A1 TV кабелска телевизија (Blizoo/Cabletel/Vip TV) - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата Xak
  • Време на започнување Време на започнување
Да не коментирам, од за мене познати причини, само ќе ти речам, спореди ја Словенија и нивниот број на канали и ќе видиш колку е оптимален бројот.
Словенија ја земам ради тероторија и население и све тоа.
... а се' друго шо ќе го добиеш како одговор, додај предзнак политика и политички игри во медиумиве.
Словенија има 7 навионални од кои 3 се на ТВ Словенија, и може уште толку нсционални и регионални ама специализирани, пред се филмски. Плус БДП пер капита во Словенија е 32.700 усд. А во Македонија 13.500 усд.

Плус кај нас сите телевизии имаат иста програма. Ја незнам ни една специализирана.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

Словенија има 7 навионални од кои 3 се на ТВ Словенија, и може уште толку нсционални и регионални ама специализирани, пред се филмски. Плус БДП пер капита во Словенија е 32.700 усд. А во Македонија 13.500 усд.

Плус кај нас сите телевизии имаат иста програма. Ја незнам ни една специализирана.

Сега го имаш половина одговорот. А сеа ако додадеш економската детерминанта за рекетарско рекламирање и триста други политички мегафонски функции, ќе сфатиш целата слика што не сакам да ја коментирам во целост.
Ние и сто телевизии да имаме, слободата на говор нема да ја имаме. За разлика од нас, ете си кажа Словенија колку има и е подалеку од нас на сите листи за слободно новинарство.

Локални канали е добро за на вести и други информативни емисии да се информираш за работите што се случиле во вашиот град. Тоа е добро за оние кој не се од Скопје затоа што за Скопје информации имаш и на националните и кабелски Сител, Телма, Алфа, Канал 5, 24 тв па и на МРТ.

Пример локалната телевизија од Тетово, Кис има вести во кој 99 % се информации што се се случило во градот а и во соседниот град Гостивар (затоа што се гледа и во Гостивар)

Секако дека во денешно време од интернет можеш да се информираш и за твојот град но на локалните добиваш сликовито прикажано, плус нешто да видиш.

Arena sport ke ima li discovery kanalite mislat li da gi vrakaat
Автоматски споено мислење:

Pusteni edo mtm atv sutel i uste nekoja ne vidov bas koja....
Epa mak kanali se a ne albanski da stavaat I oni I Telekom pa za sto gi plakam da stavat eden kup albanski kanali a makedonski netreba da ne stavaat

Последно уредено:
Изгеда на 14 септември ќе биде менување од Vip во А1 гледам тогаш има закажано некаков си концерт A1 world of music во Скопје со
Róisín Murphy, Каролина и Македонска Филхармонија и уште некој кој сеуште не ги откриваат.

И во рекламите слушам е музиката од Moloko (Róisín Murphy како вокал) The Time Is Now

Последно уредено:
Изгеда на 14 септември ќе биде менување од Vip во А1 гледам тогаш има закажано некаков си концерт A1 world of music во Скопје со
Róisín Murphy, Каролина и Македонска Филхармонија и уште некој кој сеуште не ги откриваат.

И во рекламите слушам е музиката од Moloko (Róisín Murphy како вокал) The Time Is Now

Баш се потрудиле да добиеме бесплатен концерт на второкласна пејачка во залез на кариерата. Мислам на таа Росин.

Баш се потрудиле да добиеме бесплатен концерт на второкласна пејачка во залез на кариерата. Мислам на таа Росин.
Каков оператор таква пеачка.

Каков оператор таква пеачка.

Телеком кога правеа вака забава ги имаа Здравко Чолиќ и Шугабејбс кој после некоја година од тоа девојките прекинаа заедничка кариера, воопшто кој знае ни дали тераат соло со музика и пеење.

Последно уредено:
Абе нека кажат дали ќе има некои попусти и сл. гајле ми е кој пеач ќе донеле.
Испод 1000 ден немаат пристоен пакет на интернет телефонија и тв

Sent from my SM-A405FN using Tapatalk

Пишуваше ќе имало изненадувања за корисниците. Е сеа што значи тоа ќе видиме.
Премногу наивно е да очекуваш нешто од овие, посебно ако си стар корисник и ти истекува договорот за година дена.

Јас сепак мислам дека ќе понудат нешто добро на почеток. После ќе сменат политика, знам.

Премногу наивно е да очекуваш нешто од овие, посебно ако си стар корисник и ти истекува договорот за година дена.

За телевизијава искрено не ми е гајле, очекувам оптика и симетрични брзини.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom