A1 TV кабелска телевизија (Blizoo/Cabletel/Vip TV) - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата Xak
  • Време на започнување Време на започнување
Затоа што Телекабел плаќа само за Спортклуб, МТВ каналите, Дискавери, АХН и уште некој. 50% од каналите што ги имаат они се FTA на сателтиска што значи тропок 0. Така штедат
i za free to air kanali treba dogovor i dozvola za emituvanje....

Зошто бе тато, зошто пак ме убеди да продолжиме со лоповиве?!?!!? :mad::mad::mad::mad::mad:
Да му ебам матер дај да ги запалиме сите мери ги преминаа, за кој кур ставаме дигитална, СпортКлуб и Еуроспорт тоа се каналите, ела глеај сеа Сител :mad: Не прави ли ова огромна дупка во договорот со нив и не е ова доволна причина да можиме да раскиниме договор бесплатно?

Зошто бе тато, зошто пак ме убеди да продолжиме со лоповиве?!?!!? :mad::mad::mad::mad::mad:
Да му ебам матер дај да ги запалиме сите мери ги преминаа, за кој кур ставаме дигитална, СпортКлуб и Еуроспорт тоа се каналите, ела глеај сеа Сител :mad: Не прави ли ова огромна дупка во договорот со нив и не е ова доволна причина да можиме да раскиниме договор бесплатно?
neznam mislam deka ke moze da se raskine dogovor bez penali.......cim ke imam sansa utre pravo vo salon da se rasprasam da vidam so kako....

i za free to air kanali treba dogovor i dozvola za emituvanje....
Тоа е еднократен трошок а после нема месечен трошок што го плаќаат така да скоро беспари да се.

Не може

Тоа е еднократен трошок а после нема месечен трошок што го плаќаат така да скоро беспари да се.
pa ne bi rekol deka e taka eve zemi go eurosport za primer toj e sloboden kanal pa ne se plaka samo ednokratno bidi siguren......

Не може

neznam mislam deka ke moze da se raskine dogovor bez penali.......cim ke imam sansa utre pravo vo salon da se rasprasam da vidam so kako....

Ајде баш прашај па пиши како иде со пеналите. Имам уште 6 месеци од договорот и сакам да ги откачам после ова со СК.

Затоа што Телекабел плаќа само за Спортклуб, МТВ каналите, Дискавери, АХН и уште некој. 50% од каналите што ги имаат они се FTA на сателтиска што значи тропок 0. Така штедат
А ХРТ, а РАИ, а cinestar??? Дека овие се FTA не верувам...

Ајде баш прашај па пиши како иде со пеналите. Имам уште 6 месеци од договорот и сакам да ги откачам после ова со СК.
Да, ако треба и каблите и се ќе земам и нив у централа ќе им ги однесам (да не се мачат да идат) . И новогодишна честитка ќе им однесам...

А ХРТ, а РАИ, а cinestar??? Дека овие се FTA не верувам...

Несе разбравме. Под FTA спаѓаат глупостите од типот DM SAT,Planeta,B92,RTS SAT,KCN Music site, Angliskite kanali za muzika, CBS Drama и слично. за тие канали Телекабел и сите други оператори што ги реемитуваат немаатречиси никаков трошок. HRT,AXN и каналите погоре што ги набројав се канали за кои се плаќа месечен надомоест. Освен тие подлежат и другите ама ме мрзи да ги пишувам битна е поентата.

Несе разбравме. Под FTA спаѓаат глупостите од типот DM SAT,Planeta,B92,RTS SAT,KCN Music site, Angliskite kanali za muzika, CBS Drama и слично. за тие канали Телекабел и сите други оператори што ги реемитуваат немаатречиси никаков трошок. HRT,AXN и каналите погоре што ги набројав се канали за кои се плаќа месечен надомоест. Освен тие подлежат и другите ама ме мрзи да ги пишувам битна е поентата.
Јасно, јасно, погрешно те разбрав, извини. [emoji1]

Прочитав некои постови погоре дека фан страната на Спортклуб Македонија не е официјална, ви гарантирам дека токму таа фан страна е официјалната за Македонија и токму тие луѓе што ви ги одговараат прашањата се луѓето со кој се водеа преговорите. За жал во моментов Близу не преговара за нов договор со Спортклуб каналите... Лично верувам дека не се луди да не ги врата затоа што тоа е = на пропаст на операторот. Со самото гасење на каналите Близу ќе нема право да пренесува премиер лига, шпанска лига, нба, аба лига и милион останати спортови...

Си ја копаат јамата. Кои масовни промени со отстранување на најгледаните канали???

Па можеби планираат на местото на Спорт Клуб каналите, Cinemania и Ultra, да стават други канали, можеби планираат спортските канали да ги заменат со некои други забавни канали, а можеби истото го планираат и за FOX Life и за National Geographic.

Но исто така, можеби Телеком Австрија планира намерно да предизвика масовно намалување на бројот на корисници на услугите на Близо, така што корисниците своеволно би го баталиле Близо поради намалувањето на бројот на ТВ канали, се со цел да го спои Близо со Боом ТВ, што се разбира, нема да биде од никаква корист.

Лично сметам дека Телеком Австрија сака пари а тоа значи дека нема да дадат да има масивен одлив на корисници. Што и како незнам али да почекаме 5 6 дена да поминат празниците па да видиме што ќе биде

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom