Абортус (општо) и дали оправдувате или не?

• Креатор на темата Креатор на темата ThA-BiTcH
  • Време на започнување Време на започнување
Лесно фамилијарна жена или жена шо нема многу или воопшто секс да биди радикално против абортус.

Пошто апсолутно е невозможно жена шо има редовен секс да не користи апчиња за контрацепција на пример. А ако веќе користи таква „после секс“ контрацепција прави абортус, пошто дали оплодената јајце клетка е 1 час, 1 ден или еден месец оплодена, та е веќе оплодена и нов живот се раѓа бла бла бла ... вие сте убијци!

Така да сите грди и дебели жени ги разбирам, а другите се дволични.

Во ниту еден случај не оправдувам абортус ни кај грди, ни кај дебели. Нема никаква основа за таков чин, понајмалку финансиска, а не пак малумнава феминистичка пропаганда што сега се шири. Ако ништо друго, барем дајте го детето на други, има толкав број парови кои сакаат да посвојат детенце бидејќи не можат да имаат свое.

Ми се плаче кога знам дека цело едно гратче е уништено годишно во Македонија преку абортуси.

Девојки, нека проработи човештината во вас, што сака нека е само немојте абортус. :smir:

Лесно фамилијарна жена или жена шо нема многу или воопшто секс да биди радикално против абортус.

Пошто апсолутно е невозможно жена шо има редовен секс да не користи апчиња за контрацепција на пример. А ако веќе користи таква „после секс“ контрацепција прави абортус, пошто дали оплодената јајце клетка е 1 час, 1 ден или еден месец оплодена, та е веќе оплодена и нов живот се раѓа бла бла бла ... вие сте убијци!

Така да сите грди и дебели жени ги разбирам, а другите се дволични.

Значи само грдите и дебелите смеат да прават абортус ...епа сигурно они не зачнале затоа што како што викаш воопшто немале секс...

Во ниту еден случај не оправдувам абортус ни кај грди, ни кај дебели. Нема никаква основа за таков чин, понајмалку финансиска, а не пак малумнава феминистичка пропаганда што сега се шири. Ако ништо друго, барем дајте го детето на други, има толкав број парови кои сакаат да посвојат детенце бидејќи не можат да имаат свое.

Ми се плаче кога знам дека цело едно гратче е уништено годишно во Македонија преку абортуси.

Девојки, нека проработи човештината во вас, што сака нека е само немојте абортус. :smir:

Леле истакнување ти :tapp::tapp:

И тебе лесно ти е да не оправдуваш абортус нормално пошто никогаш нема да има потреба да се тестираш во врска со прашањето.

Замисли да си сексуално активна жена и некој идиот ти го истура в пичка без да сакаш. После готово или земаш day after или си го носиш. Е тогаш ќе видиме колку лесно ќе ти биди од тепка да си радикално против.

Значи само грдите и дебелите смеат да прават абортус ...епа сигурно они не зачнале затоа што како што викаш воопшто немале секс...

Добро бе македонски напишав шо читате незнам.

Реков грдите и дебелите и фамилијарните ги разбирам зошто се радикално против абортус, а не дека смеат. :tapp::tapp:

Синдикат, не знам кој дел од мојот пост не го разбираш?? Против абортусот сум! Што не е јасно?? Зошто оправдуваш убивање?!

Синдикат, не знам кој дел од мојот пост не го разбираш?? Против абортусот сум! Што не е јасно?? Зошто оправдуваш убивање?!

Имплицира нешто шо напишав и го изваде од контекст, зато ти реплицирав.

А ти биди си против абортус, јас само посочив колку ирелевантен е твојот став, со оглед на то шо никогаш нема да се соочиш со ситуација да има потреба да абортираш.

И јас сум против абортус, ама сметам дека треба да е легален т.е. тој шо ја посрал работата да си одлучи. Не можи да се има радикален став на толку дискутабилно прашање. Не постои когнитивен начин да се потврди кога фактички започнува човечкиот живот.

Тие шо се против избор дефакто тврдат дека животот започнува во секундата на оплодување на јајце клетката т.е. се после тоа е одземање живот, убиство.

И тука се наметнува прашањето на day after пилулите, и тие ли се убиство? Ако одговорот е не, значи класична хипокризија. Ако одговорот е да, тогаш зошто тука се повлекува границата и шо со другите контрацептивни средства. Или лесно е да се „убие“ ако не се знае дека сте „убиле“.

Ова на кратко цела дискусија на темата ти ја сервирам. Е тука дури ги удирам сите радикални, со една интересна хипотетичка ситуација. Ве ебава некој идиот, ви го тура во пичка против ваша волја (значи најсовесни и претпазливи сте во светот, ама ете ве ебел идиот) и следниот ден ваша јајце клетка можеби се оплодила. Day after пилула или раѓате бебе на комплетен идиот зошто таква е волјата божја?

Ако одговорот на прашањето е „никогаш нема да се најдам во ваква ситуација“, фала шо се согласувате со мене и време е да си го признајте на себе си. Ако одговорот е „ќе го родам“, вие сте или фамилијарна жена или дебела и грда девица.

Чао и пријатно.

И тука се наметнува прашањето на day after пилулите, и тие ли се убиство? Ако одговорот е не, значи класична хипокризија. Ако одговорот е да, тогаш зошто тука се повлекува границата и шо со другите контрацептивни средства. Или лесно е да се „убие“ ако не се знае дека сте „убиле“.

Пилулите се убијци!
Море строго НЕ и за кондомите!! Спречуват нешто свето! Спречуваат живот. Живот дарен од бога!

Некреативен сарказм на страна, зборот ми беше цел пост и вглавно ставот ти се доста правилни, но неможеш на ограничена маса удрени јако со мајка тереза синдромот кои се воспитувани на толку примитивен и конзервативен начин им докажеш што е убиство а што не, и на прво место чија одлука треба да е тоа. Уствари, не верувам дека ја сфатија ни хипокризијата што им ја потенцираше околу повлекување линија според својствени потреби..

Ај да бидам кул, ќе речам НЕ за абортус. Ама ако ме фати некаква карма поради арогантност, и се случи беља.. Хардкор сум јас, old school, ќе ја турнам по скалите, шеќерезад стајл. Beat that! :icon_cool

Боље абортус него нешто ваква нус-појава
975B08E711BF3C48A6E13767DAE13376.jpg

или ваква

fifi-maski.jpg

Боље абортус него нешто ваква нус-појава
975B08E711BF3C48A6E13767DAE13376.jpg

или ваква

fifi-maski.jpg
А ти демек можеш да предвидиш што ќе излезе за да му пресудиш пред воопшто да излезе? :uvo:
Ние сфаќаме дека сакаш да бидеш интересен, ама ова е сериозна тема. Чек дис аут е малку подолу.

Али оправдуваш кога албанците и муслиманите прават Абортус во Македонија, нели?

Абортусот е оправдан ако се направи до 3-ти месец односно ако има причини за негово извршување (малформации на плодот, било генетски или тератогени), инаку од чиста мира е забранет абортус. Според мене повеќе треба да се работи на превенција од забременување од колку на вршење на абортус

Подржувам во случај доколку родилката е болна или е плод на силување.
Знам два такви случаеви.

Значи едниот пример:

На болна жена и беше понудено доколку сака да се спаси за да не умре да го абортира детето но таа не сакаше.Го износи сите девет месеци и кога се порагаше и бебето и таа умреа,навистина жално беше:cry:

И другиот случај

Моја сограганка беше силувана и на крај остана бремена од еден пијаница,одлучи да не го абортира зошто оние околу неа и збореа-е што детето не е криво за ништо(а и така е)тоа е мало невино суштество (но сепак создадено од монструм).На крајот го роди детето,поминаа околу 5-6 години но детето живееше пеколно,мајката кога и да го погледнеше во нејзе се појавуваше омраза кон него,секавање на тој ден кога беше силувана,го тепаше го малтретираше.Едноставно постепено ко да сакаше да го уништи.Подоцна и го одзедоа од социјалната служба.

Во тие две причини сепак мислам дека е најдобро родилката да направи абортус.:toe:

Јас сум против абортусот, како прво затоа што се одзема човечки живот и како второ затоа што може да има последици со женските полови органи доколку повторно сака да забремени

ne opravduvam abortus ne i vo prvite 6 nedeli zatoa sto od prviot den toa dete. nikoja zena ne rodila zirafa so znaci dete e i abrtusot e opasna rabota moze da ne moze da zabremeni posle golem rizik e
zato koristete durex kiss

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom