Adobe Photoshop - совети, туториали, помош

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Јура дали ќе можеш и мојава слика да ја направиш ваква ?

све што сакам е да ја нема белата позадина ,ако можеш ај те молам направи ми ја . фала однапред
sp2c.png

намерно е смалена, за да остане transparent-от кога ке ја ставаш на аватар

Ете за тие што не им е јасно као треба да изгледа тоа стенсил

stensil-big.jpg
Како се праи тоа ај ако не те мрзи кажи? евентуално ќе се молам кај друг да ми покаже:pipi:

Не се молете бе дечки...земете туторијалс и учете или сами ч'чкајте...ако сами по ваше не научите ништо, вака од фликсо или од некој друг, по нивни терк ќе работите а не по ваш...за ваше добро :wink:

пошто ова е за фотошоп да не отварам нова тема може помош со логово
да ми смени бојата на буквите во фотошоп :D
4q64xl.gif

ај кажете како да напраам вакви букви со линии на буквите како оваа слика и како се правеше ова доле да има одсјај набуквите сум заборавил ??

ај кажете како да напраам вакви букви со линии на буквите како оваа слика и како се правеше ова доле да има одсјај набуквите сум заборавил ??
За линиите мислам дека тоа е текстура, а за ефектот подоцна ќе ти објаснам сеа немам време.

За линиите мислам дека тоа е текстура, а за ефектот подоцна ќе ти објаснам сеа немам време.
ај дајте тоа текстурата по ПП и еден мал туторијал како е додадена текстурата

ќе може ли некој да ми го направи ова за аватар и без позадина
5cb08.png

ај дајте тоа текстурата по ПП и еден мал туторијал како е додадена текстурата

1. Стави го текстот во нов слој
  2. Десен клик на слојот па blending options
  3. Тука играј си со контури и текстури (pattern)
  4. Кога ќе си задоволен со резултатот затвори го тој прозорец, дуплирај го слојот, ротирај го новиот слој и помести го испод стариот
  5. Додади нов слој во кој ќе го обоиш со претоп (gradient) од транспарентно кон бело
  6. Поместувај го обоениот слој изнад ротираниот текст за да го добиеш посакуваното осветлување

Може ли некој да ми каже нешто !:)
А тоа е:
Кога ставам во Фотошоп слика и на неа има пишано букви, и јас сакам на ова место да ми пише друго , па не знам како да избришам , ке ми каже некој со која алатка треба да бришам текст?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom