Ај ја да пробам значи вака со збор зашто краток сум со време и неможам да пробам со слика. Значи наоѓаш слика од терминатор што поголема толку подобро, и една твоја слика али боље е да се сликаш исто како терминаторот што е застанат. После тоа отвараш у фотошоп сликата New Layer и ја сечеш сликата од терминаторот ја пастираш на твојата слика во новиот леер, и правиш неколку поместувања ротејт рисајз се додека не ја наместиш компактно со твојата фаца. После тоа зимаш гумата и почињаш да бришиш од горниот леер т.е. од „терминаторот„ онолку колку што мислиш дека би било доволно да ти се гледа фацата. Е сега може и додатни ефекти само вака на празно неможам да кажам треба да се проба. Немам време ај покасно може и со некоја слика да излезам.ОрСте напиша:A znaete li kako se pravi pola faca terminator pola svoja?
Направи некој туториал набрзинка.точкест напиша:Ај ја да пробам значи вака со збор зашто краток сум со време и неможам да пробам со слика. Значи наоѓаш слика од терминатор што поголема толку подобро, и една твоја слика али боље е да се сликаш исто како терминаторот што е застанат. После тоа отвараш у фотошоп сликата New Layer и ја сечеш сликата од терминаторот ја пастираш на твојата слика во новиот леер, и правиш неколку поместувања ротејт рисајз се додека не ја наместиш компактно со твојата фаца. После тоа зимаш гумата и почињаш да бришиш од горниот леер т.е. од „терминаторот„ онолку колку што мислиш дека би било доволно да ти се гледа фацата. Е сега може и додатни ефекти само вака на празно неможам да кажам треба да се проба. Немам време ај покасно може и со некоја слика да излезам.
Супер е, дај уклучи се на мсн да те прашам нешто. Мејлот ти е оној што ти е во профилот така?точкест напиша:WOW сликиве на worth1000се лудница, а за јаху па погледни ги речениците тоа ти е слично ко туторијал, малце мозгање и тоа. А иначе пробав може и со Clone Stamp Tool успева и со тоа само треба да се сликите исти значи има мака.Ама без мака нема наука при крај сум негде не е нешто посебно ама тие ми беа можностите
Значи еве неколку слики како ги напраив, сега изгледаат шкарт но се праени на брзина. Сите три се исти само со сменета опција од леерот
и на оваа е само додадено лицето
деновиве ќе земам некој и ќе го сликам во иста поза како терминаторов па ќе ја напраам целата слика т.е. ќе пробам
Сликата не се гледа. И не ми е јасно што сакаш да постигнеш? Ако можеш малку подобро да објасниш...Pasha напиша:mi treba pomosh so edna slika shto ja rabotam , sakam da napravam panorama slika samo ne mozam da gi sredam boite , nekako mi izlegvat razlicni ... pa dobro bi mi doshla mala pomosh....
ete link do slikata
http://pashovski.110mb.com/sliki/IMG_1680%20copy.jpg
Избриши го Background layer (треба коцкички во PS да гледаш откако ќе го избришеш) и зачувај во gif или tiff формат.VORTEX напиша:кажете ми само како да зачувам без позадина. Еве во конкретниов пример имам печат направено кој сакам да го зачувам без позадина.