A1 TV Lite (ONE BoomTV/Vip TV Lite) безжична DVB-T телевизија - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

Член од
18 февруари 2008
Мислења
1.467
Поени од реакции
250
Другар јас имам Dreambox со преку 3000 канали, Boom TV го земав за во викендица. Не тропај глупости, зборев објективно ало! Основниот пакет е никаков за тие пари али ти гарант си вработен у One па дрвиш тука маркетинг или си просечен балканец шо сака да гледа шунд.
Аман со такви изрази, што сакате за пет стотки ем дигитална слика, превод... остај може и поефтино да те фати да го земат тројца.

Што не си зел уште еден дримбох за на викендица ако фаќаш 3000 канали,

Член од
14 март 2010
Мислења
16.974
Поени од реакции
16.356
Другар јас имам Dreambox со преку 3000 канали, Boom TV го земав за во викендица. Не тропај глупости, зборев објективно ало! Основниот пакет е никаков за тие пари али ти гарант си вработен у One па дрвиш тука маркетинг или си просечен балканец шо сака да гледа шунд.
Па ти си слушнал за реемитување на програмите и за нивно откупување на права?
Значи сеа некоја македонска телевизија ќе откупи тв права за некој настан(пример СП во фудбал), а истиот настан ќе го откупи друга странска телевизија и таа телевизија ќе биди на Бум тв, макс тв или кабловските, како прво Советот за Радио-Дифузија не го дозволува тоа, овие нашите платиле милиони, и со самото влегување на друга телевизија ќе ги изгубат парите од реклами, спонзори, гледаноста ,ти реков ми рече.
Тоа е цела поента, сите сакаат да реемитуваат одлични програми, а колку се дозволени е знак ? .
Запрашај се зошто Нова тв, ХРТ и ред други програми се забранети и ќе ти стани јасно.

п.с не сум вработен во One, само реално прам муабет :)

Член од
14 март 2010
Мислења
16.974
Поени од реакции
16.356
Ти ако ми го купиш ќе ставам и у вц. И така нова година е.

--- надополнето ---

Тоа е сосем нормално да има дуплирање на иста содржина (Лејкерси - Мајами ти текнува? на два канали ја имаше) така што не е причина ради едно светско ти да немаш одреден канал а и незнам што HBO, Pink Movies, Sci-fi, Mezzo итн. имаат врска со ова што го кажа. Или се дешава и тука ист џез концерт да го има и на друг канал? Само се вртиш у круг без аргументи.
Лесно е овој муабет да го правиме друже пред пц седнати и да се удираме во гради, ти што аргумент дади? ...не видов ништо, само што бараш атрактивни програми, а послем коа ќе плаќаш поскапо па се жалиш, не те сфаќам :toe:

Член од
21 септември 2008
Мислења
267
Поени од реакции
84
Добро ќе беше сите да работевме за Космофон, изгледа вака според категоризацијата добри плати даваат чим сите сме таму. Инаку да од Балканот сум, али неможе да сум поголем балканец од тебе што илегално гледа канали, наместо да плати како прав човек со муда чесно.
Секоја понатамошна дискусија со тебе на оваа тема е излишна, подобро би било да ја напуштиш и да си гледаш ТВ на Дримбоксот, каналот бирај го сам немора ние да ти кажаме на кој да свртиш.

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Имам еден проблем со Бум ТВ, значи се беше добро ама кога сабајле го пуштив телевизорот, немам ни слика ни звук, а долу ја има онаа лентата со програми што значи програмите ги има.....Одам на повторно скенирање и пак ги наоѓа сите програми но ни слика ни тон, а долу гледам дека можам да ги менувам програмите, Пробав со вадење на картицата, па од струја гасење па незнам ти шо уште, па прашањето ми е што можи да биде нешто??? Дали од негде можам да го ресетирам генерално...Помагајте за побрзо ако можете ... Благодарам:smir:

--- надополнето ---

Направено е !!! Да го ебам, за кај бабами беше, ама ете изгибале нешто и сеа е во нормала :smir:

Член од
4 октомври 2010
Мислења
88
Поени од реакции
2
има ли нешто да се знае околу претплатата за спорт клуб каналите на бум тв колку би изнесувала? ако ја има и воопшто на ваква понуда уште да се доплатува и ако е +300 денари стварно загубата ке им се зголемува со многу висок процент

P

PewDiePie

Гостин
Ја потпишав договор и сеа чекам ресивер да ми дадат,итоа пред 5 дена потпишав нешто газда ли им се сменил што ти јас знам,дали знаете до кога се чека?

Член од
14 март 2010
Мислења
16.974
Поени од реакции
16.356
Ја потпишав договор и сеа чекам ресивер да ми дадат,итоа пред 5 дена потпишав нешто газда ли им се сменил што ти јас знам,дали знаете до кога се чека?
Кај нас одма го даваат ресиверот, потпишуваш договор и на рака ресиверот ти го даваат, и си немаш гајле...сеа можда немале на лагер, ама не ми е верно тоа многу да немаат ресивери.

P

PewDiePie

Гостин
Кај нас одма го даваат ресиверот, потпишуваш договор и на рака ресиверот ти го даваат, и си немаш гајле...сеа можда немале на лагер, ама не ми е верно тоа многу да немаат ресивери.
Земав рњсивери средено е уште да ги уклучам,а може да се снима,пример флимче од тв или слично преку ова како на макс што може или не ?

Член од
27 декември 2008
Мислења
1.645
Поени од реакции
791
Земав рњсивери средено е уште да ги уклучам,а може да се снима,пример флимче од тв или слично преку ова како на макс што може или не ?
Зависи што софтвер имаш.Во најава им е од ноември дека ке биде па се уште чекаме

T

The Cryptkeeper

Гостин
На кој начин ќе се снима, има вградено хард диск во ресиверот или на USB?

Член од
27 декември 2008
Мислења
1.645
Поени од реакции
791
На кој начин ќе се снима, има вградено хард диск во ресиверот или на USB?
На USB 4GB е минимум барем така во известувањето што дојде со ноемврискта сметка имаа најавено од Оне

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
Имаат ли намера конечно да го пуштат тоа ебано снимање,уште од Ноември требаше ..крајно неозбилно..и ќе пуштат ли еднаш конечно тој проклет телетекс

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Незнам шо се палите толку со снимањето, јас имам Тв со хард диск уште 2 год пред да го пуштат макс тв, и два пати дали имам снимано нешто.

Член од
19 мај 2008
Мислења
1.930
Поени од реакции
505
Незнам шо се палите толку со снимањето, јас имам Тв со хард диск уште 2 год пред да го пуштат макс тв, и два пати дали имам снимано нешто.
Ама признај дека кога го зеде телевизорот првиот пат ти беше интересно да снимаш :).
Мене лично не ми е некое посебно доживување можноста за снимање поради тоа што глевно гледам ТВ само кога има нешто што ме интересира, така што ако пропуштам нешто тоа значи дека воопшто не сум знаел дека ќе го има на ТВ. Меѓутоа на оние кои гледаат серии беш ќе им се најде во случај да пропуштат некоја епизода:). Е сега факт е дека несериозноста од ONE ја премина секоја граница. Да најавуваш новитет 3 месеци и да не го исполниш тоа не е во ред. За филмотеката веќе ни сам не знам колку време им стои во најава.

Kajgana Shop

На врв Bottom