A1 TV кабелска телевизија (Blizoo/Cabletel/Vip TV) - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата Xak
  • Време на започнување Време на започнување
Во теорија да ,но не е така, некој канали се подобри ,некој полоши. А и зависи на каков телевизор гледаш ,кај мене едното апаратче е на LG тв и е убава сликата ,другото е на QUART и сликата е добричка. Најчиста слика вадат со дигиталната CRT телевизорите
CRT телевизор вади најчиста слика? o_O
Ако споредуваш никаков QUART (а повеќето се) со добар CRT, ондак нормално дека ќе ти биде почиста сликата. Земи саглам телевизор и ќе ја видиш разликата. Иначе и во пракса е така, не само во теорија. Сите канали се подобри од бумот, тестирано на F6400.
И јас истото ги ставив за ППВ ама после неколку месеци ги откажаа а веќе 2 договор ми е и си ставив само интернет...100% и тебе ти е поминат договорот...,ХБО и 150 да е не давам додека пиратеријата за филмови постои
Чим така, зошто воопшто да гледаме телевизија? Веќе сите имаме неограничени интернети, ги знаеме сајтовите за торенти и каде да бараме информации. За спорт, оди на wizwig или некоја слична и ајт.
Не. Еве јас би издвојувал и по 200 денари месечно за HBO пред се за да ги оттргнам моиве од турско-индиски срања кои и во моментов ги слушам во позадина. Така и јас би гледал со нив одредени ствари, а не како сега да му се одмили на човек во дневна да седне. Верувам дека во многу домови е истиот случај. Да не се изостави и фактот што можеби 80% од времето тече нешто интересно (пример одредена серија) за која воопшто не си слушнал или било што.
Не се така многу 200 денари за нешто како HBO. 3-4 кутии цигари помалку во месецот / едно не одење во кладилница / едно не седнување на кафе.

Ако споредуваш никаков QUART (а повеќето се) со добар CRT, ондак нормално дека ќе ти биде почиста сликата. Земи саглам телевизор и ќе ја видиш разликата. Иначе и во пракса е така, не само во теорија. Сите канали се подобри од бумот, тестирано на F6400.

Чим така, зошто воопшто да гледаме телевизија? Веќе сите имаме неограничени интернети, ги знаеме сајтовите за торенти и каде да бараме информации. За спорт, оди на wizwig или некоја слична и ајт.
Не. Еве јас би издвојувал и по 200 денари месечно за HBO пред се за да ги оттргнам моиве од турско-индиски срања кои и во моментов ги слушам во позадина. Така и јас би гледал со нив одредени ствари, а не како сега да му се одмили на човек во дневна да седне. Верувам дека во многу домови е истиот случај. Да не се изостави и фактот што можеби 80% од времето тече нешто интересно (пример одредена серија) за која воопшто не си слушнал или било што.
Не се така многу 200 денари за нешто како HBO. 3-4 кутии цигари помалку во месецот / едно не одење во кладилница / едно не седнување на кафе.
Samsung F6400? :-) :-)

Значи едно е сите што мислат дека НВО дава којзнае што, реалноста е дека од кога го имам ставено имаат репризирано филмови без претерување 30 пати само јас што ги имам начекано, на памет ги научив више премиери добри филмови има само 1 неделно и планирам да го исклучам. Како второ не е америчкото НВО, ова е за европа и има еден куп германски и француски нискобуџетни глупости што реално никој не ги гледа. Испаѓа дека fox movies има 100 пати подобра програма од нив, ако филмовите се постари ама нема толку нивни репризи. Истото е и за други канали како AXN Spin кои некои ги бараат на фб по кабловскиве оператори од само видена реклама за каналот а уствари треба само да видат нивна програма дека се работи за канали кои кога ќе ги додадат нема да ги пуштат повеќе од трипати во живот. Ама тоа е народ овчички се лажеме од реклами и муабети

Испаѓа дека fox movies има 100 пати подобра програма од нив, ако филмовите се постари ама нема толку нивни репризи.
Читав на еден српски форуми за телевизија дека Die Hard не знам кој дел на Fox movies бил со цензура т.е скратени биле деловите кога имало убиство.

Го ставам во спојлер линкот да не биде рекламирање на форумот ,не знам дали е дозволено линкови тука од други форуми

И тоа е добар програм ,со кратени филмски сцени :eek:

Читав на еден српски форуми за телевизија дека Die Hard не знам кој дел на Fox movies бил со цензура т.е скратени биле деловите кога имало убиство.

Го ставам во спојлер линкот да не биде рекламирање на форумот ,не знам дали е дозволено линкови тука од други форуми

И тоа е добар програм ,со кратени филмски сцени :eek:

Како прво fox movies е basic cable и неможеш да ги рамниш со НВО кој би требало да е премиум канал. Го ставив fox movies чисто за споредба на канал што не се доплаќа а дава подобра програма од најскапиот филмски канал. Ако ти се гледаат Paul, Bridesmaids, Django, Star Trek, Harold and Kumar и други по минимум 30-40 пати (значи бројкава е без претерување, можеби е и поголема зошто минимум 2-3 пати неделно одат од ноември до сега) тоа си е твоја работа, твои пари не ти се мешам.
п.с. следниот пат направи споредба помеѓу српската арена спорт и британски скај спорт пошто нели по твојата логика и двата се спортски канали и се на исто ниво. :facepalm: Колку пари толку музика. плаќам за НВО очекувам подобра програма од basic cable

Јас сум на Макс тв и HBO го имам највеќе ради мајка ми и татко ми ,да гледаат филмови ,бидејќи они не многу знаат да се замараат како нас помладиве да симнуваат филмови од интернет или па да ги бараат онлајн за гледање ,тоа за нив е научна фантастика.

Јас сум на Макс тв и HBO го имам највеќе ради мајка ми и татко ми ,да гледаат филмови ,бидејќи они не многу знаат да се замараат како нас помладиве да симнуваат филмови од интернет или па да ги бараат онлајн за гледање ,тоа за нив е научна фантастика.
мене муабетот ми е за нас помладите дека не е каналот тоа што го мислиме пред да видиме што даваат реално и дали вреди за парите ;)
p.s. за цензурата, на запад и америка тоа е нормално на basic cable телевизии несмее да даваат насилство пред 23 часот мислам дека е, и голотија воопшто несмеат само на премиум платени канали.

HBO има серии премиерно кој се прикажуваат кај нас ,па да не мора да се симнуваат од интернет и да бараш добра снимка за нив . На HBO OD ги има со чиста стакло слика.

HBO има серии премиерно кој се прикажуваат кај нас ,па да не мора да се симнуваат од интернет и да бараш добра снимка за нив . На HBO OD ги има со чиста стакло слика.

што сакаше поетов да каже со ова добра снимка? џоа ова сериите во кино ги даваат па ајде со камера ке ги снимиме.

што сакаше поетов да каже со ова добра снимка? џоа ова сериите во кино ги даваат па ајде со камера ке ги снимиме.
Абе и на интернет торенти се наоѓа добра снимка во HD . HBO има македонски превод ,и не се замараш ,друг се замара за ти да ја имаш Игра на тронови за гледање :icon_lol:.

Јас одвај чекам сега да почне со целосна работа www.hbogo.mk бидејќи тоа е малку поразлично од HBO тв каналите и видеотеката ,ќе има повеќе филмови и повеќе серии (цели сезони) и не ги бришат одма некој работи за да ставаат нови .

Дали на ДВБ-Т ги има МК ХД канали?

Само МРТ 1 HD, ресто се во SD резолуција.

Од пред некој ден ставив Blizoo, па ми приклучија само на еден телевизор ДТВ ме интересира дали можам да си приклучам аналогна телевизија на другите 2 телевизори со сплитер, затоа што они не приклучуваат веќе аналогна ?

Од пред некој ден ставив Blizoo, па ми приклучија само на еден телевизор ДТВ ме интересира дали можам да си приклучам аналогна телевизија на другите 2 телевизори со сплитер, затоа што они не приклучуваат веќе аналогна ?
Ако имаш кабел и добар сплитер можеш да си ставиш, само глеј поврзај ги убаво да не ти се влоши дигиталната

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom