photoshop8fx3.jpg

Ќе земеш слика во боја и ќе ја направиш црно бела. После тоа со History Brush Tool ќе ја враќаш таму кај што сакаш во првобитна состојба т.е. ќе боиш:)

Правиш селекција на делот што не сакаш да биде обоен и со Magic Wand Tool идеш select inverse и тогаш ја правиш црно бела, во тој случај ќе имаш црнобела слика сегде освен на неселектираниот дел.

ова ти се наједноставните начини, има и послежени со маски со бутури ама да не те замарам

фала, корисно изработено :pipi:

Еве уште помош за Шмики:
Сликата е моја:), и јас ја напраив на уште попрост начин:pos:. Ме мрзеше поинаку, а и досадно богами, сакав да се занимавам. Земав ја направив B&W со desaturate, па со zoom отидов кај врвките и со eraser го избришав B&W ефектот.

Инаку, ако на некоја слика сакаш да ја оставиш само една боја, на пример црвената, одиш во hue & saturation, и ги носиш сите други бои на минимум кај hue & saturation слајдерите, освен црвената и готово, ќе истакнеш една боја. Само ќе гледаш colorize да не е штиклирано.

Попросто од ова амин.

Ова ми беше малце по нејасно, ама ке се обидам со двата начина и ке заклучам со кое е поедноставно :) Сепак фала на двајцата за помошта..

уште 4 часа велиш? тек што ќе биде тогаш, интересна слика :)

еве јас со помалку мачење :)

photoshop8fx3.jpg
WOW еј мечка си родил. Кажи ми кој филтер од филтер галери го користеше?
Дај бе не бидете смешни со вакви работи. Најдобронамерно ти кажувам дека ова е срање, без никакво смеење од страна и серење колку сум јас добар.
www.good-tutorials.com
од тука ќе научиш нешто друго освен Филтери :wink:

со Magic Wand Tool нема ништо да направи :) без веза ке се селектира...со quick layer mask или со Poligonal Lasso...башка брзо е :) и моеш ако сакаш да не ја задржиш основната боја, т.е. да ја обоиш со друга (excuding the grayscale parts), си праиш нов слој, фарбаш и си играш со блендиг модот :) ...мислам и да си ептен онака хардкор почетник ке ме сватиш :)

П.С. поракава се однесува на Шмики...

Па не сум баш хард кор почетник, може да се каже само почетник. Имам некои добри и интересни слики на правено, но сеуште неможам да изработам како фликс, точкест и сл. да не ги на бројувам. Ама додека сме живи учиме :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom