A1 TV Lite (ONE BoomTV/Vip TV Lite) безжична DVB-T телевизија - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

Член од
9 октомври 2010
Мислења
82
Поени од реакции
6
Мобилниот телеком оператор ОНЕ објави дека од утре започнува со нова промоција на телевизискиот пакет „Бум ТВ.“

Со оваа промоција, сите постпејд корисници, и постоечки и нови, кои се претплатени или ќе се претплатат на било која услуга на ОНЕ во мобилната, фиксната телефонија и интернет и тоа без оглед дали претплатата се однесува на пакети кои содржат единечни или двојни услуги, ќе можат да ја добијат „Бум ТВ“ по цена од само 149 денари во првите 12 месеци од претплатата.

Промотивниот период за активација е од четврти август до 31 октомври годинава.

http://www.plusinfo.mk/vest/10315/Bum-TV-za-149-denari-mesechno-vo-prvata-godina

Член од
13 ноември 2009
Мислења
342
Поени од реакции
185
Работава е читај помеѓу редови :) .Изворната информација на официјалниот сајт на Оне гласи...

Намалена месечна претплата за 149 денари
Скопје, 3. 08. 2011
Од 4 август ОНЕ воведува нова промоција во Boom TV со која сите пост-пејд резидентни корисници на мобилна, фиксна и/или интернет услуга имаат можност да активираат Boom TV услуга по промотивна месечна претплата намалена за 149 денари од регуларната во првите 12 месеци.
Новата промоција е достапна и валидна за постоечките корисници на мобилна, фиксна и интернет како соло услуга, но и за оние кои имаат комбинација на пакети, а дополнително ќе активираат ТВ услуга и ќе потпишат нов договор.
Промоцијата важи и за новите ОНЕ корисници кои, како дел од пакет, ќе ја активираат Boom TV услугата.
Промотивниот период за активација е од 4 август до 31 октомври, 2011 година.

Месечна претплата намалена за 149 денари од регуларната,а не на 149 денари,барем јас така ја разбрав информацијава,што значи дека претплатата ќе биде 351 денар ако регуларната е 500 денари...ДАј боже да грешам ама....

Член од
4 октомври 2010
Мислења
88
Поени од реакции
2
со исклучувањето на А1 телевизија има едно место празно дали знае некој кој канал ке биди на местото од А1 дали можеби 24 вести со оглед на тоа што овај канал го нема во нивната понуда а е и доста гледан ???

G

galaxy

Гостин
ПОМОШ
Нов БООМ, втор на сметката. Наоѓа само 14 канали, македонските. Други канали не наоѓа.
Што можам да направам?
--- надополнето: Aug 4, 2011 4:07 PM ---
ЕДИТ:
Ги најде сите канали, ама ако пуштам некој друг освен овие македонските вели дека е слаб сигналот. Како можи сигналот да е добар за македонските, а за овие другите да е слаб?

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.759
Поени од реакции
5.036
ПОМОШ
Нов БООМ, втор на сметката. Наоѓа само 14 канали, македонските. Други канали не наоѓа.
Што можам да направам?
ЕДИТ:
Ги најде сите канали, ама ако пуштам некој друг освен овие македонските вели дека е слаб сигналот. Како можи сигналот да е добар за македонските, а за овие другите да е слаб?
A да се јавиш у One и да ги прашаш операторите , за тоа се платени и најверодостојно ќе ти одговорат.

Член од
13 ноември 2009
Мислења
342
Поени од реакции
185
ПОМОШ
Што можам да направам?
ЕДИТ:
BoomTV zraci signal na 3 frekvencii,Signalot na frekvenijata kaj sto ti se makedonskite kanali ti e dobar,a na drugite 2 igleda e slab,svrti ja antenata vo nasoka na predavatelot na BOOM i ke se popravi signalot...

• Ми се допаѓа
Reactions: ime
Член од
15 јули 2007
Мислења
15.845
Поени од реакции
8.244
Пф, и шо ќе остане од основниот пакет све срање канали. Мислам 500 ден. за тоа абе ајде.
Стварно срање 500 денари за основен пакет канали кој можеш да ги гледаш и на интернет

Член од
13 ноември 2009
Мислења
342
Поени од реакции
185
DObro,samo kaj mene e slab glasot na sive kanali na BOOM ili.... NA uredot glasot pusten na 100,na TV 30 i pak ne e jako.Na kabelska so glas na 30 cadat zvucnicite...

Член од
16 август 2008
Мислења
3.293
Поени од реакции
637
Лоша политика им е ова со доплаќање на 149 денари за каналите... Повеќе пари ќе соберат ако ја покачат претплатата на 550 денари и ги остават каналите во основен пакет, наместо да направат дополнителен пакет и да соберат пари само од (малку) корисници кои ќе се пријават за истиот.

Anne.

~
Член од
4 декември 2009
Мислења
4.629
Поени од реакции
10.284
Стварно неубаво од нивна страна што ќе се доплаќа... ама тоа е. Ако деактивираш сега после при повторна реактивација излегува поскапо...

А како се активира? Треба нешто посебно да се направи?

Член од
14 март 2010
Мислења
16.943
Поени од реакции
16.262
Стварно неубаво од нивна страна што ќе се доплаќа... ама тоа е. Ако деактивираш сега после при повторна реактивација излегува поскапо...

А како се активира? Треба нешто посебно да се направи?
Корисниците кои не сакаат да ги следат каналите од Пакет Плус, треба да го деактивираат пакетот најдоцна до 30.09, со повик на (02) 181 каде ќе го пријават бројот од програмската картичка (3223XXXXXXX) или да пратат SMS порака со текст: STOP 3223XXXXXXX на бројот 141181. Сите корисници кои ќе го деактивираат пакетот, при повторна активација ќе плаќаат месечна претплата од 149 денари за секој BoomTV приемник.
Toa e од нивната страна..

К

Кнез Мишкин

Гостин
Воопшто не сум задоволен, исклучив кабловска затоа што ја плаќав 450 а каналите беа без превод (а плус 150 денари за превод од инат не давам), мене превод не ми треба, али моите сакале да гледаат серии, документарци ова-она...
Откако го инсталирав, нон-стоп ми покажува слаб сигнал, иако сум во центар на Куманово, на 200 метри од продавницата на Оne, плус кога менувам канали ми сеца сликава, имал некој слично искуство?
Го носев приемникот, викаат се е во ред, после ја купив нивната собна антеничка, ако смејам да ја наречам антена и пак исто...
Помош?

S

Sheldon Cooper

Гостин
Воопшто не сум задоволен, исклучив кабловска затоа што ја плаќав 450 а каналите беа без превод (а плус 150 денари за превод од инат не давам), мене превод не ми треба, али моите сакале да гледаат серии, документарци ова-она...
Откако го инсталирав, нон-стоп ми покажува слаб сигнал, иако сум во центар на Куманово, на 200 метри од продавницата на Оne, плус кога менувам канали ми сеца сликава, имал некој слично искуство?
Го носев приемникот, викаат се е во ред, после ја купив нивната собна антеничка, ако смејам да ја наречам антена и пак исто...
Помош?
нека ти дадат нов приемник или напрај му фабрички ресет на истиот

Член од
2 јуни 2007
Мислења
5.704
Поени од реакции
3.266
Да питам нешто, имам еден шугав нишки телевизор од 1986, шо е у релативно добра состојба (море работе бе нема гајле), ако земам бум тв ќе успее ли да се гледа некоја програма на него?

Член од
14 март 2010
Мислења
16.943
Поени од реакции
16.262
Да питам нешто, имам еден шугав нишки телевизор од 1986, шо е у релативно добра состојба (море работе бе нема гајле), ако земам бум тв ќе успее ли да се гледа некоја програма на него?

Tреба да имаш влез-излез од телевизорот за тоа горе што ти го поставив (скартот), ако нема такво нешто позади телевизор нема шанса да ти работи Бум-от.

Kajgana Shop

На врв Bottom