A1 TV Lite (ONE BoomTV/Vip TV Lite) безжична DVB-T телевизија - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

JB00F

DDoS
Член од
21 јануари 2014
Мислења
3.543
Поени од реакции
2.908
Одбрано ми е Others и ми ги дава измешано. Германија нема. Има Чешка, Естонија, Грција, Унгарија, Романија и Словачка. Ова зборвам за опцијата што ми ја дава за дигиталните канали. Кај опцијата за избор на земја кај аналогните канали, има повеќе земји меѓу кои и Германија и Швајцарија.

Ова со преводите?
Не знам, сигурно има нешто во упатството за телевизорот...

Член од
11 декември 2009
Мислења
292
Поени од реакции
103
Дали на бум може да се враќа назад програмата и да се снима како на макс тв?

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.103
Поени од реакции
1.379
Дали на бум може да се враќа назад програмата и да се снима како на макс тв?
Можеш да ја снимаш програмата но нема опција 3 дена наназад како на Макс тв да гледаш што имало

Член од
11 декември 2009
Мислења
292
Поени од реакции
103
А како се снима преку ресиверот или на усб? И дали сега има превод на сите канали? Пошто читав немало превод на fox movies и некој други

Член од
27 декември 2008
Мислења
1.651
Поени од реакции
793
А како се снима преку ресиверот или на усб? И дали сега има превод на сите канали? Пошто читав немало превод на fox movies и некој други
Снимањето е само преку USB и внимавај ќе ти го форматира.

D

Deleted member 53418

Гостин
Многу слабо со преводи последно време се жалат низ дома :D се јавуваш и те лажат тука нешто :D

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
Наскоро на boomTV: Grand Narodna TV и N1: http://avmu.mk/images/Digi_Plus_Multimedija-Skopje-digitalen.pdf
Искрено баш ме интересира што канали ќе бидат тргнати, знаејќи го фактот дека немаат слободен простор, според мене најверојатно CNN ќе биде жртвуван за N1, но за ова турбо-фолкашкиов канал навистина немам идеја што ќе биде.

Патем, дали сеуште го немаат E! Entertainment каналот? Белким нема на негово место да ја стават оваа Grand „телвизијата“, бидејќи тоа ќе значи дека повеќе нема да го вратат во понудата.

Член од
11 јули 2014
Мислења
1.124
Поени од реакции
341
Лелеееее Гранд!!! :tapp::tapp::tapp::tapp::tapp:
Дали малку ни е што Канал 5 ги пренесува сите српски сра*а??? А ова N1, што тв е? Знам дека е информативен. Српски е?

Инаку, E! сеуште не е вратен а по се изгледа нема да го врата. На нивната фб страна имаа пишано дека треба да се врати уште пред две недели ама ништо не бидна од работата.

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
Лелеееее Гранд!!! :tapp::tapp::tapp::tapp::tapp:
Дали малку ни е што Канал 5 ги пренесува сите српски сра*а??? А ова N1, што тв е? Знам дека е информативен. Српски е?

Инаку, E! сеуште не е вратен а по се изгледа нема да го врата. На нивната фб страна имаа пишано дека треба да се врати уште пред две недели ама ништо не бидна од работата.
Па очигледно малку е што иде на Анал5 :mad:
Па N1 е регионалната верзија на CNN, односно тие се ексклузивни партнери. Има неколку верзии: српска, хрватска и босанска мислам. Во Македонија нормално српската иде :cautious:
Иначе за E! видов и јас на facebook дека така одговорија, затоа и прашав што бидна. Епа најверојатно на нејзино место иде високообразовната телевизија за која е потребно претхоно присихички подготовки (n)

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
E! Entertainment сепак вчера е регистриран кај АААВМУ.

Сега го поставувам прашањето, кој канал ќе биде остранет од понудата за да се внесе Grand Narodna Televizija? Дали сепак ќе се одлучат DM Sat да ја заменат или пак Jogoton TV (што искрено би им било катастрофален потег)?

Член од
11 април 2013
Мислења
355
Поени од реакции
183
Мене стварно не ми е јасно кој више би се главел со канали со битрејт од едвај 2 мегабити(значи и SD каналите можат уште подобро да изгледаат) а камо ли за HD кој преку DVB-T мрежа е практично едвај изводлив(читај, кај нас неизводлив освен МРТ 1 HD каналот). И ај што сликата е крш, па и стримовите на нет се подобри, па уште и види 10 мегабити интернет со практична никаква шанса да се зголеми брзината во блиска иднина(поради мочаниот адсл). Ајде ги гледам и оне и телеком, а и Близу исто почнува повеќето од понудите им се телевизори и таблети(што гледаат да ти ги тутнат, и да се утепаш од плаќање) отколку телекомуникациски услуги.
Не ми се коментира за понудиве, ако имаш нет од 15 мегабити(минимум) и стримови од нет(не ни мораш да скенираш, секогаш има стримови во HD краткотрајни али за утакмица доволни) немаш потреба од добри канали. Јас не ни гледам утакмици, докуметарци повремено ги наоѓам на нет, филмовите исто, не глеам потреба од замарање на тв понуди.
Баш ме интересира колку луѓе даваат 300 денари за HBO, поред интернетот...

JB00F

DDoS
Член од
21 јануари 2014
Мислења
3.543
Поени од реакции
2.908
Мене стварно не ми е јасно кој више би се главел со канали со битрејт од едвај 2 мегабити(значи и SD каналите можат уште подобро да изгледаат) а камо ли за HD кој преку DVB-T мрежа е практично едвај изводлив(читај, кај нас неизводлив освен МРТ 1 HD каналот). И ај што сликата е крш, па и стримовите на нет се подобри, па уште и види 10 мегабити интернет со практична никаква шанса да се зголеми брзината во блиска иднина(поради мочаниот адсл). Ајде ги гледам и оне и телеком, а и Близу исто почнува повеќето од понудите им се телевизори и таблети(што гледаат да ти ги тутнат, и да се утепаш од плаќање) отколку телекомуникациски услуги.
Не ми се коментира за понудиве, ако имаш нет од 15 мегабити(минимум) и стримови од нет(не ни мораш да скенираш, секогаш има стримови во HD краткотрајни али за утакмица доволни) немаш потреба од добри канали. Јас не ни гледам утакмици, докуметарци повремено ги наоѓам на нет, филмовите исто, не глеам потреба од замарање на тв понуди.
Баш ме интересира колку луѓе даваат 300 денари за HBO, поред интернетот...
Би можел да пишеш кој оператор и каков битрејт има? (blizoo, BoomTV, MaxTV, Телекабел)

Член од
11 јули 2014
Мислења
1.124
Поени од реакции
341
Да, каналот Е! е вратен а новите ќе бидат достапни изгледа од јули. Не вервам дека ДМ Сат ќе ја заменат за Гранд, мада ми потврдија дека новите канали ќе бидат заменети со некои стари а и изгледа ќе укинат уште некој од постоечките.

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
Да, каналот Е! е вратен а новите ќе бидат достапни изгледа од јули. Не вервам дека ДМ Сат ќе ја заменат за Гранд, мада ми потврдија дека новите канали ќе бидат заменети со некои стари а и изгледа ќе укинат уште некој од постоечките.
Да, прочитав и јас на facebook дека на почеток на Јуни ќе бидат пуштени, па најверојатно на почеток на наредната недела (таман и 1ви е во Понеделник).
Како што реков, N1 гарантирам дека ќе биде замена за CNN.
Е прашањето е Grand Narodna TV за што ќе биде замена: за DM Sat или Jugoton TV? Според мене поверојатно е за првиот канал. Секако, најверојатно и не планираат да менуваат „музички“ канал за некој друг канал (од друга група на канали)

Член од
11 декември 2009
Мислења
292
Поени од реакции
103
Наскоро на boomTV: Grand Narodna TV и N1: http://avmu.mk/images/Digi_Plus_Multimedija-Skopje-digitalen.pdf
Искрено баш ме интересира што канали ќе бидат тргнати, знаејќи го фактот дека немаат слободен простор, според мене најверојатно CNN ќе биде жртвуван за N1, но за ова турбо-фолкашкиов канал навистина немам идеја што ќе биде.

Патем, дали сеуште го немаат E! Entertainment каналот? Белким нема на негово место да ја стават оваа Grand „телвизијата“, бидејќи тоа ќе значи дека повеќе нема да го вратат во понудата.
На овој линк од avmu.mk има канали што пишува дека се одобрени а не ги има во понудата на бум тв,зошто знае некој??

Kajgana Shop

На врв Bottom