Драго ми е што конечно се сретнавме на исто место во исто време.

1. Да, постои случајно забременување и покрај целото напредување на науката во последниве 10години. Пример:
имаат секс и им пука кондомот. Сигурно и ова е возможно. За спирала не верувам дека било која девојка би се согласила од проста причина што секој организам не ја поднесува исто, а секако постои ризик и од нус појави, како стерилност. Истиот ефект може да се добие и од таблетите. Значи секој организам различно реагира. Сепак машкото треба најмногу да внимава доколку не сака сеуште да има деца и има барем малку совест.
2.
Значи ние зборуваме за жена за време на бременост, а не после бременоста. Може да работи бремена жена до одреден период од бременоста, се согласувам со тоа. Но што ако не била вработена пред да забремени и наеднаш останува сама на себе да се грижи за детето кое не го сака и не сака да го чува откако ќе го роди, а ќе се потруди да го направи тоа само поради тоа што на некој му текнало дека треба да и ги скрати правата да одлучува што е добро за неа, а што не. Доколку имаш фирма која вработува жени, би примил бремена жена на работа, знаејќи дека кога тогаш е можно да се појават компликации и тоа само поради фактот дека е бремена?
3.
Што ако тоа дете стане сериски убиец? Пошто нели, не можеме со сигурност да го тврдиме тоа, но секако би било штета за општеството да се абортира?
4. Јас си го давам тоа ексклузивно право.
Исто како мажот кој си дал за право така ненадејно да ме изненади со несакано бебе, или пак сакано, а сепак да побегне и да ме препушти сама на себе.
5. Затоа што таа жена сеуште не одлучила дали ќе го роди тоа дете или не. Затоа што на таа жена и било скратено правото да одбере. Ниту ти, ниту јас не можеме да знаеме дали ќе го зачувала или не.
Што би било - кога би било.. е сосема сеедно. Во спротивно и убијците кои убиле некоја личност која била штета за општеството сега ќе беа на слобода. Зарем не?