A1 TV кабелска телевизија (Blizoo/Cabletel/Vip TV) - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата Xak
  • Време на започнување Време на започнување
Уште ли се пуштени сите канали слободни кај сите?

До кога, не се знае?
Чекај па и ти, сеуште се во шок оти SK HD и останатите ги пуштија/вратија :D
А тек грандот кога ќе заечи во нивни салони, па, па, па ... :D
Гарант деновиве ќе ги кодираат.

А да прашам, овој FilmBox Plus, останува бесплатен или тој се наплатува во пакетот BOX? Прашувам бидејќи го имам видено во некои списоци кај нивниот сајт дека е бесплатно вклучен во ДТВ Плус мислам дека беше :unsure:

Абе што бидна,овие ќе ја стават ли Спортклуб HD денес.Некој прашал?

Последно уредено:
Што бе уште не ги пуштија? А велат во секој момент се очекува.
Update: Се јавив, требале да поминат регистрација, до крајот на неделава.

Последно уредено:
Tука додека не видите Sport klub HD
http://avmu.mk/index.php?option=com_content&view=article&id=897:blizoo-ko-art&catid=113:reg-paketi-gradovi-cat&Itemid=416&lang=mk

не правете ресетирања и нови скенирања
Абе ништо не се знае. Овие од АААВМУ се неажурни. Ова последен пат на 20 го ажурирале, а до тогаш мислам дека имаше повеќе промени. SK исто така не ги гледам таму, па ги имаат пуштено.

Но како и да е, најчесто уредите сами се рестартираат и ажурираат ако има нови канали.

RTL Хрватска добива нови канали од 12 Март
sparten_bea.jpg

http://www.antenazadar.hr/clanak/2015/03/crime-passion-i-living-rtl-obitelj-dobiva-nove-clanove/

Дали воопшто Blizoo ќе ги стави во понудата на пакетот Балкан и дали ако ги стави ќе направи посебен пакет RTL канали останува да видиме.

Исти вакви канали постојат и кај германската RTL

Последно уредено:
Не ви е некако подобра сликата на SK HR отколку што беше на SK SRB? Или јас сум заборавил каква била?

Имам два нови ресивера Powerbox HD едниот ми е врзан на постар телевизор преку скарт во пин адаптер, другиот ми поврзан преку хдми кабел на нов лед телевизор LG. На телевизорот каде што сум поврзан преку хдми кабел со дигиталниот ресивер, приметувам значително каснење на звукот во однос на сликата. Пробував да менувам во сетингс на телевизорот, на одредени канали е добро, но на пример на Телма или Cinemania звукот и сликата се несинхронизирани.
Прашањето ми е дали некој друг имал вакви слични проблеми и како го решил тоа и дали би ми било решение менување на дигиталниот ресивер со CA модул и приклучување на кабелот директно во телевизор?

Имам два нови ресивера Powerbox HD едниот ми е врзан на постар телевизор преку скарт во пин адаптер, другиот ми поврзан преку хдми кабел на нов лед телевизор LG. На телевизорот каде што сум поврзан преку хдми кабел со дигиталниот ресивер, приметувам значително каснење на звукот во однос на сликата. Пробував да менувам во сетингс на телевизорот, на одредени канали е добро, но на пример на Телма или Cinemania звукот и сликата се несинхронизирани.
Прашањето ми е дали некој друг имал вакви слични проблеми и како го решил тоа и дали би ми било решение менување на дигиталниот ресивер со CA модул и приклучување на кабелот директно во телевизор?
Од кај такви ресивери? Мене не ми даваат таков

Па такви ми дадоа кога ми монтираа опрема пред недела дена. На Вип Комбо М пакетот сум.
АААААААаааааа и како интернетот , задоволен? 50 со 3 е тој ,така? А ти дадоа тоа со Wi-Fi модем, ме интересира тој каков е , колку метри фаќа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom