A1 TV Lite (ONE BoomTV/Vip TV Lite) безжична DVB-T телевизија - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Некој на помош? :)

Дедо ми нешто чепнал, сега само неколку радио станици му дава и толку, не знае како да го врати на ТВ. Некој што има вакво по дома, да ми каже најбрзо како? Јас би го средил ама дури вечер или утре, ако ми одговори некој поскоро, одлично :)

Член од
20 јануари 2008
Мислења
470
Поени од реакции
462
Некој на помош? :)

Дедо ми нешто чепнал, сега само неколку радио станици му дава и толку, не знае како да го врати на ТВ. Некој што има вакво по дома, да ми каже најбрзо како? Јас би го средил ама дури вечер или утре, ако ми одговори некој поскоро, одлично :)
Треба да се притисне на најдолните копчиња на даљинското. Да најдам слика ќе ти кажам на кое точно. Мислам дека беше тоа над кое пишува List и да се одбере TV+Radio

Последно уредено:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Треба да се притисне на најдолните копчиња на даљинското. Да најдам слика ќе ти кажам на кое точно. Мислам дека беше тоа над кое пишува List и да се одбере TV+Radio
The power of Viber :)

boom.jpg

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
На teletext треба да притиснеш и да избереш сите канали.
Ништо, не бива, постари луѓе, тешко оди со инструкции. Ќе издржат до вечер само со радио :)

Благодарсности.

Член од
20 јануари 2008
Мислења
470
Поени од реакции
462
Ништо, не бива, постари луѓе, тешко оди со инструкции. Ќе издржат до вечер само со радио :)

Благодарсности.
Нека пристискаат по два пати на секое копче од тие долните, нема што да пореметат. Важно е да ги вратат сите канали на листата на достапни, сега достапни им се само радиата.

Член од
20 јули 2011
Мислења
576
Поени од реакции
203
Имате СК? Зошто кај мене се исклучени?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
На teletext треба да притиснеш и да избереш сите канали.
Ова било, кога стискаш teletext во еден момент пишува „Сите канали...“ и тоа што не се дочитува е радио :) Таму го остаиле, мислејќи дека СИТЕ КАНАЛИ значи СИТЕ КАНАЛИ :)

Благодарности.

Член од
16 декември 2012
Мислења
98
Поени од реакции
12
едно прашање,дали знае некој како да слушам мп3 и да гледа видео на усб приклучено во усб портот на БООМ ТВ....

Член од
27 декември 2008
Мислења
1.651
Поени од реакции
794
едно прашање,дали знае некој како да слушам мп3 и да гледа видео на усб приклучено во усб портот на БООМ ТВ....
Никако нема да можеш а ниту пробувај да го направиш тоа ќе ти го форматира USB самиот уред.Ова е поради заштита на авторски права

Член од
11 јули 2014
Мислења
1.124
Поени од реакции
341
Дечки, го обновив договорот и зедов СМАРТ ТВ САМСУНГ и КА Модул. Од салонот ми дадоја упатство за користење на КА Модулот и во него пишваше дека за каналите да бидат сортирани онака како што треба (ваљда како на ресиверот) треба да изберам „Земја во која што живеам“ од менито на телевизорот, Шведска (затоа што сме имале некои сличности во врска со таа ствар) ама таа земја ја нема во опциите. Која друга земја можи да ја одберам? Има некој познавање?

И како можи да одбирам преводи преку КА Модулот?

JB00F

DDoS
Член од
21 јануари 2014
Мислења
3.543
Поени од реакции
2.908
Дечки, го обновив договорот и зедов СМАРТ ТВ САМСУНГ и КА Модул. Од салонот ми дадоја упатство за користење на КА Модулот и во него пишваше дека за каналите да бидат сортирани онака како што треба (ваљда како на ресиверот) треба да изберам „Земја во која што живеам“ од менито на телевизорот, Шведска (затоа што сме имале некои сличности во врска со таа ствар) ама таа земја ја нема во опциите. Која друга земја можи да ја одберам? Има некој познавање?

И како можи да одбирам преводи преку КА Модулот?
Одбери Други (Other/s) или ако не ти работи тоа пробај со Германија.

Член од
11 јули 2014
Мислења
1.124
Поени од реакции
341
Одбрано ми е Others и ми ги дава измешано. Германија нема. Има Чешка, Естонија, Грција, Унгарија, Романија и Словачка. Ова зборвам за опцијата што ми ја дава за дигиталните канали. Кај опцијата за избор на земја кај аналогните канали, има повеќе земји меѓу кои и Германија и Швајцарија.

Ова со преводите?

Kajgana Shop

На врв Bottom