CRT телевизор вади најчиста слика?Во теорија да ,но не е така, некој канали се подобри ,некој полоши. А и зависи на каков телевизор гледаш ,кај мене едното апаратче е на LG тв и е убава сликата ,другото е на QUART и сликата е добричка. Најчиста слика вадат со дигиталната CRT телевизорите

Ако споредуваш никаков QUART (а повеќето се) со добар CRT, ондак нормално дека ќе ти биде почиста сликата. Земи саглам телевизор и ќе ја видиш разликата. Иначе и во пракса е така, не само во теорија. Сите канали се подобри од бумот, тестирано на F6400.
Чим така, зошто воопшто да гледаме телевизија? Веќе сите имаме неограничени интернети, ги знаеме сајтовите за торенти и каде да бараме информации. За спорт, оди на wizwig или некоја слична и ајт.И јас истото ги ставив за ППВ ама после неколку месеци ги откажаа а веќе 2 договор ми е и си ставив само интернет...100% и тебе ти е поминат договорот...,ХБО и 150 да е не давам додека пиратеријата за филмови постои
Не. Еве јас би издвојувал и по 200 денари месечно за HBO пред се за да ги оттргнам моиве од турско-индиски срања кои и во моментов ги слушам во позадина. Така и јас би гледал со нив одредени ствари, а не како сега да му се одмили на човек во дневна да седне. Верувам дека во многу домови е истиот случај. Да не се изостави и фактот што можеби 80% од времето тече нешто интересно (пример одредена серија) за која воопшто не си слушнал или било што.
Не се така многу 200 денари за нешто како HBO. 3-4 кутии цигари помалку во месецот / едно не одење во кладилница / едно не седнување на кафе.