A1 TV кабелска телевизија (Blizoo/Cabletel/Vip TV) - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата Xak
  • Време на започнување Време на започнување
Колку што знам Sport klub планираат да отвараат уште тв канали во 2018, неколку веќе они ги тестираат и се чека нивни старт на емитување.

Така да ќе се шири понудата на Sport klub пакетот кај oние оператори во регионов т.е екс ју државиве кај што ги има.

Сеуште СК не можам да ги разберам зошто 4, 5 и 6 сеуште не ги емитуваат во ХД?

Сеуште СК не можам да ги разберам зошто 4, 5 и 6 сеуште не ги емитуваат во ХД?
СК 5 и 6 не емитуваат постојано програма до пред скоро неколку месеци истиот беше случајот со СК 4 ,треба пари за да се купи технологија за да се емитува програма во ХД за само неколку саати емитување дневно програма

cudna rabota, eve kaj mene vo komsii, a eursport gi nema...

Attachments

• vip.jpg
    vip.jpg
    60 KB · Прегледи: 52
Како што добив инфо од други сепак цената изгледа е проблемот. Discovery Communications побарале многу поголема сума на пари за разлика од претходно за продолжување на емитување на каналите.

Реално не ме изненадува ова да бараат повисока цена, сепак и цените за правата растат постојано така да кај нас изгледа никој не се согласил да ја плати таа цена.

Еве сега читам дека и во Хравтска Випнет ги исклучува сите канали од Discovery групацијата. Не ќе да е само проблем со нашиве оператори.

Последно уредено:
Еве исти проблем и во Хрватска кај два оператора.
1OUa8lC.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom