Adobe Photoshop - совети, туториали, помош

• Креатор на темата Acid
  • Време на започнување
Член од
12 јануари 2008
Мислења
468
Поени од реакции
68
Имам една слика и сакам да го сменам текстот на сликата ама врска немам како да го направам тоа,во фотошоп може? еве ја сликата ако ви значи нешто Lilliana_01_121.jpg

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.884
Поени од реакции
6.950
Знам дека темава е за Фотошоп али областите се сродни така да тука ќе прашам....ИМА ЛИ НЕКОЈ ОВДЕ КОЈ Е МАЈСТОР ВО ИЛУСТРАТОР? АМА БАШ МАЈСТОР?

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Знам дека темава е за Фотошоп али областите се сродни така да тука ќе прашам....ИМА ЛИ НЕКОЈ ОВДЕ КОЈ Е МАЈСТОР ВО ИЛУСТРАТОР? АМА БАШ МАЈСТОР?
Е офтопик е. А чим е офтопик - да не ја шириме работата. Пиши одма шо ти треба.

Член од
1 јануари 2012
Мислења
193
Поени од реакции
31
Дали може некој да постира еден или повеќе линкови со добри Photoshop Video туторијали за текстови и уредување на фотографии?! Фала однапред :)

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.884
Поени од реакции
6.950
Дали може некој да постира еден или повеќе линкови со добри Photoshop Video туторијали за текстови и уредување на фотографии?! Фала однапред :)
А да го прашаш YouTube, тој најдобро се разбира од овие работи :)

Воин без Коњ

краток и јасен
Член од
18 септември 2010
Мислења
850
Поени од реакции
1.213

Глеате у средина како му е фацата... како да напраам од обична слика (рецимо од мене) да ја донесам до тоа? Црно бело... и вака да изгледа, како да е цртана.

П

Паган-др

Гостин

Ми се издеси нешо, ми ги снема 80% од алатките што беа од десна страна. Може некако одеднаш под дифолт да ги стаам, или морам поединечно да ги вадам? Ако е второто, кажете што све имаше, пошо не го знам до толку...

M

Mr.InF3ction

Гостин
Најгоре десно селектирано ти е Painting, одбери essentials иди windows > workspace и исто од таму тоа што сакаш и можеш да ресетираш на дифолт.

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.884
Поени од реакции
6.950

Глеате у средина како му е фацата... како да напраам од обична слика (рецимо од мене) да ја донесам до тоа? Црно бело... и вака да изгледа, како да е цртана.
Абе прво барајте Гоогле па после идете овде :) Ова ваљда е постигнато со некои ефекти во Фотошоп или уште полошо правено е trace од фотографија во Илустратор :)

M

Mr.InF3ction

Гостин
Black and white, curves, levels , exposure
Со овие ефекти може, само треба да се комбинираат добро за да се постигне таков изглед

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.884
Поени од реакции
6.950
Пред 1 саат имаше огномет во Прилеп за 11-ти, па сликав од балкон и со помош на фотошоп ете го крајниот резултат ;)

Fireworks-11.png

Член од
25 ноември 2011
Мислења
15
Поени од реакции
15
Здраво, ми треба програма и туторијал со кој би можел да осветлам/избистрам видео снимка или пак некој туторијал за фотошоп.
За што се работи,на еден мој другар продавницата му беше ограбена но во вечерно време и не се гледа многу добро,па доколку би можело да се осветли снимката,продавницата се наога во мало место па по облеката би се приметило кој е.

Kajgana Shop

На врв Bottom