Абортус (општо) и дали оправдувате или не?

• Креатор на темата Креатор на темата ThA-BiTcH
  • Време на започнување Време на започнување
абе како можеш да се откажеш од свое дете? ако толку лесно се откажуваш од нешто што си го раснел 15- 16 години како тогаш забрануваш нешто што воопшто не е ни родено? фетус... не е ни бебе оформено...смешни ми се работиве

Абре јас нема да се откажам ако направи некоја друга глупост но не 16 години да ти дојди бремена дома ќеркати ти нема да ја испотепаш и да ја пратиш во дом...
Знаеш кој страм е 16 години бебе да носи а??
Вие не размислувате ни малку бре само сликава замисли си ја???
Или видија од братати другарката и помисли дека ти е ќерка и кажи што ќе направиш...

а кажи ми, дека ке ја истепаш и ке ја пратиш во дом ке смениш дека е бремена? ама родител ке бидеш...! малце тешко и одма откажи се а? е фала ти на таквиот родител кога бега чим треба помош...не знам што е со тебе, ама јас не би сакала родител како тебе... :nenene::nenene::nenene::nenene::nenene::nenene:

treba da go zabranat abortusot kako sto e vo amerika, da moze da obortiras samo ako si siluvana ili ako veke imas 2-3 deca, i togas pak ke ima na divo ama pak ke bide ne sigurno i ke bide skapo pa moze ke se svestat lugevo deka ne treba na 15-16 godini da zabremenuvaat i da imaat odnosi, kako trgnale veke vo 2 odd ke nema nevini :pos2:

а кажи ми, дека ке ја истепаш и ке ја пратиш во дом ке смениш дека е бремена? ама родител ке бидеш...! малце тешко и одма откажи се а? е фала ти на таквиот родител кога бега чим треба помош...не знам што е со тебе, ама јас не би сакала родител како тебе... :nenene::nenene::nenene::nenene::nenene::nenene:
ХЕХЕХЕ.
Јас не се откажувам кога е тешко баш напротив кога е тешко запнувам како никогаш дотогаш ама како ќе го избришам срамот и мојот и нејзиниот.Како да ја гледам пред очи кога толку срамно се појавила и барала помош од мене и темава оди во друга насока бај д веј..
А и ќе заборавев од такви родители како тебе ќе имаме ние мн 16 годишни девојки во блажена состојба...

treba da go zabranat abortusot kako sto e vo amerika, da moze da obortiras samo ako si siluvana ili ako veke imas 2-3 deca, i togas pak ke ima na divo ama pak ke bide ne sigurno i ke bide skapo pa moze ke se svestat lugevo deka ne treba na 15-16 godini da zabremenuvaat i da imaat odnosi, kako trgnale veke vo 2 odd ke nema nevini :pos2:
Хехех во 2 одд нема да има невини....
Па и во право си..
И за силување има таблети кои делуваат 42 часа после секс немора да абортираат

Абре јас нема да се откажам ако направи некоја друга глупост но не 16 години да ти дојди бремена дома ќеркати ти нема да ја испотепаш и да ја пратиш во дом...
Знаеш кој страм е 16 години бебе да носи а??
Вие не размислувате ни малку бре само сликава замисли си ја???
Или видија од братати другарката и помисли дека ти е ќерка и кажи што ќе направиш...

А во кој дом тоа ќе ја пратиш, извини?

А и ќе заборавев од такви родители како тебе ќе имаме ние мн 16 годишни девојки во блажена состојба... :tapp:

да ти објаснам нешто: НЕ МОЖЕШ ДА НАМЕТНУВАШ МИСЛЕЊЕ!
не знам колку години имаш ама смешно размислуваш, а тоа каков родител ке бидам јас... верувај подобар од тебе во секој случај...
како и да е абортусот е лично право на секоја жена и нема што ти тука да попуваш што и како...
П.С. Жално размислување од твоја страна за дечко од 21 век кој се прави као модерен...:wink:

А во кој дом тоа ќе ја пратиш, извини?
Во дом за сираци(ехаахеххаехаехахеаеххае)
А и ќе заборавев од такви родители како тебе ќе имаме ние мн 16 годишни девојки во блажена состојба... :tapp:

да ти објаснам нешто: НЕ МОЖЕШ ДА НАМЕТНУВАШ МИСЛЕЊЕ!
не знам колку години имаш ама смешно размислуваш, а тоа каков родител ке бидам јас... верувај подобар од тебе во секој случај...
како и да е абортусот е лично право на секоја жена и нема што ти тука да попуваш што и како...
П.С. Жално размислување од твоја страна за дечко од 21 век кој се прави као модерен...:wink:
Не верувам дека ќе бидеш подобар родител од мене пошо јас ќе му дозволам на детето да тегни тревичка....
Се шегувам..
Глупаво е да се расправаме и да се караме за вакви работи мислам секој си има право на свое мислење...
Тоа со домовите и тие глупости беше шала ама сепак нема лесно да помини ако ми дојди бремена ќерката.
Не жално размислувањето мое само што ти не го свати сарказмот на говореното...
Јас не размислувам да се нема секс на 16 години пошо е сепак пубертет хормоните работат и го разбирам јас сето тоа не бери гајле.
Јас само викам да се користат презервативи и други заштитни средства за да не дојди до непосакувана бременост,а ако веќе дојди до тоа не треба да се абортира со што се изложува мајката на голема опасност и го прави најлошото(убива бебе)

дете мое, внуче мое во Дом за сираци??? па од црн циган да е детето не го давам... најискрено подобро ќе го абортирам него да го дадам... или пак ќерка моја забремени на 16... меѓу другото тоа ќе е и моја грешка. патем да ги спречиш децата да немаат секс до одредена возраст е малку тешко... евентуално да поставиш минско поле околу куќа, да ги врзеш со ланци и можеш мирно да спиеш... не е тоа работата ...
јас кога еден ден ќе имам деца повеќе сакам да бидат отворени со мене во поглед на секс, контрацепција и сл отколку да се кријат и еден ден да ми дојде ќерката бремена... па и да дојде.. каква таква моја ќе е...
и би ја почитувала нејзината одлука дали ќе е абортус или што и да е...

од кога ќе се деси џабе ќе да судиш

Не мислев така :nenene: Не ме свати, прочитај убаво што имам напишано :wink:

Па пишува ако не планирам да правам деца да не правам нешто за што ќе зажалам после нели? Па јас еве до 30 не планирам дете да имам. Ако си мислела за тоа "не прави ништо" како не имај секс без кондом, пиши така да те цео свет разуме.. Јас го сватив ова како, немај секс додека не решиш дете да имаш, а тоа е ....прилично неизводливо:back: :helou:

Точно е ова, понекогаш возрасна жена која што на пр. родила 2 3 деца и патем останала трудна, можеби сака да си го искористи основното човеково право и да абортира зошто не сака повеќе деца, и што ќе мора да абортира во гнасни услови да добие инфекција и да умре и да остави 3 сираци позади себе само затоа што на некоја будала и текнало да прави измени во закон кој се применува во цела европа и да се прави паметен.
АБе луѓево пари за леб немаат еееј чукнете тоа тиквите.
што треба да раѓаме деца и по улица да ги оставаме да питаат за леб,
некој треба да мисли на отварање нови работни места наместо на глупости, абортусот е основно човеково право на жената да управува со својот живот и своето тело!!!!!!!!!
Никој нема право да и го скрати тоа право никој, жените со децении со векови се бореле за своите права и сме стасале до ова дереџе сега индија ќе стануваме овде.
Малце свестете се тие жени што сте против абортус да не ви дојде на глава зошто и мажени жени абортираат некогаш, ако абортирате кај нечисти бабици тогаш ќе си умрете од сепса и заслужено ќе ви биде така да знаете.
Пак ќе се цитирам зошто гледам повторно го поврзувате абортусот со малолетни девојчиња, потребата за абортус може да му се случи секому на било која возраст, тоа е основно човеково право на жената.
Жената има право на абортус во чисти медицински услови, доколку се забрани абортусот, тогаш абортус повторно ќе се извршува тоа нема да превенира абортус тој ќе продолжи да се изведува само во немедицински услови, со огромен процент на смртност на диво кај бабици кои што нема да внимаваат на хигиената со можност за инфекција и смрт на жената.
Легалниот абортус е всушност право на жената да може да абортира во сигурни медицински услови со минимални шанси за смртен случај или инфекција опасна по живот.

Една комшивка абортираше на 46 години... Двете деца и беа над 20 години...
Не абортираат само тинејџерите....:toe:

А инаку, ДА, го поддржувам абортусот. Тоа е право на избор

Тоа е право на секоја жена,ако сака и ако има услови ке го роди,ако не-абортус,и пред се зависи од самата жена,постојат личности(на пример како мене)што не би се согласиле на абортус заради ништо на светов.Секогаш ке бидам против абортус.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom