Абортус (општо) и дали оправдувате или не?

• Креатор на темата Креатор на темата ThA-BiTcH
  • Време на започнување Време на започнување
Ти гарантира некој дека цел живот ќе ги имаш средствата за одгледување?Не вели како сум,вели како ќе бидам.Пример:Се зимат дечко девојка со оптимални приходи доволни за одгледување на едно,две,три...деца,се напуштат,едниот умира(се си бива)се доаѓа на тешка ситуација како финанцииска така и психичка...да не ја тупам многу ме свати што сакав да кажам,е сеа прашањето ми е:Што понатака со децата?Да ги убиеме дека немаме средства,да се убијам дека немам средства,или цела фамилија да иде у неповрат.
Секој има право на живот,секој!

А за постот на Бети Буп можам само да се :nesvest: што мајка легнала со човек кој не го познава,може има сида...може е жена преправена во маж се си бива..алкохол луѓе чуда прави :uvo:

Наташа, ти мене нешто не си ме прочитала како што треба. Каде има во мојот пост МАЈКА што легнала со човек со сида??? Зборував за малолетни деца, не мајки и сопруги!

Јас ја поддржувам Лаванда во мислењето.
Едно е малолетно лице без завршено образование и без сопствени приходи да биде родител, а друга ситуација е онаа што ја наведе ти со веќе постоечки брак на ситуирани родители. Во вториот случај ако мајката/таткото (родителот кој останал сам) не може сам тогаш фамилијата (нејзина, негова) помага во секоја смисла во одгледување на веќе постоечкото дете.

Ама Наташа секоја чест на твоето мислење... но јас велам веќе имаш можност за абортус, знам дека незнаеш животот што ти носи, но тоа е веќе друга тема, а каков јас би била родител ако душата своја не ја извадам за да им обезбедам финансиски пристоен живот, дали знаеш мојата мајка и баба што се имаат претргано за да не одгледаат??? Кога веќе ќе дојде до таква ситација има да бесам и да колам за да имаат тие и да не патат, но кога сеуште не дошле на свет, а можам да спречам катастрофа, одма не размислувам два пати, не сакам некого да го гледам несреќен цел живот и да ме прашува мамо зошто јас немам татко а сите други деца имаат:? Извини, ама за мене тие прашања се претешки, моето срце не би ги издржало! Поздрав:smir:
Реков и пак ке речам не ми тежи:Секој има право да живее,нека се размислува на време пред да се дојде до тие последици!А за тешкото прашање:Зарем ако некој од родителите не е веќе на овај свет нема да ти го постават тоа прашање?

Наташа, ти мене нешто не си ме прочитала како што треба. Каде има во мојот пост МАЈКА што легнала со човек со сида??? Зборував за малолетни деца, не мајки и сопруги!
Никаде не ни спомнав мајки и сопруги,каде ти прочита дека ти зборам за мајки и сопруги?Зборев токму за девојки било какви кои легнуват со преголема доза на алкохол во крвта,или нив неможе да ги фати сида:uvo:

Реков и пак ке речам не ми тежи:Секој има право да живее,нека се размислува на време пред да се дојде до тие последици!А за тешкото прашање:Зарем ако некој од родителите не е веќе на овај свет нема да ти го постават тоа прашање?

Никаде не ни спомнав мајки и сопруги,каде ти прочита дека ти зборам за мајки и сопруги?Зборев токму за девојки било какви кои легнуват со преголема доза на алкохол во крвта,или нив неможе да ги фати сида:uvo:

Извини! :kesa:
Изреагирав пошто те сватив погрешно. :smir:

Нема да ми тежи, затоа што тоа е веќе друга ситуација, и ќе имам образложение убаво, арно ама да не знам кој им е татко или пак да му кажам дека неговиот татко не бил заинтересиран за него, не сум тој тип на луѓе, не кријам , не лажам, а со самото тоа што неможам да скријам несакам моето дете да биде повредено и несреќно заради моите постапки.

Нема да ми тежи, затоа што тоа е веќе друга ситуација, и ќе имам образложение убаво, арно ама да не знам кој им е татко или пак да му кажам дека неговиот татко не бил заинтересиран за него, не сум тој тип на луѓе, не кријам , не лажам, а со самото тоа што неможам да скријам несакам моето дете да биде повредено и несреќно заради моите постапки.
Премногу слаба да не речам глупа причина да се уништи еден живот.

Ама Наташа секоја чест на твоето мислење... но јас велам веќе имаш можност за абортус, знам дека незнаеш животот што ти носи, но тоа е веќе друга тема, а каков јас би била родител ако душата своја не ја извадам за да им обезбедам финансиски пристоен живот, дали знаеш мојата мајка и баба што се имаат претргано за да не одгледаат??? Кога веќе ќе дојде до таква ситација има да бесам и да колам за да имаат тие и да не патат, но кога сеуште не дошле на свет, а можам да спречам катастрофа, одма не размислувам два пати, не сакам некого да го гледам несреќен цел живот и да ме прашува мамо зошто јас немам татко а сите други деца имаат:? Извини, ама за мене тие прашања се претешки, моето срце не би ги издржало! Поздрав:smir:

А да те прашам нешто.
Од каде знаеш ти дека низ цел живот, патот ќе ти биде постелен со рози? (Дај Боже да ти биде).
Од каде знаеш дека кога ќе обезбедиш финансии стално ќе имаш пари?..
Парите денес ги има, утре ги нема.

И да ме прашува мамо зошто јас немам татко а сите други деца имаат:? Извини, ама за мене тие прашања се претешки, моето срце не би ги издржало! Поздрав:smir:

Јас мојот татко го изгубив во сообраќајна несреќа.
До ден денес ја прашувам мајка ми, иако сум 20 годишна: „Мамо зошто јас немам татко, а другите деца имаат? Зошто ме напушти татко ми кога најмногу ми требаше?“
Така што, нема врска тоа што си го кажала.

Не можеш да не го изложеш детето на повреди и несреќи. Ти и да сакаш, кога тоа ќе биде надвор, ќе му каже некој и со тоа ќе го повреди.
А со абортусот не го повредуваш? Не му го скратуваш правото да живее?

А да те прашам нешто.
Од каде знаеш ти дека низ цел живот, патот ќе ти биде постелен со рози? (Дај Боже да ти биде).

Кога немаш пари, лесно е да бидеш свесен за тоа, и ако имаш грам мозок, лесно е да сфатиш дека и за нероденото дете ќе ги немаш истите пари.

А да те прашам нешто.

До ден денес ја прашувам мајка ми, иако сум 20 годишна: „Мамо зошто јас немам татко, а другите деца имаат? Зошто ме напушти татко ми кога најмногу ми требаше?“

Не можеш да не го изложеш детето на повреди и несреќи. Ти и да сакаш, кога тоа ќе биде надвор, ќе му каже некој и со тоа ќе го повреди.

А каков живот да живее? Тамара, ти со твоите 19 години се чувствуваш спремна да бидеш родител? Можеш да му пружиш се` што му треба за правилен раст и развој? Имаш свои сопствени финансиски средства да го одгледуваш?
Убиство е да го абортираш, ама поголема трагедија е да го родиш и да не можеш да му пружиш достоен живот.

А во животот општо цветаат рози само периодично, ко во пролетта!

А да те прашам нешто.

Добро бе Тамара, дали знаеш дека веќе сум мајка на две малолетни деца??? Ако не ги познавам одговорностите и сите тие замки на кои што не поставува животот сигурно нема да ги пишувам овие постови, затоа здравје боже кога ќе си имате деца ќе видите колкава е одговорноста и колкава се жртва треба да си за тие душички, не барале тие да бидат донесени на свет, ти си се одлучил на тоа, епа затоа има да корнеш земја млада госпоѓице за да ги издржуваш и да ги штитиш колку што е можно највеќе, и точно е тоа дека никогаш незнаеш на што ќе те сведе животот(мислам за финансиска основа), арно ама дур дишам јас лично ти гарантирам нема да им фали ама ни раска, па ни влакненце на нивната глава, а за пари секој кој се труди и е трудољубив и борец за своето семејство ќе се снајде, затоа има животна селекција кој ќе преживее, а кој нема, и затоа цело време нагласувам ако не сте спремни, има многу поразумно решение.

Добро бе Тамара, дали знаеш дека веќе сум мајка на две малолетни деца??? Ако не ги познавам одговорностите и сите тие замки на кои што не поставува животот сигурно нема да ги пишувам овие постови, затоа здравје боже кога ќе си имате деца ќе видите колкава е одговорноста и колкава се жртва треба да си за тие душички, не барале тие да бидат донесени на свет, ти си се одлучил на тоа, епа затоа има да корнеш земја млада госпоѓице за да ги издржуваш и да ги штитиш колку што е можно највеќе, и точно е тоа дека никогаш незнаеш на што ќе те сведе животот(мислам за финансиска основа),арно ама дур дишам јас лично ти гарантирам нема да им фали ама ни раска, па ни влакненце на нивната глава, а за пари секој кој се труди и е трудољубив и борец за своето семејство ќе се снајде, затоа има животна селекција кој ќе преживее, а кој нема, и затоа цело време нагласувам ако не сте спремни, има многу поразумно решение.
Зошто кога се збори за финанции се си мислам како децата се само за богаташите?Ако е така би биле многу малку на замјава.
Замислете Кина,Индија,Африканските држави би станале пустина или богаташите би направиле огромно игралиште за голф којзнај:toe:
Инаку болдираното и не е баш така разумно,можеби полесно,поегоистичко ама не и поразумно.
temava za mene mnogu custvitelna no sepak ke se potrudam da govoram zs mnogu raboti vo makedonija se taby.imav samo 17 godini koga zabremeniv po nekoja slucajnost ne kazav doma zosto se plasev od reakcijata na moite rositeli.no bremenosta ne e rabota koja mozes da ja kries vecno.moite rositeli razbraa na mnogu surov naci i nikogas nema da si go prostam toj sok sto im go servirav da bidam pojasna razbraa na 4 mesec od mojata bremenost na bolnica ima kazaa vo 3 sat sabejle.za da dramata bide pogolema "ljubovta na mojot zivot" koj poteknuva od finansiski mokni luge mi odkaza ljubov pricinata bese odnosno iskazot na negovite rodoteli bese deka e se uste mal za takva odgovornost.so koja i toj samiot podocna se slozi.jas kako "mnogu zrela licnost "se odluciv deka mene bog mi dal blagoslov i se odluciv da go donesam na svet bebeto koe nema da dojde po negova zelba tuku po moja.i taka i bese po 5 meseci dojde na svet mojata dusicka ivo za kogo ne sum se pokajala niti 1 minuta.uspeav da zavrsam sredno skolo se zapisav na fakultet zavrsiv i toa i sega sum momentalno na specijalizacija imam uste nekolku ispiti do kraj.srceto moe e momentalno vo anglija vo detski kamp za usovrsuvanje na angiski jazik i go ocekuvam za 10 dena da si dojde mnogu mi nedostiga edvaj cekam da se vrati
Прекрасно напишано,и се восхитувам па и ти Lavanda колку што прочитав:helou:
Нели е тоа поразумно решение?

Зошто кога се збори за финанции се си мислам како децата се само за богаташите?Ако е така би биле многу малку на замјава.
Замислете Кина,Индија,Африканските држави би станале пустина или богаташите би направиле огромно игралиште за голф којзнај:toe:
Инаку болдираното и не е баш така разумно,можеби полесно,поегоистичко ама не и поразумно.
Прекрасно напишано,и се восхитувам па и ти Lavanda колку што прочитав:helou:
Нели е тоа поразумно решение?

Добро бе Наташа, на што ти личат децата од Африка и повеќето во Азија??? Тоа го посакуваш на едно невино суштество??

А за девојкава погоре, и со восхитувам што се одлучила на таков чекор, јас не би го направила тоа, и таа му е посветена целосно нему како што можев да прочитам, а дали секоја би била таква???
И дали ќе го гледа детето со истите тие очи како горенаведенава девојка или ќе го остави да расте само со себе или баба и дедо, ретки се тие како форумџикава, затоа немора да ја тупиме толку, знаеме колку се преполни домовите за деца без родители не се сите толку борци за своите чеда.

Добро бе Наташа, на што ти личат децата од Африка и повеќето во Азија??? Тоа го посакуваш на едно невино суштество??
Не,вие тоа го посакувате!Со вашите либерални мисли драга моја!Ако секој од Африка и Азија размислува така нема да постојат!

А за девојкава погоре, и со восхитувам што се одлучила на таков чекор, јас не би го направила тоа, и таа му е посветена целосно нему како што можев да прочитам, а дали секоја би била таква???
И дали ќе го гледа детето со истите тие очи како горенаведенава девојка или ќе го остави да расте само со себе или баба и дедо, ретки се тие како форумџикава, затоа немора да ја тупиме толку, знаеме колку се преполни домовите за деца без родители не се сите толку борци за своите чеда.
Остајте му шанса да го види светот,дали кај баба или дедо...секој ке си го најде својот пат.

Devojki vi blagodaram na prekrasnite sentesni kazani vo vrska so mene vistinski mnogu mi znacat
Bidejjki ja imam slicno islustvo na ova bi trebalo da kazam zbor 2 vo vrska so temava.Iskreno ne se slozuvam so abortus, no ako ima nekoja pricina koja te opravduva delumno zosto da ne, ne mozat site da bidat resitelni i hrabri kako mene sepak e toa ogromna obvrska koja ne e za 1 den tuku za cel zivot.Tuka pagam vo nekakva kontradiktornost bidejki jas rodiv dete na svoi 17 i uspeav da se socjaliziram da izgradam sopstvena kariera da kupam stan kola so moi pari,no imav ogromna poddrska od semejstvoto toa e nabitniot faktor spored mene.Na moi 17 jas bev nikoj i nisto i sama nemase da uspeam vo nikoj slucaj.Ima devojcina koi voopsto ne se poddrzani od roditelite a tie na nivni godini bez dinar vo dzeb nemaat ni pokriv na glava otfrleni od sredinata nemozat da se spravat so odgovornostite i ne svoe JAS se primorani na abortus. A deka gidinite se problem voopsto ne se ako imas dovolo jasni celi vo zivotot i ambicii se se moze ako se saka jas sum ziv primer za to.I za kraj mnogu lesno e da kazes deka ke abortiras ,no koga ke ti se sluci toa nekako so poinakvi oci pocnuvas da gi gledas rabotite hormonite rabotat a majcinskoto e pred se.Kolku sto zabelezav ovdeka nikoj ne se izjasni deka abortiral ili deka mu se slucila nesakana bremenost a site imaat nekakov stav.Koga ke vi se sluci takvo nesto mozete jasno da stoite zad svoite stavovi a do togas ne prodavajte evtini prikazni zasnovani na nisto.

НЕ!!!
Единствено оправдано е ако по медицински причини, девојката не е способна да го носи 9м или пак да го роди. Најчесто ова е поврзано со годините, па така да.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom