Ајде да претопставиме дека е така како што ти размислуваш...
Имаш родено деца?? Си останала со несакана и непланирана бременост?? Те откачил типот кој те затруднел??? Имаш 16/17 години?? Ајде ви се молам немате претстава колкава е одговорноста и колкава треба да биде грижата за детето, што сме ние роми??? Па ќе ги оставаме по семафори да питаат, затоа што несме сакале абортус(убиство), е јас несакам така да си го оставам чедо, ако неможам и сум неспособна во моментот да го одлгедувам, а тоа е само моја и на тој што го направил(а во моментот го нејќе) одговорност, мене би ми било многу криво и тешко да оставам се на мојте родители само ради тоа што не сум знаела правилно да постапам или пред тоа да се случи да се заштитам, опрајте се и не ми глумите тука светињи и ангели , не сте свесни што значи една мала душичка кога доаѓа на свет, за неа се треба ама буквално се, материјално, духовно и секаква друга посвета што постои за тоа дете утре да израсне здраво и нормално без фрустрации и некои скриени зли мисли во него, и пред се вашата грижа во едно ќе е и жртва за да на тоа мало детенце ништо да не му недостига.