Adobe Photoshop - совети, туториали, помош

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Почетник сум... и не те разбирам

незнам точно колку ти е матна сликата и што сакаш да направиш. ама за пример оди во Image>> adjustments >> brightness and contrast
и во filter >> sharpen

Vowwwwwwwwwwww hahaha
picture.php

Ќе може некој да ми ја направи сликава или да ми ја објасни постапката како се прави работам во фотошоп али почетник сум сеуште па....
Сакам оваа слика да остане каква што е но пред него да се стави американско знаме како гори....Фала.

staling.png

Незнам кој бараше слика без позадина ама знам дека беше во првите 30 поста... па еве ја сликата
25g5mog.gif
(не е нешто посебно но пробав и успеав :kesa: )

Незнам кој бараше слика без позадина ама знам дека беше во првите 30 поста... па еве ја сликата
25g5mog.gif
(не е нешто посебно но пробав и успеав :kesa: )
СТЕНСИЛ!!!
не ви е арно
!санџоку

Па како што реков, почетник сум во ФОТОШОП

Па како што реков, почетник сум во ФОТОШОП
тоа не го побива фактот дека немоеш да го разликуваш зборот “стенсил“ од “слика без позадина“....не треба знаење од фотошоп за ова.

добро ама требаат живци :pos2: ти се свиѓа ?

Ќе може некој да ми ја направи сликава или да ми ја објасни постапката како се прави работам во фотошоп али почетник сум сеуште па....
Сакам оваа слика да остане каква што е но пред него да се стави американско знаме како гори....Фала.

staling.png
Kolku plakas za usluga :)

Kolku plakas za usluga :)

Ти давам добра репутација.:pos2::baeh:Дај помагај жити се:wink:Иначе ако можеш да ми кажеш ако не се наплаќа и ова :vozbud:како да ставам слика во нечие око или една слика да вметнам во друга....:helou:

Едит: Се снајдов и за двете! Занемарете....Или ај да не ми се смеете ќе ги дилитнам :pipi:

Е сега еве ја мојата прва изработка колку за проба:

Од ова:

pan.jpg

ова:

pancopy.png

Сега како да направам на краевите да не се познава толку дека е сечено. Инаку прво го обележав Пандев во Quick Mask Mode(целото негово тело црвено), ја избришав позадината и ставив нова! Како да ги замаглам краевите?

Ice_Hendrix од кога ќе ја изрежиш сликата и ќе ја прилепиш на друга позадина земи ја гумичката но таа да биде замаглена од околу ( незнам дали ќе ме сватиш но во овој ком. нема фотошоп, и не ми текнува точното име на ефектот) и помини по рабовите на режената слика.
Потоа доведи ги и двете слики (lauer) до иста острина или замагленост и зачувај ја потоа сликата во една.

btw
Колку и да се трудиш да не изгледа како монтажа, сликата е ептен воочлива :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom