А1 vs СИТЕЛ (Велија vs Ѕинго)

• Креатор на темата Креатор на темата DarthMakedon
  • Време на започнување Време на започнување
Овие А1 ја претераа стварно.Пред некое време пола вести им беа посветени на Трифун и неговите (не)дела што ги има како градоначалник на Скопје.Сега пола вести за Ѕинго.Како што кажа некој пред мене најтрагично е дека се у право ама па од друга страна мене како обичен гледач ама баш ич не ме интересира нивната меѓусебна војна и ми изгледа многу мизерно ова што го прават.

п.с. Зборам конкретно за а1 затоа што сител гледам само на вртење измеѓу другите канали.

steta stvarno, a1 ja smetav za seriozna tv, dodeka za shit-tel odamna se vodam so devizata pusti vodu neka govna odu

sto mi sotanuva da gledam, kanal5 bea dobri, sega ke rotiraat i tie izgleda po poslednive smeni na urednistvoto
djabe li satelitot boris dava pari
ne moze taka ja da ti davam tebe pari a ti so moite pari plukaj po mojot lider, u pravo si e covekot

ali za toa ic ne mi e gajle, nego so da gledam sega ja, koja tv

na a1 ke i dadam uste malce vreme i ke gi trpam use malce, ne radi vestite nego radi boki13 pred se i radi ona interesnono exclusiv, ama ako mi skurcat so vesti ke go batalam i boki i exclusivcite

Прееска слушав како А1 само си ја вршеле работата во интерес на вистината. Професионално новинарство демек. Новинарите од А1 до вчера како да не знаеја кој е Ѕинго, па после толку години им светна :tapp: И сега одеднаш се зафатија со истерување на вистината на видело. Кога им го р'чнаа газдата овие другите. А газдата нивни, поштењачина една невидена :pos:. Него да им пишеме една петиција на двете ТВ дека и двете се во право, па да престанат да не замараат. Рака на срце, овие бљувотини што ги извадија за Велија и Ѕинго се досега најобјективните информации што ги пласирале, за тоа нема што да им забележиме :pos2:

Или нека ги пуштат двајцата на дуел, неутрален терен, рецимо МТВ, па да си купиме пуканки и кока кола и да гледаме сеир едно 2-3 саати...

Најстрашното е шо два маргиналци мерат пениси на наш грб.
Деградираат новинари,
покажуваат колку денес чини креирање на јавно мислење,
лечат комплекси.

Просто,
МИ СЕ ГАДИ! И од велможот и од вонаби-велможот!

АМАН; ако читате, ПРЕКИНЕТЕ, ужасно досадни сте!

Овоа веќе станува антологиска битка,меѓу двајцата медиумски "магнати".Тоа му стана главна преокупација,де препукувања Европски универзитет-Фон,де А1-Сител,па Време-Вечер.Туку ние сме за жалење какви се медиуми имаме во државава,во услови кога медиумите во соседните земји добија сопственици од типот на Парамоунт,ние сме заложници на тв програми кои секојдневно не тероризираат со политичките амбиции на нивните сопственици и умилкувањата кон власта.Страшно жалосно...

Порка мизерија....

Најозбилно. Дно на дното, ужас над ужасите.
А најужасно е што....ова ни е реалност....

И после, овие медиуми треба некој да ги смета за сериозни фактори?!?!?!?!

Порка мизерија....

Најозбилно. Дно на дното, ужас над ужасите.
А најужасно е што....ова ни е реалност....

И после, овие медиуми треба некој да ги смета за сериозни фактори?!?!?!?!

Искрено кажано, не ги сфаќав и досега којзнае колку сериозно...
Ама отсега па натаму...

Искрено кажано, не ги сфаќав и досега којзнае колку сериозно...
Ама отсега па натаму...

Ал најлошо: замисли ти брате Струмикс ментален склоп на велможите кои мислат дека знаат што значи објективност, кое е значењето на медиумот и одговорноста која ја носи,а најлошо какви процесори имаат идолопоклониците на овие пропаганди (се надевам дека не ги има воопшто).

За Велија незнам многу , знам дека фондацијата му финансира некој пректи еве на пример пред недела дена пушташе бесплатно реклама од Струмичкиот театар за представата за Мисирков.

А Ѕинго е типичен пример колку тортура може Македончето да издржи. Тоа што се случува во кратово е бетер од диктатура, дали некој од вас бил таму да види како се живее и што поседува Ѕинго во тој град?

За Велија незнам многу , знам дека фондацијата му финансира некој пректи еве на пример пред недела дена пушташе бесплатно реклама од Струмичкиот театар за представата за Мисирков.

А Ѕинго е типичен пример колку тортура може Македончето да издржи. Тоа што се случува во кратово е бетер од диктатура, дали некој од вас бил таму да види како се живее и што поседува Ѕинго во тој град?

За капацитетот на Велија доволно е да си гледал А1 минатите 2-3 години.

А за Ѕинго и смејуријата од кампања за доделување на статус почесен граѓанин на Кратово на Велија Рамковски поднесена од Социјалистичката партија, за новинарите кои жолчно го бранат, за циркузот кој божем иницјајтивата на кратовската партија го предизвикала во Кратово - немам навистина коментар....

УЖАС еееееј..... Македонијо, каде со вакви медиуми?!

Велија и А1 мислам сами си го бараат, чим нешо не му е по мерак на велија одма го плука преку А1 , ама не го ни бранам Ѕинго . Сепак сметам дека доколку оваа војна продолжи дека Велија ке изгуби катастрофално.

Ал најлошо: замисли ти брате Струмикс ментален склоп на велможите кои мислат дека знаат што значи објективност, кое е значењето на медиумот и одговорноста која ја носи,а најлошо какви процесори имаат идолопоклониците на овие пропаганди (се надевам дека не ги има воопшто).
Тоа е...
Се е некако накриво изникнато во државата...вулгаризирано, искривено, квазирано...наопаку...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom