Абортус (општо) и дали оправдувате или не?

• Креатор на темата Креатор на темата ThA-BiTcH
  • Време на започнување Време на започнување
Па како онда јас знам дека ти си прошол еден куп жени, раштркани од тука до Русија (мислам дека беше)?
И нешто не се сеќавам некој да те праша колку ти била интелегенцијата. Како сам да си ги кажа овие работи.

Чудно :unsure:

Не,за тоа со Русија,ако овде не дадеш пример за тоа што го збориш нема шанси некој да те разбере,тоа е пример не е фалба,никаде на ниедна тема не напишав ЕЈ СЛУШАЈТЕ ЈА СУМ ТОЈ И ТОЈ,СУМ ПРАВЕЛ ОВА И ОНА.. Друго за интелегенцијата ме предизвика еден ''посебен член'' тука да кажам затоа што често спореше за тоа,па му одговорив колкава ми е затоа што он пати од таквии комплекси,ниски комплески,сака да се докаже како интелегентен а не е роден како таков (јас не се сметам како таков само кажав факт потврден од психолог).
--- надополнето: 5 декември 2013 во 17:46 ---
Ооо па на кого тоа му требаат ночари?а?цуци буци буц :X3:

Цитат ќе ве молам?
Едино ако немаш дупли ник и ако не си ти MIL? :cautious:

Someday.. напиша:
А еве на пример ако девојката сака да абортира и не сака да остане со тебе?

Не,за тоа со Русија,ако овде не дадеш пример за тоа што го збориш нема шанси некој да те разбере,тоа е пример не е фалба,никаде на ниедна тема не напишав ЕЈ СЛУШАЈТЕ ЈА СУМ ТОЈ И ТОЈ,СУМ ПРАВЕЛ ОВА И ОНА.. Друго за интелегенцијата ме предизвика еден ''посебен член'' тука да кажам затоа што често спореше за тоа,па му одговорив колкава ми е затоа што он пати од таквии комплекси,ниски комплески,сака да се докаже како интелегентен а не е роден како таков (јас не се сметам како таков само кажав факт потврден од психолог).

Не знам на што попрво да се изнасмеам :pipi:

Не знам на што попрво да се изнасмеам :pipi:

По тоа ќе сватиш колку денеска луѓето ги живеат туѓите а не својте животи.Реков луѓето да не алудирам директно на вас кои не знаете на што више да се изнасмеете (од култура нема да ставим нешто за да кажем пример дали и на тоа би се смееле).Смеењето е добро за здравјето.. ќе живееш барем подолго,од мене сигурно. :D

Оправдувам само во случаеви на силување и болест..За останатото имам поразличен став: ПОДОБРО ДА СЕ СПРЕЧИ ОТКОЛКУ ДА СЕ ЛЕЧИ! Значи кога веќе влагаш во кревет со дечко кој ти е забава,за кого немаш поим кој и што е, каков е..Не се удирај со глава во зид ако останеш бремена и трпиш последици по твое здравје ради абортусот...Мисли пред да влагаш во интимни односи колкав е ризикот да забремениш ако не користите кондом, ако не си сигурна да сакаш со него да останеш цел живот..Е сеа што се сек**ат на 14 год. на великооо и после сакаат да абортираат не еднаш туку неколку пати, тоа е веќе друго...Најди дечко кој го сакаш имај односи и немај страв за бременост..До тогаш мора да бидеш претпазлива со кого си интимна....А за дечките исто важи....Со кој памет имаат секс со девојка а немаат кондом, а не планираат озбилно со неа? Не е играчка..И не е наивно за двајцата а најповеќе е погодена девојката..дечкото нема да се мaфта по болници, нема да има зафат на него..! И ке си продужи даље без никакви последици....Додека на девојката ќе и остане црна дамка цел живот таа ситуација со можни психички последици....
Затоа што знам многу девојки кои абортирале и оставило големи последици по нивна психа...Не е воопшто лесен чекор да убиеш дел од себе. Не е тоа дел од него само, него и од тебе...заеднички
Треба да се размислува предвреме а не отпосле од кога е направено бебето...И од каде нема враќање назад..Но не сум да се забранува, зашто огромна е тенденцијата за абортирање, и со нејзина забрана ќе се појават илегални и други начини на истото..Ќе се најде излез и начин пак ..во друга држава или сеедно..Со таа мерка нема ништо да се спречи..Само моралот мора да се подигне,но во ова лудо време и тоа е невозможно..Така да секоја девојка со свој памет со кого и како стапува во сексуални односи

По тоа ќе сватиш колку денеска луѓето ги живеат туѓите а не својте животи.Реков луѓето да не алудирам директно на вас кои не знаете на што више да се изнасмеете (од култура нема да ставим нешто за да кажем пример дали и на тоа би се смееле).Смеењето е добро за здравјето.. ќе живееш барем подолго,од мене сигурно. :D

Да бе, ти културен беше, све заборавам :giggle:

Да бе, ти културен беше, све заборавам :giggle:

Хехехе гледаш уште еден феномен на Кајгана,не се гледа што е поентата него се гледа правопис и некои многу по неважни работи.АХ ОВАА МОЈА ЧУДЕСНА КАЈГАНА :D за тоа што пиша ќе ти одговорам и во склоп со насловот,КОЗА СО КОЗА - ЛАВ СО ЛАВ.

Хехехе гледаш уште еден феномен на Кајгана,не се гледа што е поентата него се гледа правопис и некои многу по неважни работи.АХ ОВАА МОЈА ЧУДЕСНА КАЈГАНА :D за тоа што пиша ќе ти одговорам и во склоп со насловот,КОЗА СО КОЗА - ЛАВ СО ЛАВ.

Јас искрено се влажнам кога те читам.

На следната седница на (не)Уставниот суд која ќе се одржи на 18. 12. 2013. ќе се разгледа како прва точка:
I. РАЗГЛЕДУВАЊЕ НА ИНИЦИЈАТИВИ ЗА ОЦЕНУВАЊЕ НА УСТАВНОСТА И ЗАКОНИСТОСТА НА:

1. Член 6 став 4 во делот: „содржината и„ и член 19 став 2 во делот: „како и постапката за изведување на прекинување на бременоста“ од Законот
за прекинување на бременостa („Службен весник на РМ“ бр.87/2013);
Реферат У.бр.87/2013

Оспорените одредби гласат:
Во член 6: Содржината и начинот на советувањето од ставот 3 на овој член го пропишува
министерот за здравство со посебен акт.
Во член 19: Министерот за здравство пропишува медицински протокол за работата во кој ќе се
содржат потребните медицински иследувања вклучително и ултрасонографски
преглед пред и по прекинување на бременоста, како и постапките за изведување на
прекинување на бременоста.
Еве го Законот
http://www.healthrights.mk/pdf/Pravnici/Domasno zakonodavstvo i mehanizmi za zastita na covekovite prava/Ostanati povazni propisi od oblasta na zdravstvoto/Zakon za prekinuvanje na bremenosta/Закон за прекинување на бременоста, Службен весник бр. 87-2013.pdf

Моето мислење е дека треба да се забрни Абортусот . Од каде некому право да убива. Тоа е седно некој ти пречи и уби го. После зачнувањет (формирње на зигот) тоа е живо суштество. Која е разликата дали аборусот е во 6 недела 12 недела или 8 месец ? каога е границата кога плодот од ништо стануа живо суштество?

Моето мислење е дека треба да се забрни Абортусот . Од каде некому право да убива. Тоа е седно некој ти пречи и уби го. После зачнувањет (формирње на зигот) тоа е живо суштество. Која е разликата дали аборусот е во 6 недела 12 недела или 8 месец ? каога е границата кога плодот од ништо стануа живо суштество?

Tи бе, прскаш? У шоља? Или на нечија фаца ако, што викаш, еве ти влажно забриши тоа бебињата? Зарем и тоа го фрлаш, убиецу?
Разликата од ембрион, фетус, бебе.. е преголема, а разликата во неделите е тоа што абортусот се врши кога не чувствува уште болка.
Eдуцирајте се, пред црковните идеологии да ги исповраќате низ темиве.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom