Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
ti si bil fetus!
ти одговара името-филозофка,што да не сакаш да кажам која е па и адресата да ја напишам да ја прашаш?јас сум информирана за абортусот сигурно повеке од тебе,али тебе нешто те гребе па толку си за абортус?таква ли е твојата култура,да какаш после постови па да се правиш филозофка?јас си го кажав своето мислење никој не мора да ме послуша,а вие кои сте `за`абортус слободно подржувајте ги сите жени да абортираат,тоа е помал грев,зар не?толку од мене немам намера да се расправам со `филозофи`
...
Embryo: etwa am 22.Schwangerschaftstag beginnt der Herzschlag.До 91 првиот ден фетусот се вика ембрион.
Фетусот развива самоспознавање за себе во својот трет семестар. Тогаш и почнува да чуствува болка.
До трет месец ембрионот нема свест, нема спознание, а со тоа и се уште не е жив.
"мослам значи постојам„
Можеби ќе сакаш да не просветлиш малку со некои податоци и факти ?
Зошто судиш пред време?Нели не ви е тоа намерата.Ја сум строго против абортусот и за мене представува убиство (тоа го повторувам цели 130 и кусур страни)и како може мене тоа да ме снајде а тебе да те заобиколи?Од кај си ти сигурна дека се сите неспособни за гледање на дете?Јас немам ништо против нека се забрани абортусот, мене лично нема да ме погоди, ама највеќе ќе ги погоди тие што тука се тепаат за да се забрани, нека раѓаат деца, нека ги пуштаат по улици да питаат како циганчињана што питаат на секој семафор, нема проблем, што ќе си надробите тоа ќе со сркате сите, а дека ако се забрани абортусот луѓето нема да абортираат тоа мало морген. Тогаш ќе абортираат само тие што имаат пари и тоа не овде туку негде у соседниве земји Бугарија ли Србија ли не е важно.
Темата си ја утнала,тука се збори дали се оправдува абортусот или не.Со факти за и против.Igor108367![]()
конечно некој да ме сфати што цело време дробам овде.
има некои разлики помеѓу ЛЕГАЛЕН (ДОЗВОЛЕН ЗАКОНСКИ) И НЕЛЕГАЛЕН АБОРТУС.
ЛЕГАЛЕН
Легалниот абортус е всушност со закон загарантирано право на жената да може да абортира во сигурни медицински услови со минимални шанси за смртен случај или инфекција опасна по живот.
НЕЛЕГАЛЕН
Нелегалниот абортус е со закон забранет абортус кој се изведува во диви несоодветни, нехигиенски услови(подруми, визби итн) често пати од нестручни лица кои немаат соодветна медицинска обука и обично стапките на смртност се високи.
Инфекциите се вообичаен резултат на нелегалниот абортус, сепса труење на целиот организам предизвикано од нестерилни инструменти.
ДОКОЛКУ СЕ ЗАБРАНИ ЛЕГАЛНИОТ АБОРТУС ЌЕ СИ ПОСТОИ САМО НЕЛЕГАЛНИОТ.
Embryo: etwa am 22.Schwangerschaftstag beginnt der Herzschlag.
Ab der 8./9. Schwangerschaftswoche wird für das ungeborene Kind der Begriff Fetus verwendet. Es bilden sich Nervenzellen im Gehirn.
12. Woche: Der Fetus sieht aus wie ein 'Mini-Mensch'.Sichere Bestimmung des Geschlechts.
Ај ќе ти го преведам дека е на германски:
Некаде околу 22 ден почнува срцето да чука.
Околу 8/та недела се развиват нервните цели во мозокот(ако не знаеш да сметаш тоа се 60 дена)
12/та недела изгледа како мал човек(12 недели се 90 дена)и му се оформува полот.
Чекај имам уште еден ден да стигнам до твоите 91...
:nenene:Фетусот развива свеснот во третиот семестар од бременоста. Пред тоа не е свесно дека постои и не чуствува болка. Пред тоа функционира само како дел од мајката која го носи.
Баш затоа и е дозволен абортусот. Бидејќи секоја жена има право да одлучува што ќе се случи со нејзиното тело.
:nenene:
мсилам дека не си свесна колку одвратно звучи ова што си го пишала. БЕБЕТО не е брадавица, па да ја извадиш ако не ти пречи. А ти ако не си го сакала, нема што да го правиш.можела да го роди али не сакала да речеме...
зашто да биде забранет од 18 до 35? јас еве сега забременам на 19 зашто да не можам да го абортирам ако не го сакам?
мајка ми има абортирано на 26-27 од кога ме родила мене. И што ??? НИШТО... последици бла бла... еве имам помала сестра ...
глупаво е да неможеш да бираш
Е па знаеш некогаш има ситуации кога кондомот ќе пукне... сакам да ти кажам дека има такви малери се случува па и уште кога некои од тие малери се 16 години...шо очекуваш... Ако некои машки како поискусни и повозрасни особи знаат да користат правилно кондом,некои не! И ако и девојката е неискусна,шансите за таа да забремени се поголеми.А најчесто неискусните имаат 16,17... така ?мсилам дека не си свесна колку одвратно звучи ова што си го пишала. БЕБЕТО не е брадавица, па да ја извадиш ако не ти пречи. А ти ако не си го сакала, нема што да го правиш.
Чудно пола од луѓево не сакаат да допрат кондом зашто бил лигав и одвратен, ама сите знаат се за во врска со абортусот и на сите им е префектно нормално да си абортираат ако не го сакаат бебето.
Мнг патетично
се случува да пукне кондом стварно и тоа мнг почесто од што мислевИм се има случено на мнг луѓе ја што ги знам и тоа од x причини. Само треба да не паничиш, одиш у аптека бараш ден-потоа пилула (намалува шансата да забремениш за 80%) само треба да ти текне ова у првите 72 часа, а не кога ќе ти касни мензисот.Е па знаеш некогаш има ситуации кога кондомот ќе пукне... сакам да ти кажам дека има такви малери се случува па и уште кога некои од тие малери се 16 години...шо очекуваш... Ако некои машки како поискусни и повозрасни особи знаат да користат правилно кондом,некои не! И ако и девојката е неискусна,шансите за таа да забремени се поголеми.А најчесто неискусните имаат 16,17... така ?))
мсилам дека не си свесна колку одвратно звучи ова што си го пишала. БЕБЕТО не е брадавица, па да ја извадиш ако не ти пречи. А ти ако не си го сакала, нема што да го правиш.
Чудно пола од луѓево не сакаат да допрат кондом зашто бил лигав и одвратен, ама сите знаат се за во врска со абортусот и на сите им е префектно нормално да си абортираат ако не го сакаат бебето.
Мнг патетично