Абортус (општо) и дали оправдувате или не?

• Креатор на темата Креатор на темата ThA-BiTcH
  • Време на започнување Време на започнување
А
ВЛОШКА ПОТОПЕНА ВО РАКИЈА И ОДМИВАЊЕ СО КОКА КОЛА НЕ СЕ КОНТРАЦЕПТИВНИ СРЕДСТВА
и не слушајте се што ќе ви каже другарката
јааа пази богати... кока кола и ракија?????

е морам да прашам. каква ракија и кока кола? не сфаќам ништо. од кога тоа средства за контрацепција?

е морам да прашам. каква ракија и кока кола? не сфаќам ништо. од кога тоа средства за контрацепција?
ќути имало и полошо замивање доле штити од болести и несакана бременост,екстазито е контрацепција ,ако типот не сврши во тебе значи нема шанси да добиеш спб.....што све не се иам изнаслушано ..........
Владава ни е ебано ретардирана попрво ќе имаме епидемија од сида отколку пораст на наталитетот и опаѓање на бројот на арботуси...
Наместо да воведе сексуално воспитување во основниве школи она воведува веронаука и информирање во врска со тоа колку е опасен арботусот(то ест демонизирање на арботусот)
Ебати владата ....

ќути имало и полошо замивање доле штити од болести и несакана бременост,екстазито е контрацепција ,ако типот не сврши во тебе значи нема шанси да добиеш спб.....што све не се иам изнаслушано ..........
Владава ни е ебано ретардирана попрво ќе имаме епидемија од сида отколку пораст на наталитетот и опаѓање на бројот на арботуси...
Наместо да воведе сексуално воспитување во основниве школи она воведува веронаука и информирање во врска со тоа колку е опасен арботусот(то ест демонизирање на арботусот)
Ебати владата ....
аххх има и бетер. Остануваш трудна ако свршите и двајцата во исто време, остануваш трудна само ако сакаш, ако се исцедиш после свшување нема да си трудна. па мајку му нели е полесно едноставно кондом да користат? побогу!

А бре што се плашите , у цлучај да сврше у неа , а оваа да оволура , решението е едноставно .. после 4 месец ставаш бисквити и млеко пред вагината , чекаш ембрионо да излезе и маваш со палка по него .. нема болки нема , ништо .. и пректички не си извршил убиство .. абре деца , понекад решението е просто.. НЕ ЕБЕ или СВРШИ НА ТЕПИХОТ ..

фала

аххх има и бетер. Остануваш трудна ако свршите и двајцата во исто време, остануваш трудна само ако сакаш, ако се исцедиш после свшување нема да си трудна. па мајку му нели е полесно едноставно кондом да користат? побогу!
читај ова и крсти се ....
[FONT=&quot]http://www.365.com.mk/forum/index.php?topic=2712.0[/FONT]

A, nekoja od niv trudna li e, ili sho e rabotava, da ne brani nekoja kerka od iden Crnogorski siluvac, ili pak na nekoja saka kerka i da se omazi, stvarno ne razbiram, zosto zeni ke polemiziraat, bi trebalo i maski da ima.

па ваљда зашто жените 9 месеца го носат бебето и после тоа цел живот се грижат за него :smir:
A, nekoja od niv trudna li e, ili sho e rabotava, da ne brani nekoja kerka od iden Crnogorski siluvac, ili pak na nekoja saka kerka i da se omazi, stvarno ne razbiram, zosto zeni ke polemiziraat, bi trebalo i maski da ima.

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]ГИНЕКОЛОЗИТЕ ПРОТИВ АНТИАБОРТУС КАМПАЊАТА[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Не го охрабруваме, но абортусот не смее да се забрани[/FONT]

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Над 20 експерти кои го работеа документот на Министерството за здравство за "Стратешката проценка за политиките и програмите за контрацепција и абортус во РМ", остро реагираат на континуираната антиабортус кампања со која се мистифицираат научните вистини за абортусот.
"Ние не го охрабруваме абортусот како мерка за планирање на семејството.Со ова заговарање на легална забрана за абортусот ќе се загрози здравјето на жената, оти интервенцијата ќе се прави во нелегална и небезбедна средина", стои во реакцијата на проф. Славејко Сапунов од Клиниката за гинекологија, како и на други гинеколози и експерти од Министерството за здравство.
Тие најодговорно тврдат дека бројот на абортуси во земјава опаѓа во последниве 20 години, како и оти стапката на компликации од ваквата интервенција е на многу ниско ниво.
"Последниве две децении не се евидентирани смртни случаи како последица на абортус, а стапката на матерналната смртност е нула во 2007 година", подвлекуваат експертите.
Според нив, актуелната антиабортус кампања, без разлика кој ја прави, е погрешен, невистинит и несоодветен начин на информирање на јавноста за абортусот, а истовремено се уназадуваат правата на жената и нејзината реализација.
"Се изобличуваат фактите. Ваквата кампања е спротивна на стратегијата на Министерството за здравство за сексуални и репродуктивно здравје. Според Светската здравствена организација, абортусот е најбезбедна медицинска интервенција, кога се изведува од лиценцирани и акредитирани здравствени работници", заклучуваат експертите.
[/FONT]

значи и вака и така пак ке си абортираат сите што сакаат да абортираат, само на црно и ризикот ке биде тродупло поголем за несакани последици а некој ке се богати... и шо сме напраиле? абе толку дешавки има низ земјава, луѓе без леб и покрив на главата се и сеа некој збеснал- ке одзима личхо право??? алоооооооооо жените низ цел свет се бореле со години за право на личен избор а сеа некој паметен тука го забранува а ние си ќутиме??? е баш фино...:nenene:
патем многу сакам д знам во кој век живеат тие шѕо го поддржуваат законот? луѓето на месечината купуваат плацеви а нас на земјата некој ни диктира како да живееме... СУПЕР! :drk:

значи и вака и така пак ке си абортираат сите што сакаат да абортираат, само на црно и ризикот ке биде тродупло поголем за несакани последици а некој ке се богати... и шо сме напраиле? абе толку дешавки има низ земјава, луѓе без леб и покрив на главата се и сеа некој збеснал- ке одзима личхо право??? алоооооооооо жените низ цел свет се бореле со години за право на личен избор а сеа некој паметен тука го забранува а ние си ќутиме??? е баш фино...:nenene:
Каков личен избор побогу?Престанете дете да го сметате за своина!Кои права бе?Да ви се плукам на личниот избор(и спремна да платам 50 евра на државата)
патем многу сакам д знам во кој век живеат тие шѕо го поддржуваат законот? луѓето на месечината купуваат плацеви а нас на земјата некој ни диктира како да живееме... СУПЕР! :drk:
Живеј бе ти и понатака со секс,дрога и абортирање,мене ама ич не ми смета,само не ми ставај до знање дека со абортусот си направила едно добро дело,немој...
Патем зачнувањето,процесот на развивање е секогаш ист госпогице дали си ти во 17 или 26 век не игра никаква улога.

А за гинеколозите...имаше едно ту ко виц ту ко..:Таткото лекар,синот студира исто за лекар.Завршува синот и татко му му вели ајде синко редно е да ме наследиш.Прв ден на работа,доаѓа пациент кој веќе 20 години боледува и е под надзор на татко му.Синот го прегледува и препишува некои лекарства кои за еден ден го оздравуват пациентот!Цел среќен,пресреќен иде кај татко му и му раскажува...Коа татко му му лепи една по врат!Вели волу еден,така ли се работи!Што мислиш кој ти ја плаќаше студијата бе и цел студентски живот!
Мислам дека ме свативте :)

Каков личен избор побогу?Престанете дете да го сметате за своина!Кои права бе?Да ви се плукам на личниот избор(и спремна да платам 50 евра на државата)
Фетусот не е дета и во периодот пред кога е дозволен абортусот не преставува ништо повеќе од обичен орган. А со своето тело секој има право да прави што сака.

Живеј бе ти и понатака со секс,дрога и абортирање,мене ама ич не ми смета,само не ми ставај до знање дека со абортусот си направила едно добро дело,немој...
Патем зачнувањето,процесот на развивање е секогаш ист госпогице дали си ти во 17 или 26 век не игра никаква улога.
Секој има право на свој избор. И не абортираат само наркоманите туку сите кои се ставиле во неповолна ситуација. На сокого ме да му се случи да забремени бидејки ни надобрите контрацпски средства не се 100%сигурни.

А за гинеколозите...имаше едно ту ко виц ту ко..:Таткото лекар,синот студира исто за лекар.Завршува синот и татко му му вели ајде синко редно е да ме наследиш.Прв ден на работа,доаѓа пациент кој веќе 20 години боледува и е под надзор на татко му.Синот го прегледува и препишува некои лекарства кои за еден ден го оздравуват пациентот!Цел среќен,пресреќен иде кај татко му и му раскажува...Коа татко му му лепи една по врат!Вели волу еден,така ли се работи!Што мислиш кој ти ја плаќаше студијата бе и цел студентски живот!
Мислам дека ме свативте :)
Вицов ти нема никаква врска со останатиов дел ама вајда си сакала да кажеш нешто, ама само ти си знаеш што.

Фетусот не е дета и во периодот пред кога е дозволен абортусот не преставува ништо повеќе од обичен орган. А со своето тело секој има право да прави што сака.
Ај моменат,па ке ти покажам што е.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom